Message |
|
Buna,
Am un caras auriu, cap de leu, care pare sa aiba niste pete albicioase, transparente pe codita si pe inotatoare. Din cate imi dau seama pare ca are si ceva probleme cu echilibrul, uneori pare ca e luat de curent dar in general e foarte activ.
Precizez ca mananca bine, stiu ca nu ar trebui sa ii dau fulgi dar imparte acvariul cu 2 zebre, 2 guppy mici si un sanitar. Nu cred ca e de la stres, sunt de o jumatate de an impreuna si se inteleg de minune, adica se ignora reciproc si nu se bat nici macar la mancare.Am 2 tipuri de medicamente: Tetra Contra Spot(cu albastru de metil)si Tetra General Tonic(verde de malachit). Merge vr-un pt boala caraselului sau trebuie sa ii dau altceva?
|
 |
|
Buna,
Am si eu clasica problema cu algele.Peretii acvariului erau acoperiti cu o mazga verde, la fel si nisipul si obiectele din acvariu.Azi am facut curatenie generala dar as vrea sa stiu ce sa fac pe viitor sa evit problema.
Interesant e ca toata vara nu am avut probleme de genul asta, apa ramanea curata multa vreme, doar ca atunci aveam un ancistrus. Dupa ce a murit cred ca au inceput problemele. Oare asa de harnic era(era destul de micut)?. Ce ma sfatuiti, sa mai iau un ancistrus sau sa cumpar o solutie impotriva algelor?
|
 |
|
Ai dreptate, calitatea apei era destul de proasta cand m-am intors, d-abia mai mergea filtrul. Am schimbat azi o parte din apa. Odata pe saptamana ajunge, sau mai des?
Totusi mi-e teama ca e si o boala. Am mai avut pesti care slabeau asa si apoi mureau in cateva saptamani. D-asta le-am pus acum in apa si un medicament de la Tetra - Contra Spot (vad ca are o gama larga de actiune), sper sa ajute. Mai am ceva tot de la Tetra, General Tonic (cu verde de malachit), nici nu stiu ce sa la mai pun in apa sa le treaca.
|
 |
|
Tocmai m-am intors din concediu si pestii mei(guppy, zebre) nu o duc deloc bine. Sunt slabi, au solzii zbarliti(va suna cunoscut?!)si cam dezorientati. Am mai avut problema asta la o femela guppy care mi-a murit si cred ca de la ea s-au imbolnavit si ceilalti.
V-as ruga sa imi spuneti ce poate sa fie boala asta(am auzit ca este grav si contagios dar nu stiu cum ii zice) si ce tratament aplic pestilor. Cred ca sunt toti bolnavi asa ca nu cred ca are rost sa izolez pe vr-unu`.
|
 |
|
Am o gupita foarte frumoasa, cu inotatoarele complet negre. Inca e micuta, dar ma gandesc sa pastrez puii pe care o sa ii faca pentru ca imi place coloritul ei.
Ma intreb, daca o sa am pui masculi de la ea, o sa aiba si ei codita neagra?
As vrea sa selectionez caracteristica asta la viitorii gupisori dar sunt incepatoare in chestii d-astea. Masculul guppy adult din acvariu are codita neagra si inotatoarea rosie.
|
 |
|
Daca nu au loc unde sa se ascunda, puii o sa fie mancati de ceilalti pesti adulti, chiar si de parintii lor.
Poti sa incerci asta, sa scoti plantele din acvariu, dar cel mai bine e sa dai femelele si sa pastrezi doar masculii.
Ideea e sa pastrezi doar pestii pe care ti-i doresti.
Si mie mi-a fatat o femela guppy cand nu eram acasa si cand m-am intors nu am mai gasit niciun pui, desi am plante si tot felul de lucruri unde sa se ascunda. Probabil ca le era foame. 
|
 |
|
Tocmai am remarcat ca din acvariul meu curge apa. Nu vad pe unde, ca nu gasesc nicio crapatura, si nu iese multa apa, probabil ca s-a intamplat ceva cand am mutat acvariul.
E un acvariu micut, 26 l, cumparat, Aqurel Pearl 40.
Ma gandesc sa il lipesc cu silicon, preventiv sa pun pe toate marginile, dar nu stiu daca merge cu orice fel de silicon. Exista unul special pt asa ceva?
Sau aveti alte idei?
|
 |
|
Pai daca imi dispar astia mici, ar putea sa imi moara si cei galbeni.
|
 |
|
Sunt melci din cei mai obisnuiti, inchisi la culoare, nu mai mari decat un bob de mazare.
Eu imi faceam griji ca se inmultesc prea mult dar de cateva zile d-abia vad 1-2 prin acvariu. Nu stiu daca au murit sau s-au ascuns, de obicei erau destul de vizibili.
Parca erau mai multi cand aveam botia...
