[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: 17BO0Z3R
Forum Index » Profile for 17BO0Z3R » Messages posted by 17BO0Z3R
Poza din lateral al camerei de filtrare actuale
Poza acvariu actual
Buna ziua,

De ceva vreme sunt membru pe acest forum unde am gasit o sursa nelimitata de informatie si ajutor din partea voastra. Initial am mai avut un setup de 180L putin plantat, dupa care unul de 300L dim 250cm x 35cm x 40cm, tot plantat. Acestui acvariu pe ambele colturi la unghi de 45 i-am integrat 2 filtre, care sa zicem actioneaza ca un fel de sump doar intern.
Toate bune si frumoase inca, acvariul si-a inceput ciclarea prin Martie mi se pare, plantele prospera fara aditii c02/fertilizanti/ substrat nutritiv.. s.a .
Sa zicem ca o minca problema ar fi la cele 2 camere de filtrare, pentru ca pompele nu pot sa pompeze exact acelasi volum de apa amandoua, ceea ce rezulta ca o camera de obicei se umple full iar ceea de-a 2 ramane undeva la 30% apa, diferenta asta de nivel nu se intapla decat odata cam la 3 zile si aceea datorita evaporarii de apa din acvariu dar am rezolvat cu aditia a 800ml de apa zilnic. Deci sa zicem ca e stabil si imi convine, filtrarea e in parametri, gramada de neoni prospera, se comporta normal la fel si restul.

Apelez la voi din nou. La acelasi acvariu de 250cm pentru ca suportul pe care e pus acum nu am cum sa ii fac un sump sub el deoarece nu are loc m-am gandit sa ii fac pe ambele margini tot 2 filtre. Acestea sa inceapa de la nivelul podelei pana la nivelul acvariului ceea ce inseamna ca va avea o inaltime de 105 cm. In sticla de la acvariu voi face 2 gauri pe laterale pentru evacuarea apei in filtru/sump, deci fara un overflow, doar efectul de umplere --> cascada, doar niste piepteni inaintea scurgerii pentru a le bloca cu resturi de plante sau pesti.
Pentru ca am spus ca nu am loc de sump sub acvariu nu inseamna ca am mare loc nici pe laterale din cauza usii de la balcon si cea de la intrare in camera deci m-am gandit ca dim la filtre sa fie de L15-20cm x h105cm x l40cm. Acum o sa imi spune-ti ca va fi foarte greu de curatat din cauza dimensiunilor. Da m-am gandit si la aceea porblema doar ca din cauza ca nu voi umbla foarte des doar 1-2 an cum m-am gandit eu e acceptabil.
La 105 cm compartimentarea va fi de sus in jos cu aproximativ 20-30cm burete grosier si perlon, urmata de o portiune 40cm filtrare prin picurare prin bureti de bucatarie iar restul de 30 cu roca vulcanica, deci wet/dry. O camera va avea in jur la 80l mult mai mult decat suficient pentru dimensiunea acvariului.

Intrebarile mele ar fi : 1) Pentru ca sa nu am aceeasi problema de diferenta de nivel intre o camera de filtrare si cealalta, in cazul in care la nivelul de jos al compartimentarii unde camera ramane umpluta cu apa, printr-o teava de pvc de 1/2 fac legatura cu cealalta camera la acelasi nivel, nu ar insemna ca surplusul de apa cazuta intr-o camera sa mearga prin tzeava in cealalta astfel ramand la acelasi nivel?
2) La inaltimea aceea pompele mele Eheim 600 ar fi prea slabulte? Le-as reduce debitul la jumatate, sau as avea sansa sa le ard?
3) Gaurirea sticlei merge sau sa ma indrept spre un overflow box? ( din cate m-am uitat la video pe net sunt un pic galagioase pentru mine ca mai si dorm in camera, iar sunetul de la apa care picura prin bureti eu zic ca acoperirea camerei filtrului ar trebuii sa o il reduca)

Momentan cam atat doar, este doar o idee, nu voi pune planul in aplicare decat in cateva saptamani daca am sanse de reusita cu el. Poate volumul de filtrate nu se prea renteaza pentru un plantat doar ca as cam vrea sa merg pe cichlidae sau doar 2-3 perechi de discusi cu care ma tot bate logodnica la cap, doar ca din cauza inaltimii acvariului nu vreau sa ii chinuii daca cresc mai mari.

Astept pareri, obiectii, lamuriri. Nu ma supar doar invat !

Carasul meu a suferit o mutilare totala a botului dupa ce intr-o zi lucram ceva la o pompa mica care a ramas vreo 5 min fara protectia de la rotor, l-a prins, l-a supt, l-a rupt, nu a mancat nimic timp de 1 sapt inafara buzei superioare care se desprindea. Cartilajul a crescut inapoi si inca mai are zile
Update, am facut schimburi de apa 30% odata la 2 zile, e iar activ. Nu pot sa zic clar daca a fost ceva de la apa avand in vedere ca restu nu aveau nimic, ce am observat in timpul cat a stat acolo era ca nu manca doar statea iar excrementele erau alb transparent. Orice ar fi fost sper sa fi trecut. Pe viitor voi incerca sa fac schimburi mai mari de apa.

Multumesc pentru ajutor.
Valuire am ok zic eu din 3 parti si zone mai linistite.. Apropo de schimbul de apa.. In general schimb 30l pe sapt am 3 flacoane de 10 l care le las 48h la aerisit mai mult nu am cum plus odata la 2 zile complectez 1l ca se evapora apa cum nu am capact, app cu schimbul de apa daca vreau sa fac 50% cum sa o procedez? Apa direct de la retea si pun tratament? Nu prea le am cu astea si nu am incredere in ele.
Asa arata acvariul
Volumul e de 300l net.. Mai am inca 3 dar nu au nimic, plus 30 de neoni si un caras de 2 ani care nu le are treaba.. Eu asa il catalogam la ancitrus dar inseamna ca sunt praf. Stiam ca la ancitrusi masculul are mustati multe pe cap nu? E posibilitate sa fie si gestanta? Nu imi dau seama care sunt masculi si femele atunci, credeam ca toate is femele
pic
De 2 zile sta in acelasi loc, aproximativ aceeasi pozitie fara sa manance nimic, nu pare sa fie deranjat nici de restul pestilor care il bazaie. Nu am vazut nici urme ciudate pe el? Sa fie bolav sau doar suparat pe ceva? L-as pune in carantina dar nu am momentan acvariul de 10l. Cv pareri?
1 saptamana am fost si eu plecat in vacanta, iar la intoarcere supriza, acvariul plin de alge. Am o priza programabila care ar fi trebuit sa declupeze la ora 16 dar cand am ajuns eu ea mergea, dupa inca o ora tot la fel si nu am stins-o manual sa vad daca misca ceva. la ora 21 era inca ON. Ma gandesc ca 1 sapt a mers incontinuu. Ideea e ca dupa ce am resetat-o nu a mai avut nimic. Pe langa asta am cam 3 tipuri de alge pe acolo deci sa zicem ca nu e numai de la lumina, desii acvariul zic eu ca e ciclat de vreo 2 luni, substrat aspirat de obicei. Niste ideei sa le tin sub control acum? Nu as zice ca arata rau peste tot dar bba e deranjant si am impresia ca se extinde. Nu am sistem c02 momentan nici fertilizanti nu folosesc
depunerea
roseata tot nu a disparut inca.. am niste depuneri rosii pe anubias cred ca e de la nespalarea corecta a sparturii de lava.. is sanse sa se depuna si pe paletele rotative de la pompe?
abia acum incepe sa se mai curete apa de roseata.. acvariul zic eu ca e stabil maine si testele.. de 3 zile am un grup mic de cardinali care au trebuit mutati. E vreo problema daca doar acum incep plantarea mai masiva?
Lemon wrote:Umiditatea in exces nu afecteaza TV de deasupra?

aaa orice e posibil.. da dal drac ca are imd 10 ani si nu a murit.. am pus chiar jos intre perete si tv o bucata de polistiren de vreo 5 cm e cam indesata.. sa zicem ca nu da umiditatea direct in el.. .. iar iesirile/valuirea e mai spre partea din exterior al acvariului. Speranta moare ultima
Acvariul este la ciclat de vreo 7-8 zile, 2 zile am fost plecat in sat, la revenire suprinza.. apa rosiatica. Asta inseamna ca lemnul inca elimina tanini nu? fierte nu au fost doar oparite cu apa dupa care pus vreo 1 sapt in cada. Ma gandesc ca in timp si dupa schiburi de apa voi scapa de culoare, dar daca efectul continua am vreo alta alternativa sa scap de culoare? Acvariu a stat fara lumina, momentan doar 3 melci si 1 anubias in deriva.
Problema noua .. cand sunt lipite de sticla pompele fac galagie cam mare. Aici ma refer noaptea, ziua nu se aud dar azi noapte cand m'am pus la somn si nu se auzea nici musca a devenit sacaitor.
Cum sa ii reduc vibratiile? Pompa trebuie prinsa cumva caci deasupra e spartura si roca. Am pierdut toata ziua gandindu-ma la chestia asta. Am incercat sa renunt la ventuze si sa o inveles in burete dar e acelasi rezultat.

Ideii odihnite?
intrebarea mea este cum naiba tai 1cm din sticla neagra care are 4mm grosime si e lipita.. fondu alb va fi inlocuit cu negru.. sau poate lateralele albe ina nu stiu
pic
maine-poimaine voi aduce substratul dupa care ma pot pune la treaba.. primul test cu apa si lumina a iesit ok

Forum Index » Profile for 17BO0Z3R » Messages posted by 17BO0Z3R
Go to: