[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: danyel
Forum Index » Profile for danyel » Messages posted by danyel
Va multumesc mult inca o data pentru raspunsurile date .Chitron am spus ceva de ras ,daca da spune-mi si mie ca s arad si eu
Am scris eu ceva de genu cata lumina am in acvariu sau ce dimiensiuni are acvariul .Can am zis ca sa nu fie pretentioase ma refeream la platele care nu trebuies tinute numai cu anumite genuri de plante .Pe mine ma intereseaza o planta care sa poata sta ipreuna cu plante gen echinodorus ,anubias ,hygrophila difformis (wisteria) ,vallisneria .Mersi frumos bilti de raspuns

Ps :lumina am 0.6 w/l
Ma intereseaza si pe mine o planta care sa aiba culoarea rosie .Din ce am gasit eu pe net nu prea am vazut nimic pe la noi pe piata -piata obor- ci doar prin magazinul din incinta Cora ,iar aclo aveau niste preturi de te durea capu de la 30 pana la 100 RON .A si inca un lucru daca se poate exemple de plante care sa nu fie atat de pretentioase . Va multumesc mult pentru orice exemple de plante date
Dupa parerea mea lipitura nu a fost facuta in regula .Spun asta pentru ca acvariu el meu are cam aceleazi dim cu al tau 100*37*40 tot din sticla de 6mm cu intaritoare in forma de H ,iar fundul lui este tot confectionat tot din sticla de 6mm (asta deoarece nu am gasit sticla mai groasa )este functional si credema ca nu are nici pe draq .Nu zic ca este cel mai sigur acvariu pentru ca stiu si eu ca nu este asa dar nu vad motivul de ce la al tau sa cedeze lipiturilr .Posibil nu a fost degresat bine inainte de lipire .Daca am gresit cu ceva in cele afirmate de mine rog alta persoana mai bine informata de cat mine sa ma corecteze in cele spuse de mine
Imi cer scuze daca ti-am lasat impresia ca fac vre-o aluzie la faptul ca nu ai stii ca sa citesti .Eu am zis numai ca nu am gasit iar ca vanzatorii erau paralelii .Daca tu ai gasit norocul tau :p .
florin0_2001 in piata la delfinului (circul foamei ) nu mai au asa ceva ,iar sincer nici nu stiu cand au avut ei asa ceva .Spun asta pentru ca eu ma duc destul de frecvent pe acolo si vorbesc cu vanzatori iar din cate imi aduc eu aminte din ianuarie pana acuma nu au avut asa ceva .In zona pantelimon tld-830 (cele de 18 ,30 , si ce marimi mai sunt ) eu personal nu am gasit de loc .Singurul pe care am putut ca sa il gasesc a fost tld-840 de 18w la bricostore .iar de neoane Osram floura cand ii intreb se uita la mine ca la masini straine
Sficul este un fel de cleste care taie tabla ,sarma si alte lucruri .Daca nu este aceasta denumirea lui imi cer scuze dar eu asa stiu ca ii zice .
Cu un sfic ar fii o idee
Eu am facut referire la cochilile melcilor legat de pH si kH care au valori cam mari, iar chestia cu melcii venea doar ca o remarca la faptul acesta. Pentru faptul ca am fost off topic imi cer scuze, fapt pentru care nu o sa mai mentionez nimic despre ei sau despre alte lucruri care nu sunt legate de subiectul topicului. Iar de postat in legatura cu valorile apei de la mine din acvariu am postat la sectiunea APA, iar faza cu melcii repet, era numai o simpla un simpla banuiala.