Oare ce nu le prieste? Ma gandeam sa imi iau 1-2 melci galbeni(pomaceea cred) dar nu stiu daca o sa imi traiasca.
|
 |
|
Am vr-o 10 melci maro(aproximativ ca nu am cu sa ii numar) si mici si mai mari, intr-un acvariu de 26 l. Mie imi sunt tare simpatici, ma distreaza sa ii vad cum manaca algele de pe peretii acvariului.
Problema e ca nu as vrea totusi o invazie, nici sa nu se mai vada pestii de melci. :-P
Cat de mult se pot inmulti melcutii astia?Daca sunt multi pot sa fie si daunatori?Ouale nu le-am vazut vr-odata ca ma gandeam sa le iau ca sa nu mai iasa pui, ca pe adulti nu ma indur sa ii killaresc.
|
 |
|
Ok, am citit ca merge.
Ma apuc de fiert atunci.
|
 |
|
Am citit asta dar tot nu m-am lamurit daca trebuie sa iau doar de la petshop sau pot sa imi aleg eu de oriunde, un lemn care imi place.
|
 |
|
Am gasit o radacina foarte interesanta intr-un rau de munte si am luat-o cu gandul sa o pun in acvariu.
Nu stiu insa daca aceasta e potrivita pt acvariu, daca nu strica apa.
Stiu ca sunt tot felul de lemne la PetShopuri, special pt acvarii, dar eu nu am gasit nici una sa imi placa.
Ce fac, merge sa o fierb si sa o pun in acvariu?
|
 |
|
Asa ma gandeam si eu, ca doar guppita nu e neam cu Duncan McLoud.
Dar de, m-am gandit ca daca lucreaza acolo stie ce spune.
|
 |
|
Am o curiozitate: am vazut la un PetShop de aici din Sb o femela de guppy a carei burtica imensa crapase si din care ieseau niste chestii. Femela era vie si destul de vioaie dar arata cam sinistru. I-am aratat-o unui din baietii de acolo si el nu a parut prea impresionat, a zis ca asa au primit-o, ca mancase prea mult si de aia explodase asa. Spunea ca nu are nimic, ca isi revine pana la urma.
Zaaauu?! Adica se poate si asa? Stiam ca daca mananca prea mult poate sa moara, dar ca sa explodeze si sa si traiasa, nu imi inchipuiam.
Oare e adevarat?A patit careva asa ceva cu guppy?
|
 |
|
Asa o sa fac, o sa incerc sa o dau cat mai curand. O sa ma rezum la zebrute, sanitar si guppy, vad ca se inteleg bine, masculul guppy se joaca impreuna cu zebrele. Pentru 26l, cred ca nu imi trebuie alt gen de pesti.(da doamne mintea de pe urma...).
|
 |
|
E o femela de gourami albastru,5-6 cm, cu picatele.
Ma gandesc sa scap de ea pt ca am un acvariu mic 26 l. Aveam de gand sa o tin pana imi iau unul mai mare dar nu mai pot sa astept.
A trebuit sa o separ pt ca a inceput sa atace cu furie tot ce am in acvariu, zebrutele(3), guppy (3) pana si pe amaratu` de sanitar.
Chiar nu pricep, cu zebrutele nu avea nimic si acum nu mai suporta pe nimeni pe langa ea, teroriza tot acvariul.
|
 |
|
Am cumparat aseara 3 gupyy si i-am pus in acvariu alaturi de 3zebre, un sanitar si o femela gourami. Initial gourmi era fascinata, tot ii cerceta cu antenutele ei si parea ca o sa se inteleaga toti foarte bine.
Insa de dimineata am vazut ca gouramy alerga turbata dupa gupisori, mai ales dupa o femela pe care a cam avariat-o. Bietii de ei sunt stresati, si stau mai mult ascunsi.
Eu stiam ca gourami e o specie pasnica, altfel nu mai luam si gupisorii. Am mai avut guppi si cu aceia nu avea nimic. Nici cu ceillti pesti din acvariu.Dar acum parca a turbat.
E vr-o sansa sa se calmeze situatia?
|
 |
|
Si totusi, zilele trecute am vazut botia meu cum rontaia fericit un melc mic.
L-am laudat degeaba, pana la urma instinctul isi spune cuvantul. Deocamdatata si botia e mic, asa ca papa melci mici, dar sunt sigura ca imediat ce o sa creasca un pic, o sa treaca si la cei mari.
Deci, melci si botia,bucurie doar pt botia.
|
 |
|
Am tratat gupisorul si acum pare ok, e mai vioi si nu i se mai dizolva inotatoarele,parca si codita a inceput sa ii creasca la loc.
Sa il pun inapoi cu ceilalti pesti?
E ok sa mai iau niste guppysori acum?Ca nu vreau sa il tin singur.
|
 |
|