[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Prima depunere la cory HELPPPPP!!!!!!  XML
Forum Index » Catfish
Author Message
piratul
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare la toata lumea,azi cand am ajuns de la servici,o femela de cory albino depunea de zor icre,e prima oara cand i-mi depune,si binenteles cand vad o depunere de icre,pana acuma am vazut doar la vivipari cum se nasc,intrebare e daca trebe sa-i scot pe sanitari din acvariu sau sa-i las?,sa opresc aerarea sau sa o las incontinuare sa mearga?,depunerea de icre a avut loc in noul acvariu de 54l,ce la-m achizitionat aproape de doua saptamani,am luat un filtru din cel vechi unde am 2,si la-m introdus in cel nou,ca sa grabesc un pic ciclarea,dupa o saptamana si vreo 2 zile am introdus doi cory albino,iar azi am avut marea bucurie sa vad o depunere live ,cam astea ar fi,sper sa reusesc sa am ceva pui de cory,chiar i-mi doresc.

Orice sfat sau critica e bine venita.....

TEXT CENZURAT
[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Piratul

Bravo ptr Cory ..

nu opresti nimic in acvariu..lasa sa mearga tot acolo................vezi temperatura si poti face niste teste...............ar fi bine daca ai avea bine plantat acvariul........... ori sa ai o nuca de cocos sau un ghiveci acolo va fi SAFE...................iar de restul se va ocupa masculul stie rolul lui

fostul user ozy
[WWW]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca ai si alti pestii, s-ar putea sa ramai fara icre, mai ales daca iti sunt lipite de sticla acvariului.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Daca vrei pui, uite ce ar trebui sa faci - larvele apar dupa cca 5-8 zile. Pentru a impiedica infestarea cu Saprolegnia in apa se poate pune o picatura de tripaflafina/albastru de metil la 10l de apa.

Dupa alte 2-3 zile larvele, destul de mari, incep sa inoate si sa se hraneasca activ. In aceasta perioada hrana de baza trebuie sa fie formata din nauplii de artemia, apoi cu tubi tocat foarte fin si spalat foarte bine. Amplasarea sub fundul bazinului a unei mici surse de lumina va face artemiile sa se striga in acel loc si sa fie gasite cu usurinta de pestisori. Spre deosebire de adulti, puii sunt foarte sensibili si se imbolnavesc mult mai usor.

Mare atentie la schimburile de apa care trebuie sa fie mai mici dar mai dese, la curatenia fundului bazinului si la functionarea aerului si a filtrului - care nu trebuie sa fie oprite niciodata!!! Cind puii au atins 1,5 cm si cind structura osoasa este bine dezvoltata, se pot muta intr-un bazin de crestere, ei fiind acum ceva mai rezistenti. Pentru a creste mai repede au nevoie de o apa bine aerata. Dupa cca. 4-6 saptamini respira si intestinal, au nevoie de mult spatiu de inot si de o apa foarte curata.

Mult succes!

@ Marius - tinind cont ca icrele lor sunt foarte tari si adezive, nu pot fi desprinse de pesti. Exista sansa ca aceastea sa nu eclozeze, dar nu sa fie mincate de alti pesti.

Succes!
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Posibil, pestii mai mari, gen scalari le pot si manca sau cel putin distruge. Oricum icrele de obicei in bazinul comunal au slabe sanse sa se dezvolte.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
piratul
Junior member
[Avatar]

IP:

Mersi pentru indrumari,dar sincer nu am reusit nimic cu icrele,mai ales ca sunt in acvariu comunitar,voi incerca cumva sa-le mut in alt acvariu dupa depunere,desi nu cred ca voi reusi,dar promit ca voi incerca,sau o sa mut pesti in moment ce vor incepe depunerile de icre,voi muta pesti intrun acvariu mai mic si fara pesti,nauplii de artemia inca nu am,dar voi incerca pe viitor sa-ma perfectionez si sa-ma ocup si de producerea lor,mi-e greu pentru ca nu prea am vazut cum se face,si la mine in oras nu e nimenei care sa aibe experienta in producerea de nauplii de artemia......pot sa zic ca sunt singuru ce ma ocup de pesti,sau cel putin nu cunosc pe nimeni sa-se mai ocupe in oras la mine....singurele informati ce le am si le-am insusit sunt de aici de pe forum,si multumesc celor ce au inpartasit din experienta lor ca altfel nu as fii ajuns la ce am acuma in acvarii....ms. si o sa-va tin la curent daca reusesc sa scot ceva puii..

TEXT CENZURAT
[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

nu fii dezamagit...................data viitoare vei separa si dai nauplii de artemia ............nu e chiar greu sa faci......pui inrt-o sticla de plastic apa pina la 3/4,o lingurita de sare (nu iodat) si o lingurita putin rasa de artemia...............pui aerare(piatra) si sa fie temp 25........dupa 2 zile vor ecloza si poti da(atentie nu in cantitate mare) si ce ramine dai si in acvariul comunitar
dar ptr puii decory e cam mare cantiatea care ti-am scris mai sus.....faci jum din reteta........vedem alte pareri si de la distinsii colegi

fostul user ozy
[WWW]
piratul
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare la toata lumea,am reusit sa-i mut la timp pesti in acvariu mai mic,dar degeaba ,icrele dupa 3 zile sau umplut de mucegai,sau umplut de un strat de paza alba,cred ca nu mai are rost sa-le las sunt pierdute,dupa ce am mai citit pe forum,si pe net,cred ca apa de la mine din oras nu e buna,cred ca e prea dura,nu am inca teste de apa,macar sa fi avut 5in 1 sau cum ii zice,puteam sa-mi fac o idee,am inteles k si alti au mai patit,si de-la apa dura nu se poate ajunge cu icrele pana la eclozare,am inteles ca daca se pun in apa distilata,sau se face o combinatie intre apa din acvariu si apa distilata 50/50% se poate sa eclozeze icrele si sa nu mai prinda mucegai,a-m adaugat albastru de metil din prima zi,si tot degeaba... ,am reusit sa cumpar de-la timisoara si oua de artemia,de la sera,sper ca sunt destul de bune,dar momentan nu voi umbla la ele,pentru ca nu a-m nevoie,sper ca cineva sa-mi poate explica de ce nu pot ajunge cu icrele sa eclozeze fara sa apara mucegai pe ele..... ,am doua femele si doi masculi,si chiar plecam la seviciu cand am observat ca o femela se inperecheaza cu masculu,pana am ajuns acasa erau icre pe tot ce aveam in acvariu,adiac filtru bolborisitor,incalzitor si geamuri....sincer nu inteleg de ce nu reusesc sa-ma procopsesc si eu cu niste pui de coridas albino,macar 1,2,5 sau 10....sincer cred ca ghinionu ma urmareste permanent ,i-mi vine cateodata sa dau tot si gata..ooffffffffff.....

TEXT CENZURAT
[Email] [Yahoo!]
piratul
Junior member
[Avatar]

IP:

surpriza azi am gasit un pui de coridas,problema e ca e asa mic si nu stiu cu ce sa-l hranesc,cred ca oula de artemia,nu merita sa-le deschid pentru unu,voi mai astepta pana maine si voi scoate toate icrele ce sunt in acvariu,poate mai apare unu sau macar 2,sa nu fie singur,e intrun acvariu de 16 litri cu neon de 8 watti,oare sa fie neonu problema mucegaiului de pe icre?sa fie prea puternica lumina???

TEXT CENZURAT
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Catfish
Go to: