Message |
|
-am inteles acest aspect,dar ce ai zis tu banuiesc ca e valabil la un acvariu fara pietris,substrat,nu inteleg cum fac sa nu trag si pietrele si totusi sa curat mizeria de la pesti si restu ce se depune pe fundu acvariului(sa nu fermenteze si sa-mi strice apa ramanand printre pietre),aici e dilema mea....sigur nu am pus problema corect de la inceput............sorry
|
 |
|
mersi pentru ajutoru cu incalzitoru  ,sincer citesc cam tot ce ar trebui sa stiu si nu numa,dar treaba cu folosirea curatatorului de pietris nu prea ma-m lamutir dar sigur o sa-ma lamuresc cand o sa am in mana unu,cel mai repede o sa caut saptamana viitoare cand ajung la timisoara.
|
 |
|
mai fratiilor asa greu se incalzeste un acvariu de 60l.  ,dupa aproximativ 24 de ore a ajuns la 23 de grade si e setat pe 27 de grade incalzitorul care e de 100w,sa mai ridic temperatura sau sa o las asa?pana maine.
|
 |
|
ok.  o sa mai astept cu fertilizarea,sa nu dau in alge,ca nu vreau sa i-mi fac singur de lucru  ,momentan apa sa mai limpezit in acvariu iar bulele ce au aparut aseara le-am mai sters cu mana,se pare ca e pe drumu cel bun  ,dupa parerea mea  ?
ps. nu e situ-l ala dar infine nu e problema nu vreau sa fiu acuzat de reclama......
|
 |
|
ar fi ok. daca as face o comanda pentru JBL The 7 Balls D/GB pentru plante sunt ok?adica daca le-a mai folosit cineva si sunt ok ajuta ?. am voie sa zic de unde as face comanda,adica siteul?
|
 |
|
FURTUNUL PENTRU SCHIMBAT APA:
Datorita mancarii si datorita fecalelor pestilor apa si substratul acvariului se murdaresc si pentru a evita acumularea de substante organice trebuie sa schimbam cel putin o data pe saptamana intre 25-30 % din apa acvariului. Deasemenea odata cu schimbatul apei trebuie sa aspiram si resturile care se gasesc prin substrat cu ajutorul unui furtun cu palnie si pompa manuala. Un astfel de furtun se gaseste la aproape orice magazin de acvaristica si costa in jur de 7,5 RON.
Daca la partea aceasta te-ai referit am inteles
|
 |
|
Curatire substrat.
sincer nu am inteles unde si cu ce trebe curatat sau poate nu am inteles ce trebuie citit acolo,urmatoarea intrebare e daca lumina e suficienta?sau sa modific neonu sa pun unu cu watti mai multi?ma gandeam sa pun si neonu ce il am pe celalalt acvariu care e de 8watti sau 11 scria doar pe cutie ce watti are,cutia am aruncato,ar fi OK. sau tot nu ar fi suficient,dar o sa-l pun dupa ce termin cu ciclare si o sa pot muta pesti in noua lor casa.
|
 |
|
si sa o iau de-la capat?nu cred.....nu mai am rabadere si cred ca si nervi  ...ce o sa fie o sa fie cu plantele.....sper sa mearga spre ok.,sunt la incepu si finantele alocate acvariului nou sau cam terminat...asta ar fi adevaru...momentan o sa incerc asa........si daca nu o sa mearga o sa trec pe unu fara palnte....pana reusesc sa gasesc finante pentru substrat fertilizant...multumesc pentru ajutor....raman dator....a si o ultima intrebare....pietrisul cum il curat,in primu era fara,nu stiu cum o sa curat sa raman fara excrementele de la pesti poate aveti voi o idee,sau tot varianta furtun  .... dau o bere..  .....  )
|
 |
|
Multumesc pentru sfat,nu nu am substrat fertilizant,e doar pietris,o sa revin cu poze cum reusesc sa urc cateva pe comp. mersi incaodata......
Noua problema dupa 30min. sa umplut acvariu de bule foarte mici  ,e ok?vor disparea?
|
 |
|
Tin sa va anunt ca azi am reusit sa iau un acvariu mai mare de 60 de litri  binenteles si cateva echipamente pe langa adica:un incalzitor cu termostat de 100w,sper ca nu este cam mare pentru acvariu meu,mai mic nu avea,doua filtre din burete in care se introduce furtunu de la pompa de aer(si face bulbuci deasupra)nu stiu cum sa-le zic altfel,si binenteles pietris de granulatie 1-2 mm cred ochiometric negru,acvariu are un neon pe care e scris T4 si e de 16w,intrebarea ar fi inainte sa introduc apa pot sa pun si plantele pe care le a-m acuma sau sa mai astept vreo doua zile si dupa sa-le introduc in acvariu,vreau sa incep ciclarea si nu stiu daca distrug plantele daca le pun din prima zi,sper sa nu ma certati pentru scris si sa-mi da-ti un sfat cat mai repede.Pesti vor lua contact cu noul acvariu abia peste vreo 2-3 saptamani,desi de unde am luat acvariu mia recomandat maxim o saptamana pentr-u ciclare.o sa incerc sa revin si cu o poza,desi momentan nu am cum sa transfer pe comp pozele.
P.S.:am cautat si nu am gasit ceva legat de problema mea,probabil nu am scris ce trebe deaceia apelez la bunavointa dumneavoastra.
|
 |
|
Bine va-m gasit si multumesc tuturor pentru sfaturi,incerc sa gasesc un acvariu mai mare dar momenten nu ma lasa finantele  ca da investesc.....stiu ca este mic,binenteles dupa ce ma-m documentat,poze na-m cu ce momentan,telefon am dar na-m cu ce sa-le transfer pe comp.....o sa revin cand o sa reusesc sa urc ceva poze pe calculator,atunci o sa pun si aici.
|
 |
|
rezolvat se poate inchide multumesc.
|
 |
|
Nu am mari preferinte dar doresc plante care se intretin usor si nu necesita multa lumina....momentan nu am conditii pentru plante speciale ....
Astept oferte  ..  .
|
 |
|
le-as lua eu daca mai e valabil
|
 |
|
multumesc tuturor pentru sfaturi ....
|
 |
|
Numele meu este Dani si sunt din Jimbolia jud. timis. bine vam gasit.
Am inceput si eu de aproape 2 luni in ale acvaristici,am momentan un acvariu de 20 de litri,contine incalzitor cu termostat,un burete si un aparat de facut bule ce e bagat in burete,o planta naturala nu stiu numele,un termometru montat,lipit in interioru acvariului iar pesti:3 xipho,4 sanitari albi,un sanitar ventuza ce toata ziua e pe geamurile acvariui sau pe burete lipit,3 guppy si 4 neoni din care 2 sunt rosi.A si lumina facuta de mine un neon de 8 sau 11 watti,mantat deasupra acvariului....cam asta e...
|
 |
|
I-mi cer scuze si rog un admin sa stearga tema deschisa de mine o sa incep prin a scrie unde trebe,am gresit si i-mi cer scuze,greseala mea ca nu am citit ce trebe sa fac inainte de a deschide tema acesata...scuze si ma voi conforma.
|
 |
|
multumesc de sfat si de gramatica o sa-ma apuc dupa ce o sa ies la pensie..  )...glumesc..peste vreo 30 de ani o sa ies,a-mi cer scuze de calitatea scrisului.....o sa incerc sa-ma corectez pe parcurs.....o sa iau si un acvariu mai mare,adika o sa-mi fac unu....luna viitoare....cel mai devreme sper....iar despre xipho ziceam cai ataca pana ai omoara....sper sa apuc sa fac un acvariu cel putin de 120 litri...si cred ca o sa fie ok dupa....ciclarea nu am facuto ca la carte dar dupa 2 luni nu cred ca nu e facuta(dupa parea mea).schimb apa o data pe saptamana 25-30%,iar substrat nu am.....deaceia am intrebat daca ar fi vreo problema sa adaug un un substrat de pietris....
multumesc si scuze de scris....oricum nu am inteles ce am gresit dar infine greseala mea,scuze ca am postat aici dar chiar aveam nevoie de un sfat.
Va Multumesc.
|
 |
|
~Buna seara ......am si eu un acvariu de 20 litri....problema e ca am aveam 4 xipho....iar unu dintre ei ii bate pe restu dar numa pe cei din rasa lui(pentru moment cred,ca pe 2 scalari...ia terminat  )...aseara am gasit un xipho mort...si fara solzi,spre coada era mai mult lipsa solzi...cel care atac ara coada cam ascutita....adica...ca si cum ar fi un mascul....desi nu stiu ce sa cred ca din tot ce am vazut pe aici pe forum...nu prea seamana(seamana dar nu e ca in pozele de pe aici sa aibe spada ca o scobitoare adica tare,scuze conparatia cu scobitoarea).....spada e mai moale nu seama cu ce am vazut desi e destul de lunga....ce ia-s putea face sa nu mai atace...si sa-i omoare...pe restu?
~Probabil o sa intrebatii de cand e acvariu si ce mai am in el......acvariu are cam 2 luni...si mai am in el:3 guppy,4 sanitari albi,4 zebre(2 rosi),un sanitar cu ventuza si binenteles cei 3 xipho ce au mai ramas....un incalzitor ce e setat la o temperatura de 23 grade,dar pe termometru arata 26 dimineata cand nu e foc in camera,dar mai urca 2 grade dupa ce se incalzeste,un aparat ce face bule de aer la care e atasat un burete.....si o planta naturala,nu stiu numele ei,un neon pus de mine de 11w. cred(pe el apare un T4),poze nu am....dar o sa incerc sa fac..cat mai repede posibil....
~Si mai o intrebare:pietre(pietris) pot sa pun pentru decor binenteles dupa ce le fierb...stric ciclare ca nu am vazut,gasit nici o tema pe treba asta sau nu am inteles eu.
|
 |
|