[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: oxyox
Forum Index » Profile for oxyox » Messages posted by oxyox
Da ti mi voie domnilor sa fac o propunere vis a vis de penele de curent. Posibil sa existe aparatura gen UPS ce se folosesc la calculatoare dar care sa tina niste ore? Ar putea fi o solutie si o investitie ce cred ca ar merita avand in vedere stradania pentru acvarii pretentioase si in care se investesc sume, timp, nervi, etc. Decat sa se intample necazuri cu pestii din cauza lu' electrica s.a. ma gandesc ca ar putea fi o solutie buna.
fishyman wrote:Mult succes cu proiectul tau!

Tare aceea "mica sirena" din acvariul mic, pune si tu o frunza la partile intime ca mai citesc pe aici si sub :18: . NOT.
Sper sa se decojeasca acel autocolant de invidie fata de plantele tale naturale si sanatoase care vor aparea curand.

Multumesc "mica sirena"?..... E doar un lemn. Nu au motive minorii sa fie jenati sau sa rada pe sub mustati. Pe urma nu sunt convins ca lemnele vor ramane definitiv in pozitia asta. Foarte probabil sa le schimb locul. Cat despre fundalul de la acvariul mare... Nu e autocolant, ci un prapadit de plastic si fixat bine intre doua geamuri. Interesant ca fundul nu e dublu dar geamul din spate este. Ma gandesc la varianta crearii unui fundal din polistiren subtire si silicon amestecat cu nisip si pietris mare ce va veni aplicat pe geamul cu pricina. Mi se pare de cel mai prost gust acest fundal. Dar.......
Bun ar fi:
Test CO2 ph Permanent JBL - Test pentru stabilirea nivelul CO2 si a pH-ului din apa. Citire cu acuratete a valorilor din acel moment,
JBL NO2 (Nitriti) Test - Set de masurare a concentratiei de nitriti din acvariile marine sau cu apa dulce. Si in afara de astea, kit-uri care masoara NO3, NH4.
Apoi vezi cum stai la capitolul filtru. E deasemeni bine sa ai si rezerve. Macar un filtru, o pompa de aer si nu in ultimul rand testerele pt verificarea calitatii apei.
pomi wrote:Ai sa razi oxyox, dar un var de-al meu avea intr-o vreme o musca in casa de care nu mai scapa. Dupa ce a incercat in zadar sa o dea afara, s-a plictisit si i-a pus chiar nume. Cand intindea mana cu un deget ridicat, musca se aseza pe degetul lui

pai daca e asa o sa ma apuc sa dresez tantarii. poate nu ma mai chinuie vara
Am vaut ca multi folosesc becuri economice, cu reflector chiar si pentru acvarii plantate. Ce pareri aveti?
Sautare! Deschid acest topic pentru a povesti pas cu pas cum vor evolua cele doua acvarii ale mele unul de 50l si unul de 35l. Deocamdata sunt in faza de ciclare. Au aproape 2 saptamani de la umplere. Intentionez sa le fac plantate. Dotari acvariu mare: filtru Aquael model Fan-mini plus (246 l/h) , pietris de 1-3 mm, instalatie de lumina in curs de achizitionare si constructie. Dotari acvariu mic: pietris 1-3 mm, filtrul ce se vede este temporar desi nu stiu daca e ok sa il schimb , iar lumina, la fel ca la cel mare. Pesti o sa pun in viitor Neoni sau Puntius Tetrazona. Iar la acvariul mare o sa elimin plasticul ala din spate. Ce sa fac... Asa se vand.
Porcu wrote:Da-mi un PM cind e gata fiert si vedem noi cum ne vedem sa-ti dau grindalu' .

Plecaciune Mare Faraon O sa te anunt in cursul saptamanii asteia. Multumesc pentru ajutor.
Dupa parerea mea dresajul nu se poate face daca animalul respectiv nu are o bruma de inteligenta. Ma gandesc ca o insecta nu va putea fi dresata vreodata.
ReBella wrote:Sau iti pot explica eu cum sa pregatesti cultura mai pe larg , avand mai mult timp la dispozitie momentan. Ai id-ul meu de mess, ma poti cauta daca vrei.

Saru' mana Bella. O sa te caut pentru eventuale informatii...
Porcu wrote:Am eu grindal, fa-ti rost de niste muschi de padure, fierbe-l juma de ora si-ti dau niste viermisori + instructiuni de folosire daca nu le stii .

Foarte ti as multumi daca m ai procopsi cu ceva Grindal. Muschiul nu e problema. Se gaseste...Cum procedam?
Frumos acvariul tau. Incearca pe langa ce ti au propus colegii sa maschezi cumva teava pe unde iese apa (dreapta sus). Bafta...
le iau eu...
suuper filmuletu' cat despre plantat plante laga ei... Doamne cat trag de firele de par de pe mana...... parca te ciupesc tantarii.
eu am avut scalari ce se invatasera sa urmareasca degetul la suprafata apei sau pe geamul frontal. Parca erau niste catelusi cu care ma jucam in gradina. Cam toti isi formeaza reflexul de a veni la suprafata apei dimineata si/sau seara cand stiu ca e ora mesei.
E bine ca nu sunt alge. Nu iti doresc. Insa ele apar. Nu inseamna ca e vreo problema. Daca sunt controlate si se impiedica dezvoltarea lor atunci nu vor fi nici necazuri. Curatarea cu o cartela de telefon sau ceva de genul card sau orice fel de racleta e bine de facut relativ des chiar daca nu se vad pete de alge. Cat despre magazinele din Bucuresti nu mai am nici o idee. Din 2007 m-am mutat din Bucuresti in Baia Mare. Tester e de preferat sa nu folosesti din acelea 3 in 1, 4 in 1, 5 in 1..... 100 in 1. Sunt niste aberatii care nu-ti vor spune niciodata cum stai cu apa. Fereste-te sa cumperi plante sau pesti din acvarii cu probleme, oricat de mult te-ar atrage ce vezi acolo. Ia mereu ce e mai bun chiar daca e cateodata mai scump. Merita daca vrei sa nu ai necazuri. Bafta...
Le iau eu...
Salut! Deci ai facut un setup... Ar fi bine sa pui si niste rezultate ale unor teste ale apei. Uite eu chiar azi am setat doua acvarii unul de 30 de litri pt guppy sau betta (o sa vad) si unul de 150 ptr scalari. Eu cresc pesti din vremea comunistilor. Vezi tu... Atunci nu erau asa de multe substante ca acum. Si de atunci si pana azi nu am avut niciodata probleme cu pestii (boli), iar cu plantele cateodata alge brune sau verzi care se rezolva destul de usor. Singurele dezinfectante ce le folosesc sunt albastru de metil si permanganat de potasiu. De 20 si ceva de ani... Daca ai apa ok de ce mai bagi chimicale? Lasa cat mai natural ar fi sfatul si parerea mea, nu chimic. Daca faci schimbul de apa si masori valorile eu cred ca e in regula. Pentru plantele tale care au inceput sa se inegreasca, ar fi buna solutia sa le scoti si sa le lasi sa "respire" niste zile in apa curata. Asta in cazul in care nu ai probleme cu ele (alge). Si daca numai varfurile UNOR plante s-au inegrit e bine sa le scoti ca sa nu se generalizeze. Cat despre pesti... Si eu am avut situatia asta (curenti de apa) facuta in mod intentionat. Cand guppy vor obosi se vor retrage unde e apa mai linistita. Nicidecum nu sunt bolnavi. Dar sa stii ca in timp se vor obisnui. Atata vreme cat le lasi in acvariu si un loc mai linistit ei se vor duce acolo, iar cand au chef de zbenguiala nu le va displace o portiune cu apa mai agitata. Banuiesc totusi ca e apa agitata putin mai tare si nu furtuna... Bafta!!!
Salutare! Are cineva Grindal de dat? As dori sa incep o cultura. Multam fain...
ok. mersi

Forum Index » Profile for oxyox » Messages posted by oxyox
Go to: