[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Transport acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
MihaiA09
Member
[Avatar]

IP:

Buna! In vacanta aceasta eu am locuit in Ungaria, de acolo mi-am cumparat si acvariul cu pesti, iar acum ca vacanta ii pe sfarsite nu stiu cum sa-mi duc acvariul acasa in Romania? . Va rog ajutatima, spunetimi ce sa fac?

~Mihai~ ~Pace~ ~Respect~
[Email] [Yahoo!]
alexFI
Junior member

IP:

mai multe detalii despre avariu si locuitorii acestuia? nu sunt expert dar cred ca ar merge sa folosesti o geanta termoizolanta ca sa nu se incalzeasca prea rau apa, pestii ii pui in pungi de plastic mai maricele si din cate am inteles exista tablete de oxigen in comert. Le mai pui cate o dinaia din cand in cand, dar acum depinde si de cat de lung e drumul. Acvariul il aduci pe bucati sau intreg in functie de cat de mare e; Sau ai putea sa ii sigilezi capacu si sa il cari asa intreg cu tot cu apa si cu pesti in el, sa conectezi intr-un fel sau altul filtrul/aeratorul la masina astfel incat sa functioneze pe tot parcursul drumului dar tot raman multe probleme in discutie, gen cum il ridici cu tot cu apa in el samd. Oricum ai face filtrul trebuie sa mearga non-stop. Rog totusi un membru mai experimentat sa ma corecteze daca am gresit cu ceva, eu doar mi-am dat cu parerea .
MihaiA09
Member
[Avatar]

IP:

Si eu m-am gandit la fel (sa scot jumate din apa, sa sigilez capacul si sa il pun undeva in masina ca sa nu se miste prea des). Ca altceva nu am ce sa fac. astept si alte raspunsuri de la cei care au facut asa ceva. :fish:

~Mihai~ ~Pace~ ~Respect~
[Email] [Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eu nu m-as risca sa transport acvariul cu apa si pesti in el. nu m-as risca nici macar sa-l misc din loc atunci cand e plin cu apa.

altfel, eu nu prea inteleg intrebarea ta. ce-i asa de complicat?
demontezi tot, urci in masina si aduci in romania. deci fara apa in el, da?

cat priveste pestii, faci asa cum a zis alex: ii pui in pungi sau in bidoane mai bine (cu cat mai mari cu atat mai bine) si le pui pastile cu oxigen, sunt ieftine si se gasesc de la JBL.
eu nu as astupa pungile/bidoanele pt ca se acumuleaza acolo CO2, ceea ce inseamna ca ph-ul scade pe parcursul calatoriei. si cand ajungi acasa si le deschizi, C02-ul pleaca brusc si faci soc de ph.

cardone
Junior member

IP:

MihaiA09 wrote:Si eu m-am gandit la fel (sa scot jumate din apa, sa sigilez capacul si sa il pun undeva in masina ca sa nu se miste prea des). Ca altceva nu am ce sa fac. astept si alte raspunsuri de la cei care au facut asa ceva. :fish:

Din cele de mai sus am inteles ca acvariul nu e prea mare, eu am transportat o data cam 500 km (oradea-suceava) intr-un acvariu de 50l vreo 18 pesti (6 erau gurami maturi). Am lasat cam 20l sau mai bine zis 1/3 apa, si am tras folie peste gura acvariului, prin balans apa se v-a autoxigena, nu-ti fa probleme pestii vor supravetui, gandeste-te la cei care fac import din thailanda sau mai stiu eu ce tara si pestii aia stau in niste containere cu spatiu mult mai mic. Acasa sa te astepte vreo 30de litri apa statuta cu care sa completezi acvariul. Daca esti din deva nu ai mult de mers. Bafta.
MihaiA09
Member
[Avatar]

IP:

Pai... am vreo 4 ore de mers pentru ca localitatea in care stau se afla la o ora de granita, nu am mult de mers. Dar nu cred ca o sa pot sa pun pestii in pungi. Acvariul meu are 20l si cred ca o sa scot ori 5 ori 10l. Daca v-a fii mai putin nu cred v-a iesi apa din ele cand se balanseaza. Multumesc de raspunsuri, insa inca cateva ar fi bine venite.

~Mihai~ ~Pace~ ~Respect~
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: