[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Multi melci mici  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
dianacorbeanu
Junior member
[Avatar]

IP:

Am vr-o 10 melci maro(aproximativ ca nu am cu sa ii numar) si mici si mai mari, intr-un acvariu de 26 l. Mie imi sunt tare simpatici, ma distreaza sa ii vad cum manaca algele de pe peretii acvariului.
Problema e ca nu as vrea totusi o invazie, nici sa nu se mai vada pestii de melci. :-P
Cat de mult se pot inmulti melcutii astia?Daca sunt multi pot sa fie si daunatori?Ouale nu le-am vazut vr-odata ca ma gandeam sa le iau ca sa nu mai iasa pui, ca pe adulti nu ma indur sa ii killaresc.
[WWW]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

dianacorbeanu wrote:Am vr-o 10 melci maro(aproximativ ca nu am cu sa ii numar) si mici si mai mari, intr-un acvariu de 26 l. Mie imi sunt tare simpatici, ma distreaza sa ii vad cum manaca algele de pe peretii acvariului.
Problema e ca nu as vrea totusi o invazie, nici sa nu se mai vada pestii de melci. :-P
Cat de mult se pot inmulti melcutii astia?Daca sunt multi pot sa fie si daunatori?Ouale nu le-am vazut vr-odata ca ma gandeam sa le iau ca sa nu mai iasa pui, ca pe adulti nu ma indur sa ii killaresc.

depinde de melci, unii se inmultesc mai rapid altii mai rar. Ouale la fel , depinde de melci le depun fie pe plante, fie pe lemne/pietre/geam fie deasupra geamului langa neon. Daca sunt multi, la fel ca si pestii pot fi daunatori, iar ca sa eviti o invazie trebuie sa scoti din ei, cum vezi ca sunt mai multi, cum ai scos...si asa mai departe.

Pune o poza cu ei daca ai sa vedem despre ce este vorba

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
dianacorbeanu
Junior member
[Avatar]

IP:

Sunt melci din cei mai obisnuiti, inchisi la culoare, nu mai mari decat un bob de mazare.
Eu imi faceam griji ca se inmultesc prea mult dar de cateva zile d-abia vad 1-2 prin acvariu. Nu stiu daca au murit sau s-au ascuns, de obicei erau destul de vizibili.
Parca erau mai multi cand aveam botia...
Oare ce nu le prieste? Ma gandeam sa imi iau 1-2 melci galbeni(pomaceea cred) dar nu stiu daca o sa imi traiasca.
[WWW]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

De ce sa nu iti traiasca pomacea ?

Until you find someone worth dying for, you never really live.
dianacorbeanu
Junior member
[Avatar]

IP:

Pai daca imi dispar astia mici, ar putea sa imi moara si cei galbeni.
[WWW]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Aia mici da-i in colo,is mai rezistenti decat crezi tu.Numarul lor se regleaza in functie de cata mancare gasesc ei in acvariu.Daca vei da multa mancare la pesti vei avea si multi melci mici.
Pomacea vor fi ok , mai ales daca le arunci noaptea cate o pastila pentru sanitari care papa alge - de exemplu eu folosesc JBL Novo Pleco.Le mai place si spirulina,salata,felii de castravete,rosii,morcovi,dovlecel ... Bineinteles ca mananca cu placere si alte mancaruri pentru pesti pe care le gasesc,alge de pe geam,etc.Asa ca iti poti lua cu incredere pomacea,nu vor muti de foame daca ai grija de ei

Until you find someone worth dying for, you never really live.

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: