[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ADXX
Forum Index » Profile for ADXX » Messages posted by ADXX
Message
beauty wrote:...si deci sa scap de toti xipho?

stai un pic. ia spune, tie care iti plac cel mai mult?
razvan wrote:
ADXX wrote:3. cred ca nu ar fi rau sa apara si un album cu pesti autohtoni...

nu ar fi, dar cin' sa-l puna...

:-) pe net se gasesc poze cu mai tot ce s-a enumerat pe aici. problema e de copyright... si treaba asta, cred ca numai un admin ar putea-o rezolva... pe de alta parte, sper sa apara si poze ale forumistilor-pescari... in ce ma priveste, cu prima ocazie, o sa "produc" cateva...
1. probabil ca latimea e doar de 40 cm...

2. eu as tine 2 perechi de scalari si 4 "sanitari" (probabil sunt ancistrusi) in plus as mai baga si doi melci galbeni (Pomacea). ca plante, as pune doi echinodorusi (dar ce sursa de lumina ai?).
1. lui alburnus alburnus, pe aici i se spune si sabioara... e prin toate lacurile...

2. poate ar mai trebui adaugate si:
- Babusca (var. Rutilus Rutilus si var. Rutilus Pigus)
- Rosioara (Scardinius Erytrophtalmus)
- Boisteanul craiete (Phoxinus Phoxinus)
- Caracuda (Carassius Carassius) - este unul dintre pestii cu cea mai lenta crestere

3. cred ca nu ar fi rau sa apara si un album cu pesti autohtoni...
1. de cat timp il ai?
2. ai avut cumva variatii ale temperaturii apei?
ddm wrote:nu stiu de cat sa fie sticla pe care am sa o folosesc de 6 sau de 8
de 10!
faza cu boarta si scoica, am citit-o si io intr-o carticica veche de acvaristica"ACVARIUL PIONIERULUI" care avea (de fapt, are) si capitol pentru pesti indigeni.
acata wrote:Si eu as vrea sa stiu care sunt pestii "gramada" de talie mica de la noi. Nu de alta, dar eu prin pesti de talie mica inteleg ceva pana in 10 cm.
mai sus, am dat un exemplu.
de boarta, ai auzit?
...hm, acum imi amintesc de un pestisor care prin anii 70 (chiar si 80) invadasera baltile (cel putin din Dambovita). noi ii spuneam impropriu "crap chinezesc". nu crestea mai mare de 7 cm, avea o gura f mica astfel incat oricat de mic ai fi avut acul, pt el era oricum mult prea mare... semana cumva cu femela de xifo... :-)
lista ar putea continua, dar nu stiu daca are rost pentru o simpla polemica...

acata wrote:Cu discusii nu e chiar asa. Exista discusi wild si exista discusi creati. Eu am din aia creati de exemplu care nu exista in natura.
nu e chiar asa, ce? vrei sa spui ca atat discusii cat si alti pesti "de acvariu" nu sunt chinuiti in multe dintre acvariile patriei? (daca nu chiar in toate... )

acata wrote:As vrea sa vad si eu o mreana sau o nisiparita creata in Romania special pentru acvariu.
pai nu ai cum sa vezi pt ca nu s-a creat, dar ce vrei sa spui cu asta?

acata wrote:Singurul peste pe care pot sa il tii in acvariu dupa parerea mea este crapul cat e mic si carasul, dar nu vad de ce cand exista din aceleasi familii in Asia mult mai frumosi. Astia rezista si la temperaturi mai mari.
... ?

acata wrote:In rest, fara curent de apa si temperaturi scazute nu cred ca exista vreo sansa.
sa ce? sa-l prinzi din balta si sa-l pui in acvariu alaturi de discusi, sau sa incepi o munca de cercetare, care sa dureze cateva zeci de ani, in urma careia sa obtii exemplare perfect adaptate la conditiile dintr-un acvariu? eu, despre asta tot incerc sa vorbesc (si cred ca si cel care a creat topicul...)

