Author |
Message |
beauty
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/09/2005 10:48:33
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
beauty
Junior member
IP:
|
am mai multe femele xipho gata sa nasca...
1- doar una sta in coltul acvariului . are si ea burtica dar nu e chiar asa de mare.nu mananca. in rest arata bine. e mai micuta decat celelalte. acvariu 200L. 20 xipho. 4 sanitari. filtru, aerare continua, substrat. ... ce are???????
2- cum se manifesta femela xipho inainte sa fete puii???
|
|
 |
ADXX
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/09/2005 12:33:07
|
ADXX
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/2123737624353713b471ba.jpg)
IP:
|
beauty wrote:am mai multe femele xipho gata sa nasca...
1- doar una sta in coltul acvariului . are si ea burtica dar nu e chiar asa de mare.nu mananca. in rest arata bine. e mai micuta decat celelalte. acvariu 200L. 20 xipho. 4 sanitari. filtru, aerare continua, substrat. ... ce are???????
ceva nu-i convine... poate fi bolnava sau poate s-a retras ca sa scape de agresiunea altor pesti. sunt prea putine date oferite (si sincer sa fiu, nici nu cred ca pot fi descrise in cuvinte prea multe...) ce poti face, este sa separi orice peste suspect, dar grabeste-te sa scapi de surplus. ramai cu una, maxim doua perechi de scalari + vreo 4 ancistrusi si vei avea o viata mult mai usoara.
|
|
 |
viviparu'
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/09/2005 21:59:52
|
viviparu'
Senior member
IP:
|
beauty wrote:am mai multe femele xipho gata sa nasca...
S-ar putea sa fie bolnava. Incearca sa ne dai mai multe detalii despre ea. Are ceva puncte sau pete pe ea? Are aripioarele desfacute sau lipite de corp? Cand inoata inoata normal sau se balanseaza?
beauty wrote:2- cum se manifesta femela xipho inainte sa fete puii???
Cu foarte putin timp inainte de a fata incepe sa inoate in susul si-n josul acvariului lipita deunul din pereti. N-are sens sa astepti momentul asta pentru ca se poate intampla noaptea sau cand nu esti acasa si adio pui! Cu ceva timp inainte sa fete burta incepe sa capete un aspect patratos. Atunci e momentul s-o izolezi in alt acvariu in care apa sa aiba o temperatura cu 2 grade mai mare decat in acvariul comun. Coloana de apa din acvariul in care o pui sa fete sa nu depaseasca 10 cm. Fatarea dureaza cam o ora, doua dupa care scoti femela si o pui inapoi in acvariul comunitar.
|
Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem? |
|
 |
beauty
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/09/2005 12:18:53
|
beauty
Junior member
IP:
|
ieri nu stiu de ce nu am putut intra pe site...
deja eu pusesem femela deoparte la carantina si cu temperatura ridicata dar a murit.
am mai pus 4 xipho la carantina ca mi s-a parut ca au comportament ciudat.(stau mai retrasi si sunt mai molatici) dar, ... nu au alte simptome. par sanatosi(nu au nici un semn pe corp!).
am vorbit sa dau cuiva acesti xipho ca sa raman cu scalarii.
am pus Costapur in acvariul mare(20 pic /200L), iar la carantina am pus o solutie mai concentrata de costapur(20 pic/1L)... sa vad ce gasesc gand ajung acasa!!!
acum 4 zile murise un xipho pe care l-am vazut tarziu cu burta in sus si alb! ... deci fusese ciugulit de ceilalti, si tare cred ca acum acestia , care au ciugulit, pot fi bolnavi.
-- ce substanta sa pun preventiv in acvariu?
|
|
 |
ADXX
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/09/2005 13:17:00
|
ADXX
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/2123737624353713b471ba.jpg)
IP:
|
eu nu ti-as recomanda decat sa schimbi cat mai multa apa, dar asa cum am mai spus, dupa ce a stat minim 24 de ore la declorinat si dupa ce o aduci la aceeasi temperatura cu apa din acvariu. pe langa asta, cauta sa scapi cat mai repede de surplus. alege o pereche de scalari si cativa ancistrusi iar pe restuil fa-i cadou...
|
|
 |
beauty
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/09/2005 13:29:45
|
beauty
Junior member
IP:
|
1-grija mea cu statutul apei 24 ore e ca ar putea sa aiba mai putin oxigen. gresesc?
am cumparat clorvec de la Sera , si deci nu mai tin apa la statut. cel de la care am pestii punea direct de la robinet apa! si asta timp de 2 ani. ... si nu au mutrit pestii.
la mine cred ca e apa mai dura decat la el.. si poate alt ph de nu se adapteaza pestii... oricum o sa-i raresc.
2- la carantina nu se pune filtru , ci se schimba complet apa la 2-3 zile.. asa fac . corect?
(asa am citit intr-un articol despre carantina. cred ca filtru absoarbe si substanta, medicamentul pus in apa pt tratament )
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/09/2005 13:39:58
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
beauty wrote: 1-grija mea cu statutul apei 24 ore e ca ar putea sa aiba mai putin oxigen. gresesc?
Da. Oxigenul se introduce prin aerare.
beauty wrote:am cumparat clorvec de la Sera , si deci nu mai tin apa la statut.
Riscant.
beauty wrote:cel de la care am pestii punea direct de la robinet apa! si asta timp de 2 ani. ... si nu au mutrit pestii.
la mine cred ca e apa mai dura decat la el.. si poate alt ph de nu se adapteaza pestii... .
Asta de unde stii? Ai facut teste de pH, de duritate, etc?
beauty wrote:oricum o sa-i raresc
Cu cit mai repede, cu atit mai bine
beauty wrote:2- la carantina nu se pune filtru , ci se schimba complet apa la 2-3 zile.. asa fac . corect?
(asa am citit intr-un articol despre carantina. cred ca filtru absoarbe si substanta, medicamentul pus in apa pentru tratament )
Nu se pune carbune activ in filtru pe durata tratamentului. Filtrul ramine la locul lui si trebuie sa mearga non-stop. Si in nici un caz nu schimbi toata apa. 1/3 din volumul bazinului este suficient.
|
|
 |
beauty
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/09/2005 10:41:36
|
beauty
Junior member
IP:
|
xipho ai mei sunt bine... le schimb apa partial la 2 zile....nu a mai murit nici un peste. incep sa se imperecheze. . dar tot in acvariul de carantina sunt ca oricum vreau sa-i fac cadou.... si ceilalti pesti sunt asa fericiti.
|
|
 |
|