[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvarist incepator  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
adriansd
Junior member

IP:

Salutare,

Sunt Adrian, 30 ani, Bucuresti!

Sunt nou pe acest forum si tin sa va multumesc in primul rand pentru informatiile utile pe care le-am gasit pana in acest moment.

Am avut acum foarte multi ani 2 acvarii mici care nu au necesitat nicio instalatie de Co2, filtre interne sau externe si sunt putin in ceata.

Doresc sa-mi fac/cumpar un acvariu si as vrea sa inteleg mai bine de ce spatiu am nevoie exact si cat de utila este instalatia de CO2 (nu pot sa compensez cu ceva pastile, trebuie doar instalatie cu butelii??). As dori un volum de cca 150-200 L brut.

In alta ordine de idei, am o mica(mare) problema cu locul in care sa amplasez acvariu si m-ar avantaja o forma triunghiulara sau trapezoidala. Are cineva, sunt probleme?

Mersi si ""ape limpezi"

250l plantat
Gege
Senior member

IP:

Welcome si ape limpezi sa ai.
Acum postezi in sectiunea " coltul incepatorului de apa dulce " orice te doare capul, implicit intrebarile tale. Spor

Niciodata nu e indeajuns in acvaristica
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/48013.page
stefanp
Moderator

IP:

Salutare si bun venit pe forum!

Depinde de ce vrei sa tii in acvariul ala.
Pentru un acvariu plantat instalatia de co2 cu butelie este un avantaj real.
Exista si acvarii fara, dar cu plante usoare (sau rare exceptii in cazul unor acvaristi experimentati, care cresc mai multe tipuri de plante ok, fara co2).

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Bine ai venit!
Se pot face si acvarii "pe colt". Exista facute de firma http://pepika.ro/21-Acvaristica/396~Acvarii-complete/8637-Acvariu-Juwel-Trigon-190---negru-.html sau se poate bricola, caz in care trebuie sa ceri ajutorul cuiva care a mai facut asa ceva (chiar cei de la Pepika te pot ajuta).
Sunt plusuri si minusuri. La cel bricolat dimensiunile sunt la alegerea ta dar ai probleme cu capacul. La cele gata facute capacul este OK dar sunt mai scumpe si au putina lumina pentru un acvariu plantat...
Mai uita-te pe la oferte si povesteste-ne mai multe despre ce vrei sa faci, bugete, etc.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Am citit pe celalalt topic, ca oscilezi din cauza pisoiului. Vorbim aici de pisica (4 picioare, blana, coada :lol, nu era vreun subinteles, nu?
Daca da, stiu doar aici pe forum vreo 7-8 care au si pesti si pisici. Eu am acvariul pozitionat in spatele unei canapele, iar armata mea de pisici are acces usor la el, dar niciodata n-au fost probleme. Adorm matzele urmarind inotul pestilor.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Uite aici Adrian ce zice matzetul.

Mai apoi mi-a furat un pestisor din acvariul marin. Totul se rezolva cu un capac

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

La mine nici capac nu e.
image

375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nici a mea (pisica) nu are treaba cu pestii-tot asa bazin fara capac, se mai urca ea deasupra de bea apa dar in rest nu are treaba cu vanatul lor ba chiar ne anunta daca e ceva problema.. s-a mai intamplat sa sara cate unul pe afara, instinctele de vanator le foloseste pe afara
[Email]
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Am pisica si motan si nici nu-i intereseaza pesti.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
adriansd
Junior member

IP:

@ Faye - da .. pisica cu 4 labutze, coada etc la care tinem foarte mult - are 8 ani - si nu vreau sa ii fac rau in vreun fel.. cu toate ca sigur va adormi pazind acvariul.

pana acum "trasalica" m-a ghidat - sa deschid un nou topic sau sa scriu tot aici??

250l plantat
adriansd
Junior member

IP:

dan.pavelescu wrote:Uite aici Adrian ce zice matzetul.

Mai apoi mi-a furat un pestisor din acvariul marin. Totul se rezolva cu un capac

Dan, cantaret la chitara il faci )) tot din cauza unui astfel de specimen am ramas si eu prima data fara o mare parte din pesti - nu aveam atunci atata acces la informatii ca sa stiu de capace si etc. Am decis sa ii daruiesc catre cineva fara pisica.

250l plantat
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

adriansd wrote:
pana acum "trasalica" m-a ghidat - sa deschid un nou topic sau sa scriu tot aici??

De obicei aici doar te prezinti, dupa care deschizi un topic la coltul incepatorului sau la jurnale, unde "se centralizeaza" toate informatiile despre acvariu(volum, filtrare, iluminare, fertilizare, mentenanta, etc) si unde iti expui problemele sau nelamuririle. Avand toate datele despre bazin intr-un singur topic, va fi mai usor pentru ceilalti sa-ti dea raspunsuri/solutii pertinente la subiect.
Dar trebuie sa spui ce-ti doresti exact de la acvariul ala. Ex: plantat masiv, usor plantat, doar pesti si hardscape, tipul de pesti, etc. Astfel vei primi indrumari spre ce sa-ti indrepti finantele.

Forum Index » Despre noi
Go to: