De curand am cuparat si eu aceasta planta si nu stiu mai nimic despre ea. Deci in primul rand mar interesa ce nevoii are pentru o dezvoltare cat mai frumoasa si orice alte informatii despre ea .Va multumesc pentru orice raspuns dat
deci vre-au sa mentionez ca dupa aproape 1 luna de schimbat apa la 2 zile 20% din volumul acvariului de intamplat nu sa intamplat mai nimic .Iar cand zic ca nu sa intamplat nimica ma refer la faptul ca pe plante eu nu am observat prezenta acelei alge (sau ce o fii ea ) pe pietre a mai apaut iar relativ recent am observat ca a inceput sa apara pe geamul din spate al acvariului .De observat am observat-o din greseala deoarece am un backround din folie .Ideea este ca se vede chiar misto .Cand am dat folia jos o parte din geam era verde si nu se mai vedea aproape nimica prin el deci o sa supraveghez in continuare ce sa intampla ,iar daca se vede frumos dau jos si folia aceea pe care o tin pe post de backround .
Multumesc de raspuns
Lgat de cum ai pozitionat tu filtru citeste articolu de aici si poate intelegi ce a vrut ca sa iti explice florino si cu froggy http://www.acvaristica.com/ dupa care te duci la "sa amenajam impreuna un acvariu " .Ai acolo niste scheme cum trebuie pozitionat filtru in caz ca acvariu este dotat cu un singur filtru ..... si mai multe chesti care zic eu ca pot sa iti de-a o idee
Sunt fericitul posesor al unor sumatranii iar de ceva timp am observat butile femelelor umflate .Intrebare mea este cum-va se pregatesc ca sa depuna sau ce ? Mentionez ca burtile nu sunt imflate din cauza mancarii deoarece i-am lasat ca sa faca foamea aproape 2 zile ca sa vad daca acesta ar fii notivul i-ar buile erau cam la fel de umflate . Mentionez ca femele in momentul de fata se afla in continuare in bazinul comunitar si nu stiu daca se le mut sau nu in alt bazin .Bazinul mare are aproximativ 150l
Deci cu lumina stau bine zic eu. Folosesc 1buc aqua -glo, 1buc power-glo , si inca 2 neoane philips normale de uz caznic .Ca fertilizant folosesc tetra plant ,iar specia de melci respectiva am dedus ca este pomaceea dar nu stiu care exact
Dalles am si eu o intrebare daca se poate si daca ai idee . melcii aia maro pe care i-ai pus u in pozele de mai sus sunt cum-va mancatorii de plante ? Te intreb lucrul asta pentru ca eu acvariulmeu nu am am decat vre-o 8 melci da-ia maro 4 pomaceea si melcii de substrat . Iar de cate-va zile am vazut ca frunzele plantelor sunt practic mancate .Stii care ar putea fii cauza ca pe mine cel putin ma depaseste total
cu toate ca stiu de butonul search am si eu o intrebare daca se poate legata de neoanele folosite de mine .Deci folosesc 1buc power-glo ,1buc aqua-glo ,si inca 2 neoane philips 1 din ele este un neon comun de 5 lei buc iar cel de-al 2-lea este din cate am citit eu din ce scria pe ambalaj are spectru de lumina spre albastru mai mult .Iar acuma ce ma intereseaza pe mine daca folosesc acele 2 neoane philips risc cumva ca sa am o invazie de alge ? Intreb asta pentru ca pe mine ma cam bate un gand ca sa le schimb dar de nu este $ momentan . Masa acvariului in litri este de cam 140l iar inaltimea coloanei de apa cred ca are cam 35 cm . Posibil ca sa fie offtopic ceea ce am scris eu aici dar nu am vrut ca sa deschid alt topic ,iar daca am postat gresit imi cer scuze de pe acum .
Ma intereseaza si pe mine niste java moss sau orice alt gen de planta de genul acesta care se poate prinde de o buturuga . Daca ma poate ajuta si pe mine cine-va raman dator vandut .Daca se poate mocca ar fii perfect ,daca nu sunt dispus ca sa platesc este bine si asa atat timp cat ma ajuta-ti si pe mine .Multumesc anticipat :-)
de curand am observat pe buturuga mea niste pete verzi de dimensiunea unei cirese si sincer am tot citit pe aici si nu mi-am dat seama ce este .Ideea este ca nu a aparut numai pe buturuga am vazut-o si pe niste pietre si pe o cochilie de melc -decor- . mentiuni acvariul are 150 l folosesc 2 filtre resum sp-1100l in acvariu tin 3 gurami ,5 neoni 2 sanitarii Hoplosternum thoracatum ,4 sumatrani ,5 melcii pomaceea aia galbeni si mai am inca uni mai micutii si mora aia cred ca sunt vre-o 6 .Acuma daca poate cine-va sa ma ajute si pe mine cu o idee ceva cum as putea sa fac ca sa scap de chestia respectiva ? Mentionez ca deja fac schimburi mai de se de apa in proportie de 20 % la 2 zile . Iar mancare am inceput ca sa le dau o singura data cat mananca cam in 2 min
dupa cum spunea si dalles guppy+sumatrani = cozii franjurate gupanezi iar asta am constat-o la mine in acvariu cand 4 sumatrani practic mi-au lasat fara coada un guppanez si asta vazuta live nu din spuse de la unu si de la altu .Mai citeste si u pe forum pe aici si sa vezi cum este mai bine pentru ei .rezolvare -eu asa am facut - doneaza sumatrani unui prieten sau punei in alt acvariu .Vezi ca si gurami au prostu obicei de a se luat de cozile lor
dupa cum este si nulele topicului am si eu o problema am vre-o 6 fire de elodea densa care din fericire au crescut cat coloana de apa iar acuma incep sa se intinta de suprafata apei .Intrebarea mea ar fii daca pot ca sa o mai scurtez adica sa o tai , iar daca da de unde trebuie taita dintr-un loc anume sau de unde consider eu ca este mai bine .mentionez acvariu are L=100 cm l=35cm iar inaltimea de 40cm
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
The problematic instruction:
----------
==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm]
----------
Java backtrace for programmers:
----------
freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428)
at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199)
at freemarker.template.Template.process(Template.java:259)
at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262)
at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233)
at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191)
at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433)
at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128)
at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102)
at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109)
at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366)
at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
Messages posted by danyel
Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor