[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: PET
Forum Index » Profile for PET » Messages posted by PET
macar sa ne bucuram de ea cat e in acvariu
scalari...cu neoni ?
Si eu am una dinasta. Am dat 6RON pe ea. Am infipt-o pe mopan. Aveti idee cam cat...rezista o astfel de planta ?
viviparu'"]Problema cu sticla gaurita este ca hrana pe care le-o va administra se va raspandi prin tot acvariul, inainte de a putea fi mancata de pui. Un acvariu pentru pui este cea mai eleganta solutie.[/quote:6bd88a61f9 wrote:

nu e neaparat elegant. Eu de exemplu nu mai am unde sa pun inca un acvariu....chiar daca e mic. In + daca vrei un alt acvariu mai iti trebuie totusi inca o pompa...etc.
Ia o sticla de 2L de plastic (PET) si taio pe la jumate. Apoi cu un ac incalzit faci mai multe gauri, cauri mai largi, dar nu prea mari ca sa poata iesi puii. Apoi acea sticla o aghati de marginea acvariului...si in ea pui puii.
viviparu'"]Da, daca femelele fac dungile acelea verticale pe corp, mai decolorate decat restul corpului, atunci trebuie scoase la depus[/quote:83d0217dfc wrote:

Acele dungi apar doar ocazional. Acum la cum arata, parca nici nu stiu car sunt femelele si care e masculul Adica sunt colorate normal. Totusi, uneori observ o schimbare de culoare. Femela se decoloreaza aproape complet...si se vad daor 3 dungi pe ea.
hmm....ce sa mai intamplat cu povestea asta ?

anyway, am si eu o intrebare:

Am si eu 3 betta. Teoretic 2 femele 1 mascul. Intrebarea mea e.... de ce femelele mai fac dungi ? Inseamna ca vor sa depuna... ? Sau ceva de genu ?
peste gras n-am mai auzit. Il hranesti cu junk food ?

O fi gravida...adica mai mult ca sigur.
viviparu'"]Cunosc pe cineva care reproduce zebre rosii. Si sunt chiar rosii, ca cele vazute de voi la Animax. Pe cele de la Animax chiar eu le-am dus, asa ca nu vorbesc prostii[/quote:9f6f2245fc wrote:

Din cate am citit eu pe undeva... erau sub © si nu e voie sa le reproduci
da. Aceia sunt cele 3 bucati pe care le am. Dar mai am 2 bucati care 100% sunt alta specie. Aia seamana cu cei din poza.
PET wrote:EDIT:

aia 2 sunt la forma ca si astia:
http://www.carrera.ne.jp/aquarium/Design/fishes/pictures/Caracin/Hyphessobrycon-sweglesi.jpg

doar ca ai mei nu au negru in mijloc...si pe innotatoarea de jos au ... putin negru.

Imi ziceti cum se cheama pestele asta ? Ai mei la forma sunt exact asa, doar ca nu au acel negru....de pe burta si sunt putin negri pe coditza de jos...
Am facut o curatenie prin acvariu. Nu stiu de ce am impresia ca filtru nu pera face fata Vad ca s-a depus ceva mazga pe...plante...lemn...etc. Trebe sa fac rost de un furtun sa aspir pe jos...dar nu stiu de la ce e mazga aia. Mancare sau ceva de genu...dar nu cred ca fix-ul sau fulgii se pot pune asa...

Sanitari Albinosi ma enerveaza deja. In loc sa stea jos sa mance, se tot plimba pe sticla. Asta fac tot timpul. Ce sa fac cu ce ei ca deja ma enerveaza. Macar daca ar schimba sticla...

Chiar vroiam sa postez ca mi-au disparut cei 4 pui de guppy...dar am zarit vreo 2. Si apropo de guppy, vad ca femelele sunt mai timide acum si stau numai la suprafata. Restul pestilor inoata linistiti, deci nu e o problema cu oxigenul.

Fix-ul asta cum trebuie sa fie ? Nu de alta dar le-am dat asa putin...si n-am prea vazut vreun peste sa mance. Sta putin la suprafata sau se duce direct la fund.

Observ ca pe planta care arata ca si graul...niste frunze luuungi si subtiri...au aparut un fel de "tepi". Cred ca sunt alge...nu stiu...

Cum stiu care e masculul de betta ? Mi sa zis ca sunt 2 femele si 1 mascul.

Sper sa fac niste poze zilele astea.
Dalles wrote:Nu-ti cumparasi o racleta cu lama?

nu. Si nici ancistrus n-am...inca. Mi-a cumparat taica-miu pureciu uscati. Are rost sa le dau ?

Mancare el dau Fix si Fulgi.
vad ca sa cam murdari sticla...cu alge...cum sa curat ?
observ o chestie putin ciudata. Sanitarii tot fug sus...iau aer...coboara. Aia 2 albinosi acum inoata pe sticla laterala...tot fac ture asa....

P.S. Da Rasbora heteromorpha sunt ceielalti 3 pesti.
EDIT:

aia 2 sunt la forma ca si astia:
http://www.carrera.ne.jp/aquarium/Design/fishes/pictures/Caracin/Hyphessobrycon-sweglesi.jpg

doar ca ai mei nu au negru in mijloc...si pe innotatoarea de jos au ... putin negru.
Ufff...mi-a facut taica-miu o surpiza. Destul de ok...DAR :

3 betta (1 mascul 2 femele) astia ma cam ingrijoreaza
5 neoni normali
2 cory mai negriciosi
2 cory albinosi

si acum vine..problema. Mai am 2 specii care nu stiu ce sunt.

2 pesti care sunt asa :

O culoare mai razolie. Innotatoarea de sus neagra...iar cea de jos poreste de la... "anus" pana la coada...si e tot asa...cu o dunga neagra pe ea. Si sunt cam transparenti ... pe la spate.

A 2-a specie...am 3 pesti...par sa fie tot de card.

Tot un fel de rozaliu asa..mai metalizat...si pe la mijlocul abdomenului sunt negrii...negru care se continua asa...inspre coada...
Asa... cei 3 guppy pe care i-am primit sunt femele... toate cu burta. Una a fatat acum...1 saptamana 4 pui (atat am gasit, atat a supravietuit). Sunt destul de maricei...adica pot sa inoate lejer prin acvariu.

Ieri mi-am cumparat un lemn de mopan. 170.000 lei. Si arata fain. Si mi-am mai luat o feriga care am plantato pe el. (stie cineva cum se cheama stintific feriga? e ferde inchis si o radacina inchisa la culoare)

Am mai bagat si 2 pietre. Acele plante ca si "graul" vad ca...se cam inmultesc Sper sa fac niste poze saptamana asta.

P.S. Si melcii se inmultesc de numa...
Sa pun sare in acvariu ? Daca da cam cat ?
mda...acum am si 3 pui de guppy si cred ca o sa fete si cealalta femela

Forum Index » Profile for PET » Messages posted by PET
Go to: