Message |
|
Dalles wrote:Folosirea numai a zonei rosii a spectrului ajuta cresterea in lungime, dar plantele nu prea se ramifica. Zona albastra, dimpotriva, stimuleaza ramificatia si plantele cresc "stufoase", dar raman mai mici. Lumina ideala trebuie sa aiba ambele culori.
asa stiam si eu...
...dar pentru zona rosie, pare a fi suficient tld 830, cu ai sai 3000K (chiar un pic mai spre rosu, fata de cei 3200K necesari...)
|
 |
|
arathemis wrote:@ ADXX Cred ca de abia astepti sa vina vara... 
asta sa fie problema...
|
 |
|
arathemis wrote:Deci inseamna ca trebuie sa ai buzunarul bine pregatit pe cand vine Factura la Renel. :o 
asta e nimic pe langa ce-ti vine daca trebuie sa pastrezi 29 C intr-un acv de vreo 300 de litri...
|
 |
|
Leo2003 wrote:
robi wrote:Daca pun pe fiecare neon reflector cam cati w o sa am?
Tot atiti. 
daca te referi la fluxul energetic (se expriama tot in Wati), care "intra" in acvariu, reflectoarere recupereaza o parte din ceea ce se pierde in mod normal... asa ca ai putea avea un castig de pana la 50%...
|
 |
|
johnny6600 wrote:Daca apa curge in filtru sub actiunea gravitatiei, in caz ca se opreste curentul si odata cu el si pompa care impinge apa inapoi in acvariu, ce se intampla? 
pai ce se intampla cu un orice alt filtru extern tip canistra, cand se opreste curentul... adica se opreste si apa.
|
 |
|
MA, din poza nu se vede prea clar... pata era ca o necrozare a tesutului, sau era un alt tesut (tumoral), crescut "in plus" (ca o pelicula...).
|
 |
|
bravo dom'le! ia spune, ai facut ceva anume ca sa-l vindeci, sau ai lasat natura sa-si urmeze cursul... ?
|
 |
|
pe sticla de silicon, scrie: "nu se vopseste". acelasi lucru ar trebui scris si pe peretii acvariului (cel putin din motive estetice...)
|
 |
|
ceva noutati? cum a mai evoluat treaba?
|
 |
|
eu nu ti-as recomanda decat sa schimbi cat mai multa apa, dar asa cum am mai spus, dupa ce a stat minim 24 de ore la declorinat si dupa ce o aduci la aceeasi temperatura cu apa din acvariu. pe langa asta, cauta sa scapi cat mai repede de surplus. alege o pereche de scalari si cativa ancistrusi iar pe restuil fa-i cadou...
|
 |
|
tld 830 are la Bricostore - pe Vergului
|
 |
|
arathemis wrote:Apreciez faptul ca nu ai nimic daca folosesc regionalisme, dar poate altora nu o sa le convina totusi. Asa ca o sa raman la stilul de pana acum. 
pai de ce sa nu le convina? regionalismele sunt cuvinte romanesti, pe care le gasim si in DEX
|
 |
|
razvan wrote: mea culpa si circumstante atenuante wink OK
nici o problema, m-am simtit insa dator sa fac precizarea pentru ca chiar nu aveai de unde sa stii. dupa cum se observa si din "iconul emotional" adaugat, chiar am zambit ( a nu se interpreta ca ar fi un rajet gen "lasa ca ne intalnim noi la un colt de strada si in fapt de seara si-ti arat io incepator..."  ).
|
 |
|
si "incepatorul" ( cu vreo 25 de ani de acvaristica in spate) ADXX este de acord  .
editat de razvan
am specificat de ce .. incepator (85 posturi) ;)
mea culpa si circumstante atenuante ;)
ce "ai in spate" nu am de unde sa stiu.
se prefigureaza oare un "razboi" intre "babaciunile dictatoare" ( adica noi, astia mai inaintati in virsta, DAR CU SPIRITUL TINAR), si tineretul revolutionar pro ...stii si cistigi ( no ofence fata de tinerii forumisti, care au avut decenta si prezenta de spirit sa se tina departe de calificativul asta, a nu se generaliza) ??????????????  ;)
|
 |
|
beauty wrote:am mai multe femele xipho gata sa nasca...
1- doar una sta in coltul acvariului . are si ea burtica dar nu e chiar asa de mare.nu mananca. in rest arata bine. e mai micuta decat celelalte. acvariu 200L. 20 xipho. 4 sanitari. filtru, aerare continua, substrat. ... ce are???????
ceva nu-i convine... poate fi bolnava sau poate s-a retras ca sa scape de agresiunea altor pesti. sunt prea putine date oferite (si sincer sa fiu, nici nu cred ca pot fi descrise in cuvinte prea multe...) ce poti face, este sa separi orice peste suspect, dar grabeste-te sa scapi de surplus. ramai cu una, maxim doua perechi de scalari + vreo 4 ancistrusi si vei avea o viata mult mai usoara.
|
 |
|
arathemis wrote:
"poti gasi un copac uscat, sau chiar o buturuga sau un lemn uscat mai mare, din care sa tai ce-ti trebuie ca sa pui in acvariu"
Asta am vrut sa zic. :-)
eee, pai atunci se schimba calimera... ASA, DA!
... si scuze de off topic...
|
 |
|
arathemis wrote:...sa mergi intr-o padure sau pe malul begai sunt convins ca sunt tot felul de copaci. Si iti alegi de acolo ce iti place.
ce vrei sa spui aici? tu asa faci? iti alegi un copac si il faci ferfenita pentru a pune o buturuga in acvariu? asa iubitor de natura esti tu? sper ca ai vrut sa spui ca "poti gasi un copac uscat, sau chiar o buturuga sau un lemn uscat mai mare, din care sa tai ce-ti trebuie ca sa pui in acvariu"
off topic: am vazut multi "iubitori de natura" care lasa in urma lor prapad, de parca ar fi trecut gheonoaia :-) pe acolo, nu niste "oameni cu pretentii"...
|
 |
|
Discus_men, chiar ai o problema cu exprimarea... imi pare rau ca trebuie sa ti-o spun, dar citeste si tu de cateva ori ce ai scris, inainte sa faci click pe butonul ala pe care scrie "Submit".
si inca ceva: ca sa exprimi un sfert de idee, nu trebuie sa postezi de trei ori...
|
 |
|
atentie, apa pe care o pui in acvariu (in cadrul unui schimb partial de apa), trebuie tinuta cel putin 24 de ore la declorinat (sa iasa clorul si/sau cloramina din ea). daca nu ai un vas mai mare, foloseste cateva bidoane de 5 litri, pentru apa plata.
|
 |
|
beauty, in primul rand trebuie sa tii numai pesti compatibili (in ceea ce priveste atat chimismul apei, cat si comportamentul pestilor), in al doilea rand tu trebuie sa ai un acvariu cat mai stabil chimic... nu vreau sa intru in amanute pe care le gasesti din belsug in articole de pe acest site sau de aiurea, gandestete numai ca una e ca in 200 de litri sa faca "treaba mare" 4 pesti si alta sa faca 50... :-)
|
 |
|