Message |
|
am gasit initial o plasa de fibra de sticla da avea una din parti lipicioasa. Nu stiu ce fel de adeziv e da nu stiam daca e indicat sa folosesc dinaceea. Si banuiesc ca nu e. Ma duc maine la bricostore sa vad daca gasesc 
|
 |
|
As dori sa imi fac un astfel de backround pentru un acvariu dedicat crevetilor dar nu gasesc pe nicaieri acea plasa cu "ochiul" mai maricel si ventuze. Aveti idee unde se gasesc in bucuresti?
|
 |
|
Salut!! E vorba despre carasul prietenei mele care aparent nu mai are mult de trait. Simptome ar fi: un mucegai alb sau ciuperci albe pe tot corpu care atarna ca si cand i s-ar lua pielea (nu stiu cum sa ma exprim mai bine  ), decolorare, o roseata pronuntata in jurul branhiilor. chestia asta a aparut peste noapte, ieri pestele era ok. Il tine intr-un acvariu de 60l (60x30x30) neplantat, substrat format din pietre diametru 3-4mm poate chiar mai mare, si un mopan. filtru extern merge non-stop, schimburile de apa le face corect, o singura chestie sesizata de mine, nu tine lumina deloc. El sta doar la lumina camerei (care e destul de luminoasa  ). As fi vrut sa incarc si o poza dar aparent galeria foto nu merge. O sa revin si cu o poza cand se repara problema  . Aveti idee cam ce ar putea fi si ce tratament sa ii aplice? Multzam mult!
|
 |
|
mai multe detalii despre avariu si locuitorii acestuia?  nu sunt expert dar cred ca ar merge sa folosesti o geanta termoizolanta ca sa nu se incalzeasca prea rau apa, pestii ii pui in pungi de plastic mai maricele si din cate am inteles exista tablete de oxigen in comert. Le mai pui cate o dinaia din cand in cand, dar acum depinde si de cat de lung e drumul. Acvariul il aduci pe bucati sau intreg in functie de cat de mare e; Sau ai putea sa ii sigilezi capacu si sa il cari asa intreg cu tot cu apa si cu pesti in el, sa conectezi intr-un fel sau altul filtrul/aeratorul la masina astfel incat sa functioneze pe tot parcursul drumului dar tot raman multe probleme in discutie, gen cum il ridici cu tot cu apa in el samd. Oricum ai face filtrul trebuie sa mearga non-stop. Rog totusi un membru mai experimentat sa ma corecteze daca am gresit cu ceva, eu doar mi-am dat cu parerea  .
|
 |
|
cu parere de rau trebuie sa spun ca am pus pestisorii la gramada, desi era deja cam aglomerat acvariul. Partea cu discutatu si convinsu nu a mers asa, mai multe sanse aveam sa vb cu peretii. erau 12 inainte intr-un acvariu de 60 de litri acu sunt in jur de 24  ...nu pot sa fac altceva decat sa astept sa se mai potoleasca apele si sa dau mai tarziu din ei de preferat pe toti cei nou veniti. o sa le fac schimburi de apa mai dese avand in vedere ca sunt multi si fac multa mizerie si in rest, o sa fac tot ce pot cs sa nu moara niciunul. Oricum se cam vede pe ei ca sunt stresati si inghesuiti dar cam am mainile legate momentan. Parca e prea obositor de privit acum acvariul dar ata ete. Multam de sfaturi si sper sa rezolv in curand problema 
|
 |
|
nu stiu sexul da dupa cate vad sunt foarte teritoriali. Isi ridica "urechile" si se alearga prin bazin si nu doar intre ei ci si pe ceilalti pesti. Un betta care era f voalat l-am mutat in acvariul mare impreuna cu scalarii. Restu i-am lasat in cel mic. E o ditamai harababura.
|
 |
|
da sunt black tetra
|
 |
|
Ceilalti doi care nu stiam ce sunt am cautat acum pe net si aparent sunt Black Tetra doar ca sunt argintii in mare parte.
|
 |
|
|
 |
|
momenta inca am filtru intern
|
 |
|
Sa incep cu inceputul. La vro 2 saptamani dupa ce am dat drumu la acvariu au inceput sa-mi misune prin acvariu si niste locuitori cam nepoftiti. niste melci care banuiesc ca au sosit cu "frunza" ca alt mijloc de "transport" nu vad. Acum la cateva luni, fac oua in continuare din care ies zeci si zeci de mici melcisori. Am inteles ca e bine sa ai in acvariu si dinastia, mai ajuta si ei la una la alta, insa cand intra in filtru (nu stiu cum dar ajung foarte departe in el) si mai ca ti-l si blocheaza nu mai sunt asa de draguti. Exista vreo metoda prin care as putea sa ii mai raresc ? am incercat sa curat mai des substratu sa nu mai aibe sursa de mancare dar vad ca tot cma degeaba. Se fac din ce in ce mai multi pe zi ce trece. Nu ma deranjeaza din alt motiv decat ca ajung prin filtru.
|
 |
|
avand in vedere ca a disparut acea pata cred ca erau doar cativa soliz sariti 
|
 |
|
In bucuresti doar, 3 femele si un mascul. Pt mai multe detalii PM.
|
 |
|
rog un admin sa inchida post-ul. Multumesc
|
 |
|
problemele au revenit. o sa continui aici ca sa nu fac alt post. din nou aceeasi problema, nu mai oxigeneaza cum trebuie adica deloc. alte idei? 
|
 |
|
ms mult am rezolvat  . era o ditai bucata de nu stiu ce pe intrarea furtunului de iesire exact cum ai zis  . Multam !!!
|
 |
|
Salut!
Am un filtru intern (Hailea BT-400 cred, chinezaraie dar ma chinui sa il schimb  ) care pana acum 1 saptamana functia normal. cand zic functiona normal ma refer ca filtra, circula apa si o si aera. Acum insa nu mai scoate bule. Nu mai aereaza. Am incercat totul de la curatarea filtrului, la curatarea motorasului (in limitele in care pot si cum mi s-a explicat de catre vanzator), curatarea furtunului de iesire etc. Nimic nu a dat rezultate. Ati mai avut careva experiente cu un astfel de filtru? Cum as putea sa rezolv problema? Multumesc anticipat!
|
 |
|
n-am co2, feritlizant folosesc ferropol 24, ferropol la schimburi de apa, lumina 1 neon de 24w. acvariua e de 60 de litri.
|
 |
|
in bucuresti doar; am in jur de 30-40 de bucati, negri si dalmatieni. pret 2.5 lei bucata, sau 6 la 10 lei. De-asemeni vand si o pereche (1 mascul + 3 femele) black molly 15 lei. Pentru mai multe detalii lasati mesaj.
|
 |
|
la mine sunt galbene galbene...si-au pierdut verdeata aia frumoasa. Acum sunt de un verde sters asa, spre galben.
|
 |
|