Hello again,
Nu am renuntat la proiect, am adunat informatii ai am dat comenzi pentru setup.
Ii multumesc mult lui Humbert pentru sfaturi!!!
Am reusit sa dau comanda de acvariu, o sa fie pana la urma de 100 x 50 x 50, zic eu suficient pentru ce am eu in plan. Partea proasta este ca trebuie sa astept in continuare (de 2 saptamani) dupa ultraclara din cauza firmei care debiteaza.
Ca si filtrare pana la urma pentru extern am ales un sunsun 404 de 2000 de l/h plin cu siporax si un filtru intern de 1800 l/h cu doua medii de filtrare mecanice (bioballs si cred ca perlon)...
Am scris intr-un alt topic si am primit niste raspunsuri in doi peri asa ca mai incerc odata la cineva care a incercat aceasta varianta: vreau sa pun canistra langa acvariu si mufa intake-ului din filtru va fi undeva la nivelul apei din acvariu… credeti ca va fi o problema?
Ar fi cam ca in desenul asta, scuzati calitatea dar n-am avut mai multa rabdare…
Standul va fi din pal: spate plin, blat dublu, separatorul din mijloc dublu si intaritoare longitudinare intre cele 3 separatoare de jos... prins de peretele din spate pentru a-l imobiliza complet.
Capacul DYI – nu imi permite lungimea decat neoane de 39W, cred ca o sa merg pe 2 osram 850 si 2 Giesemann Aquaflora (nu am facut calculele, dar 5 nu cred ca incap). Voi folosi si material reflectorizant.
Nu vreau sa investesc prea mult in ceva la care nu ma pricep inca, iar pentru CO2 am comandat un kit DIY, un atomizer cu bubble counter pe care o sa il pun pe outul de la pompa interna cred si o sa folosesc celebra bomba cu drojdie si cat se poate din pastille, nu ma simt confortabil cu o butelie sub presiune in casa.
Ca si flora as vrea staurogyne si blyxia, hydrocotyle, didipilis, alternanthera reineckii si poate proserpinaca paulastris. Inca mai caut ceva relativ easy. Voi fertiliza micro si macro.
In privinta pestilor inca nu m-am hotarat mai departe de 1-3 scalari si un card frumos de neoni, poate niste cory - ceva testat de colegii de pe forum.. Am timp pana ciclez accvariul
Aaa…si vreau sa incerc o cascada de nisip undeva intr-un colt, sper sa imi iasa ceva frumos
Fac undeva vreo gafa?