Annotated by betta: Stai linistit Nimeni nu-ti imputa nimic... era doar un avertisment amiabil, nu unul tutelar ;) , de a pastra curat topicul acesta.
la mine ac la robinet am ph=7.5 iar in acvariu este 8 sincer nu stiu dc in acvariu am ph mai mare .Posobil de la scoicii ? A si am mai observat inca o chestie melcilor mei li se gauresc cochilile .Lucrul asta din ce cauza se poate intampla din cauza ca apa este pre dura ?
verdele de malachin am cumparat eu recent si costa 5lei sticluta costapur -13 lei .Mai bine faci cum ti-a zis theo pentru ca evita inroducerea de chimicale in apa iar eventual deciclare acvariului .A si inca o chestie vezi ca am citit pe aici ca daca verdele de malachit este foarte toxic daca nu este administrat cum trebuie . Deci mai bine folosesti Costapuru pentru ca nu citisem eu pe eticheta ca nu este daunator pentru plante .
Din cate imi dau eu seama posibil sa fie gris iar ca tratament din cate am itit multi spuneau ceva de bai in sare neiodat .Daca gresesc imi cer scuze ,eventual mai asteapta si alte raspunsuri
ph=8 .gh=12 ;kh=7 volum acvariu aproximativ 140l .avand valorile aste se poate ca sa introduc co2 in acvariu
nu nu despre ala vb in dreapta si nu prea am vazut ca sa aiba el mancare vie .Si in nici un caz sa nu iei de la ala care are si plante -pe partea stanga este asta ,de fapt este o femeie si un barbat -ca aia au mereu pesti bolnavi intradevar .
Eu unu de acolo am cumparat mereu de la un singur vanzator care pare si mai de treaba si am vazut ca are si pesti sanatosi .Toti pesti de la mine din acvariu sunt luati de la el si nu am avut nici o problema .De aceea iti ziceam ca sunt ok si plus de asta ca doar el are ancistrus acolo .Daca vrei ca sa te duci vezi ca este ala care are si mancare de papagali ,mancare pentru pesti pentru hamsteri si cam orice .Bafta
Pesti nu am specii pretentioase :gurami-2buc ,ancistrus-3buc dar mici de max 2 cm (sc daca am scris gresit numele lui ) sumatranii-8buc ,cory-2buc si niste moly vre-o 4 parca .Dimensiunile acvariului 100x40x40 aproximativ 140 litri de apa net zic eu poate mai mult .Pentru filtrare folosesc 2 filtre interne Resum sp-1100l ,incalzitor Resum de 300W ,lumina 1buc power-glo ,1 buc sun-glo ,1 buc aqua-glo ,si inca un neon tld-830 .Iar azi la ultimile masuratori mi-au iesit urmatoarele valori H=8 ;GH=11(dar asta era de un verde mai urat asa abia cand am pus a 12-a picatura sa facut verde verde ) ;KH=7
A si am uitat ca sa mentionez 1buc/3 lei .Iar ca marime nu cred ca aveau mai mult de 1.5 cm ,iar la dimensiunile alea erau printre cei mai mari
Multumesc mult de raspuns mai ales ca a fost atat de rapid .Ph sigur este 7.5 sau 8 (o sa mai fac inca o data testul ca sa fiu sigur ) iar pentru GH si KH o sa le fac maine .Deci ideea este ca eu vrea ca sa introduc in acvariu co2 ,iar in gandirea mea -mai ales dupa ce am citit pe aici- am zis ca mai bine pentru inceput ar fii ca sa aflu ce valori am in apa .
Acuma mai am si eu inca o intrebare cu toate ca este posibil ca sa fie offtopic fapt pentru care imi cer scuze de pe acum .Daca ph din acvariul meu este intre 7.5 si 8 risc ca sa afectez cu ceva pesti si cu plantele din el ?
Recent mi-am achizitionat si eu aceste teste pentru aflarea calitatii apei si as avea si eu unele nelamuriri in legatura cu folosirea lor .De citit cum se folosesc am citit pe prospect (cat sa putut din cauza ca prospectul nu era nici in romana si nici in engleza ) dar nu prea ma lamurit in legatura cu unele chestii ,iar acuma intrebari :
1) pentru testu de ph scria acolo ca se pun 7 picaturi la 5 cc/ml apa .Cum apreciez eu culoare aia ca mie unu imi ies valorile intre 7.5 si 8 iar culorile mi se par asemanatoare ;
2)pentru testele de gh/kh la fel scria pe prospect ca numarul de picaturi imi determina duritatea apei in sensul daca am o apa moale sau una dura .Pai daca este asa mie apa mi sa colorat imediat dupa ce am turnat in recipientul cu apa prima picatura de solutie .Asta ce inseamna exact .

Eventual daca cine-va care a mai utilizat aceste teste ca as imi de-a si mie un ID pentru YM ar fii pesfect . Va multumesc pentru orice raspuns ,ajutor dat
Ancistrus mici poti gasi in piata la Obor si iti zic ca au sigur pentru ca azi am trecut eu pe acolo .Aveau si albi si negri cu puncte pe ei .Scuze nu stiu denumirea stintifica

Forum Index » Profile for danyel » Messages posted by danyel
Go to: