Sunt nou pe acest forum si tin sa va multumesc in primul rand pentru informatiile utile pe care le-am gasit pana in acest moment.
Am avut acum foarte multi ani 2 acvarii mici care nu au necesitat nicio instalatie de Co2, filtre interne sau externe si sunt putin in ceata.
Doresc sa-mi fac/cumpar un acvariu si as vrea sa inteleg mai bine de ce spatiu am nevoie exact si cat de utila este instalatia de CO2 (nu pot sa compensez cu ceva pastile, trebuie doar instalatie cu butelii??). As dori un volum de cca 150-200 L brut.
In alta ordine de idei, am o mica(mare) problema cu locul in care sa amplasez acvariu si m-ar avantaja o forma triunghiulara sau trapezoidala. Are cineva, sunt probleme?
Depinde de ce vrei sa tii in acvariul ala.
Pentru un acvariu plantat instalatia de co2 cu butelie este un avantaj real.
Exista si acvarii fara, dar cu plante usoare (sau rare exceptii in cazul unor acvaristi experimentati, care cresc mai multe tipuri de plante ok, fara co2).
Bine ai venit!
Se pot face si acvarii "pe colt". Exista facute de firma http://pepika.ro/21-Acvaristica/396~Acvarii-complete/8637-Acvariu-Juwel-Trigon-190---negru-.html sau se poate bricola, caz in care trebuie sa ceri ajutorul cuiva care a mai facut asa ceva (chiar cei de la Pepika te pot ajuta).
Sunt plusuri si minusuri. La cel bricolat dimensiunile sunt la alegerea ta dar ai probleme cu capacul. La cele gata facute capacul este OK dar sunt mai scumpe si au putina lumina pentru un acvariu plantat...
Mai uita-te pe la oferte si povesteste-ne mai multe despre ce vrei sa faci, bugete, etc.
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Am citit pe celalalt topic, ca oscilezi din cauza pisoiului. Vorbim aici de pisica (4 picioare, blana, coada :lol, nu era vreun subinteles, nu?
Daca da, stiu doar aici pe forum vreo 7-8 care au si pesti si pisici. Eu am acvariul pozitionat in spatele unei canapele, iar armata mea de pisici are acces usor la el, dar niciodata n-au fost probleme. Adorm matzele urmarind inotul pestilor.
Nici a mea (pisica) nu are treaba cu pestii-tot asa bazin fara capac, se mai urca ea deasupra de bea apa dar in rest nu are treaba cu vanatul lor ba chiar ne anunta daca e ceva problema.. s-a mai intamplat sa sara cate unul pe afara, instinctele de vanator le foloseste pe afara
@ Faye - da .. pisica cu 4 labutze, coada etc la care tinem foarte mult - are 8 ani - si nu vreau sa ii fac rau in vreun fel.. cu toate ca sigur va adormi pazind acvariul.
pana acum "trasalica" m-a ghidat - sa deschid un nou topic sau sa scriu tot aici??
dan.pavelescu wrote:Uite aici Adrian ce zice matzetul.
Mai apoi mi-a furat un pestisor din acvariul marin. Totul se rezolva cu un capac
Dan, cantaret la chitara il faci )) tot din cauza unui astfel de specimen am ramas si eu prima data fara o mare parte din pesti - nu aveam atunci atata acces la informatii ca sa stiu de capace si etc. Am decis sa ii daruiesc catre cineva fara pisica.
adriansd wrote:
pana acum "trasalica" m-a ghidat - sa deschid un nou topic sau sa scriu tot aici??
De obicei aici doar te prezinti, dupa care deschizi un topic la coltul incepatorului sau la jurnale, unde "se centralizeaza" toate informatiile despre acvariu(volum, filtrare, iluminare, fertilizare, mentenanta, etc) si unde iti expui problemele sau nelamuririle. Avand toate datele despre bazin intr-un singur topic, va fi mai usor pentru ceilalti sa-ti dea raspunsuri/solutii pertinente la subiect.
Dar trebuie sa spui ce-ti doresti exact de la acvariul ala. Ex: plantat masiv, usor plantat, doar pesti si hardscape, tipul de pesti, etc. Astfel vei primi indrumari spre ce sa-ti indrepti finantele.