acata wrote:Faza cu bibanii cred ca toata lumea a incercat-o. Pe mine ma suparau ca mureau si in minciog in apa de unde ii pescuiam. Si asta se intampla cu multi alti rapitori de la noi.
pai aici se vede cum vrea romanu' sa creasca pesti indigeni in acvariu...

acata wrote:Si ideea este ca tot un pescuit este (numai ca e doar catch si nu mai e si release).
pai cand se lasa si cu "release" in Romania? poate doar in fata camerelor de luat vederi
razvan wrote:am inteles ca sunt o gramada de pesti de talie mica si foarte mica, in apele teritoriale.... poate sa spuna cineva ceva despre ei ? sau macar sa-i numeasca.
garantez pentru cel pe care l-am mentionat mai sus... am tinut mai multi ani, mai multe exemplare si se adaptasera foarte bine
iar eu, tot pe la vreo 10 ani, facusem o pasiune pt "cobitis taenia" = "zvarluga" sau "cutitoaie"
http://www.digischool.nl/bi/onderwaterbiologie/html/biologie/zoetwate/modderkr.htm
Dalles wrote: Traim intr-o tara in care temperatura medie anuala e situata in jurul valorii de 9ºC. Intr-un apartament obisnuit nu e rentabil sa amenajezi un asemenea acvariu, cu o apa atat de rece.
in America de Nord este cam acelasi regim termic...

acata wrote:pesti de talie mica nu prea exista prin Romania
ba da, o gramada...

acata wrote:Cu atat mai mult cu niste culori vii in asa fel incat sa arate foarte bine in acvariu (parerea mea)
nu au culori vii, dar au irizatii

acata wrote:In plus mi se pare o modalitate de a chinui niste pesti
dar ce parere ai de discusii ajunsi pe mainile multor "acvaristi", care pur si simplu ii asasineaza?

acata wrote:Pestii nostri din acvariu sunt la a n-a generatie crescuta in acvariu si oricum nu ar mai rezista in salbaticie
asta chiar nu e un argument...

in concluzie, cred ca omul (simi) a venit cu o idee interesanta, chiar daca "momentan" pare utopica pentru o tara precum romania. sa nu uitam ca multi dintre pestii pe care acum ii avem in acvariu, au la origini stramosi, care in varianta "wild", nu aveau nici pe departe "culorile vii" ale "nepotilor". ...iar din punct de vedere al regimului termic, cred ca multe exemplare "ar fi dispuse" sa se adapteze la conditiile dintr-o incapere (chiar si o camera de apartament).
nu a spus nimeni "hai la pescuit si ce prindem sa bagam in acvarii"... mai degraba a sunat cam asa: "oare nu gasim si pe la noi cateva specii pe care sa incercam sa le adaptam ?"
chiar nu gasim ???
ca sunt STANDARD, se vede foarte clar din poze... sunt cateva exemplare superbe... pacat ca trebuie sa renunti la ei...
cred ca este totusi important si sa-i spui unui om ce sa NU faca, mai ales atunci cand vrea sa bage in acvariu un tub in care a fost mercur, basca si "captusit" (tubul) cu o substanta pe baza de fosfor. am "vazut" ca lui furnici i-au murit foarte multi pesti (si mari) si cred ca tot in urma unor "inventii" de genul asta... nu am vrut decat sa-l ajut(am)...
...ti-ai pus oare intrebarea "cat de toxic este un tub de neon?" stii in vaporii carui element chimic se produce descarcarea electrica? stii din ce este facuta pasta fluorescenta? de fapt, stii cum si de ce "se aprinde" un neon? probabil ca nu...
doua observatii:

1. daca va functiona, bidonul se va umple cu apa care va avea si presiune (depinde si la ce inaltime fata de acvariu il pui), asa ca totul trebuie sa fie perfect etans... (capacul nu prea imi inspira incredere...)

2. ai grija ce adeziv folosesti, pentru ca multe dintre ele sunt foarte toxice (unele sunt chiar pe baza de cianuri...) chiar si dupa ce s-au intarit... solutia cu furtunul tras peste cot, este cea mai buna (chiar daca va fi nevoie sa cumperi alt furtun)
furnici, primul link din primul tau post, este la un droser electronic (pe care ti-l recomand si eu). Asta nu mai are nevoie de startere, cantareste cat un fulg (nu cat un tanc, precum cele clasice), nu se incinge ca cele clasice iar cuplarea la neon se face foarte simplu: doua fire negre (care sunt de fapt pe un cablu bifilar) la un capat al neonului, celelalte doua, la celalalt capat, si ce ti-a mai ramas (un fir negru si unul rosu), le bagi in priza.

celelalte doua linkuri sunt pt drosere clasice (alea grele, care de fapt sunt niste bobine, cu miez feromagnetic -> inteleg ca de-astea ti-ai luat...). in cazul lor iti trebie startere, iar schemele pe care chiar tu le-ai pus sunt foarte bune. problema ta este ca nu gasesti gaurile in care sa bagi firele. sunt acolo unde ti-a aratat si colegul BLEED, numai ca atentie!!, daca la un droser de 30W montezi un neon de 30W, trebuie sa infigi firele in gaurile din margini, nu asa cum este aratat in poza, o gaura din margine si una din mijloc (pt ca arzi neonul...). sarma pe care o bagi trebuie sa fie monofilara si o infigi acolo, pur si simplu... daca vrei sa o scoti, atunci trebuie sa o rasucesti in timp ce tragi (ca si cum ai dessuruba-o...)
BAFTA!
Mda, foarte mishto'. Exista cumva si denumiri oficiale ale claselor? e.g.: "red - nustiudecare"
White wrote:Si stii vreun crescator? :-)


Crescatori, sint cativa pe forum. Deschide un topic la sectiunea "cereri" si daca o sa vrea cineva sa-ti doneze, o s-o faca (de fapt, nu trebuie sa fie neaparat crescator). Am vazut ca s-au mai donat discusi pe forumul asta.

P. S. Vezi ca si aici sintem offtopic...
Endo_ro wrote:De unde iau sare amara ? si cat sa pun ?

de la pet-shop-uri iei epsom salt iar din farmacii iei sare amara (sint unul si acelasi lucru (sulfat de magneziu)). Pui 2 lingurite la 45 litri
Endo_ro wrote:De ce trebuie puse bobitele in paharul cu metronizadol ?

Pai bobitele uscate sint higroscopice (absorb apa). Asa ca apa aia in care s-a dizolvat metro, intra in bobite. pestii le halesc si asa metro ajunge pe calea cea mai scurta, direct la tinta (in stomac)
Endo_ro wrote:Ce-s aia viermi rotunzi si de la ce se fac ? Eventual cu ce se trateaza ?
Sant aia care nu sunt lati . Sectiunea este un cerc. Se trateaza cu Rombendazol (il gasesti la farmacii veterinare). Detalii despre tratament, vezi pe site, in articolul lui Corneliu Oprescu.

Dar, ATENTIE! Vezi ce mai zic si altii. Nu te apuca sa faci un lucru decat dupa ce esti sigur ca stii ce faci!
Acuma ca i-ai spurcat pe toti la tubi, nu stiu ce sa mai zic... Da-i inainte tot asa si dupa ce se pune sclifositu' "pe picioare", nu le mai da. Tine-i o zi (sau doua) nemancati, pune-le niste "epsom salt" (sare amara) in acvariu (sa le spele matele ) si reincepi sa le dai granule (Sera sau Tetra) (la inceput 2 - 3 bobite si daca nu le mananca, le scoti si mai incerci ziua urmatoare) Dupa ce incep sa haleasca bobitele, fa-le tratamentu' lu' M.A., dar dizolva pastilele de metro intr-un paharel cu apa, pui dupa aia portia de bobite in acelasi paharel si dupa un minut versi totul in acvariu. Dupa asta poate va fi nevoie sa faci si un tratament pt viermi rotunzi...
Oricum, vezi ce mai zic si altii...
 
Forum Index » Profile for ADXX » Messages posted by ADXX
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com