[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
incredibil...  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alexFI
Junior member

IP:

intr-un excesc de zel al tatalui meu, acesta mi-a facut o "surpriza" si mi-a adus in dimineata aceasta 3 betta, 2 scalari pui, 2 "zebre" roz, 2 platy cred, doi care seamana cu molly doar ca sunt numai portocalii si inca doi care nu stiu ce sunt. In momentu de fata stau in acvariu cresa pe care vroiam sa il fac pentru creveti (are doar vro 10-12 litri). Nu stiu pe care pot sa ii pun si daca pot sa mai pun in acvariu mare. Avand in vedere ca are 60 de litri (60x30x40) si am deja in el 4 cory, 6 neoni, 2 x-ray tetra si doi puishori de molly, mai pot sa mai pun ceva in el din cei noi enumerati? Mie mi se pare a fi deja cam bine populat dar astept si parerile voastre. Mi-e si mila de ei saracii fiindca multi vor trebui sa traiasca in acvariul asta mic ceva timp. Si partea nasoala e ca nici nu prea pot sa ii dau curand ca ii plac lu taica-miu fiindca sunt colorati .
alexFI
Junior member

IP:

Ceilalti doi care nu stiam ce sunt am cautat acum pe net si aparent sunt Black Tetra doar ca sunt argintii in mare parte.
MihaiA09
Member
[Avatar]

IP:

au cumva ceva linii negrii ca si tigrii? daca da black tetra sunt ca si eu am. si aceea sunt chiar pasniti.

~Mihai~ ~Pace~ ~Respect~
[Email] [Yahoo!]
alexFI
Junior member

IP:

da sunt black tetra
MihaiA09
Member
[Avatar]

IP:

Pai...Din cate stiu eu Betta ar trebui sa stea singuri, deoarece sunt foarte agresivi si poate ramai fara pestisori.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/08/2009 11:42:04

~Mihai~ ~Pace~ ~Respect~
[Email] [Yahoo!]
Dragosdiscus
Junior member
[Avatar]

IP:

Acvariul si gol e prea mic pentru scalari. Hranit bine, char varietatea standard atinge lejer o anvergura de 20 cm in cca 4 luni.
Zebrele roz ... dupa gust.
Betta. Doi masculi nu se suporta in acelasi bazin. Se bat pana la moarte, de aici si denumiri ca "Luptatorul din Siam" sau "Pestele luptator". S-au semnalat foarte rar "caposenii", dar cel mai frecvent masculii fiind si slabi inotatori se mai aleg cu inotatoarele jumulite de pestisori cu renume pasnic. Acum depinde de sexul celor 3.

Hope the best, expect the worst.
[Yahoo!]
alexFI
Junior member

IP:

nu stiu sexul da dupa cate vad sunt foarte teritoriali. Isi ridica "urechile" si se alearga prin bazin si nu doar intre ei ci si pe ceilalti pesti. Un betta care era f voalat l-am mutat in acvariul mare impreuna cu scalarii. Restu i-am lasat in cel mic. E o ditamai harababura.
aquafm
Junior member
[Avatar]

IP:

Alex, stai de vorba cu tatal tau si explica-i pe larg de ce nu-i poti tine pe toti: incompatibilitati intre specii, agresiunea unora dintre ei, volum de apa insuficient, faptul ca fiecare specie are nevoie de conditii de viata specifice (temperatura, ph etc). Sint sigura ca va intelege si nu se va opune sa mai triezi din ei
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Mai pe scurt explica-i ca trebuie sa dai unii din ei , altfel vor muri sau vor fi omorati.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

masculul betta este voalat, iar femela este mai micuta. deci presupun ca tu ai un mascul si doua femele...
"Este un peste nepretentios, in acvariu putand fi crescut in vase foarte mici, fara aerisire. De aceea, pentru a avea exemplare demne de a fi prezentate intr-o expozitie, este de preferat sa fie crescut in vase mici, borcane, pentru a-si putea dezvolta si etala frumusetea. " mai multe gasesti aici http://www.acvarist.ro/betta-splendens.php

jolie
alexFI
Junior member

IP:

cu parere de rau trebuie sa spun ca am pus pestisorii la gramada, desi era deja cam aglomerat acvariul. Partea cu discutatu si convinsu nu a mers asa, mai multe sanse aveam sa vb cu peretii. erau 12 inainte intr-un acvariu de 60 de litri acu sunt in jur de 24 ...nu pot sa fac altceva decat sa astept sa se mai potoleasca apele si sa dau mai tarziu din ei de preferat pe toti cei nou veniti. o sa le fac schimburi de apa mai dese avand in vedere ca sunt multi si fac multa mizerie si in rest, o sa fac tot ce pot cs sa nu moara niciunul. Oricum se cam vede pe ei ca sunt stresati si inghesuiti dar cam am mainile legate momentan. Parca e prea obositor de privit acum acvariul dar ata ete. Multam de sfaturi si sper sa rezolv in curand problema
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

AlexFI, explica-i la tatal tau ca s-ar simti pestii mai bine intr-un acvariu de 200L, si spune-i de unde-l poate cumpara. Incopatibilitatile le rezolvi dupa ce s-a limpezit apa in noul acvariu.

This message was edited 1 time. Last update was at 23/08/2009 16:42:48

Jolie
Member
[Avatar]

IP:

vai de mine ce i-as face eu tatei dca ar venii cu asa ceva acasa

jolie

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: