Am facut o curatenie prin acvariu. Nu stiu de ce am impresia ca filtru nu pera face fata

Vad ca s-a depus ceva mazga pe...plante...lemn...etc. Trebe sa fac rost de un furtun sa aspir pe jos...dar nu stiu de la ce e mazga aia. Mancare sau ceva de genu...dar nu cred ca fix-ul sau fulgii se pot pune asa...
Sanitari Albinosi ma enerveaza deja. In loc sa stea jos sa mance, se tot plimba pe sticla. Asta fac tot timpul. Ce sa fac cu ce ei ca deja ma enerveaza. Macar daca ar schimba sticla...
Chiar vroiam sa postez ca mi-au disparut cei 4 pui de guppy...dar am zarit vreo 2. Si apropo de guppy, vad ca femelele sunt mai timide acum si stau numai la suprafata. Restul pestilor inoata linistiti, deci nu e o problema cu oxigenul.
Fix-ul asta cum trebuie sa fie ? Nu de alta dar le-am dat asa putin...si n-am prea vazut vreun peste sa mance. Sta putin la suprafata sau se duce direct la fund.
Observ ca pe planta care arata ca si graul...niste frunze luuungi si subtiri...au aparut un fel de "tepi". Cred ca sunt alge...nu stiu...
Cum stiu care e masculul de betta ? Mi sa zis ca sunt 2 femele si 1 mascul.
Sper sa fac niste poze zilele astea.