Cred ca ne-ai luat prea repede.
- din ce inteleg eu acum, tu vrei sa faci 2 cutii (inalte si inguste) care sa stea "de-a stanga si de-a dreapta" acvariului... da?
- daca raspunsul e DA, atunci sa stii ca se poate face (evident, cu anumite inconveniente).
- luam in discutie o singura parte, ca sa nu ne incurcam in explicatii... iar treaba se va repeta si in cealalta parte a bazinului. OK?
- presupunem ca acvariul si cutia aia au ACEEASI inaltime... in asa fel incat nivelul apei (in caz de pana de curent) sa nu creeze niciun fel de probleme... da?
- trebuie sa gauresti acvariul pe laterala... se poate face, fara probleme. Eu am facut-o la al meu (geam de 12mm), deci aici nu-s probleme.
- eu am facut 2 gauri mari, de 54mm, pentru scurgerea apei... inainte sa te-apuci de gaurit sticla, TREBUIE sa ai flansele in mana! Ca sa fii sigur de diametrul necesar al gaurilor.
- trebuie sa studiezi problema legaturii dintre acvariu si cutia de filtrare... sa nu te trezesti ca-ti picura apa pe-acolo (in spatiul ala nu vei putea umbla foarte usor).
- sa ai grija sa pui ceva plasa/site la gaurile de scurgere... sa nu te trezesti cu pesti/plante/melci in filtru.
- returul poti sa-l realizezi pe deasupra marginii bazinului, ca sa nu gauresti acvariul si pentru aia... adica, apa de la pompa o sa vina inapoi pe deasupra bazinului (ca la un filtru extern - canistra).
- intr-adevar, acolo va fi greu de umblat... sa nu crezi ca o sa poti sa bagi mana. Odata pus pe pozitie, aia e si-acolo ramane.
- nu trebuie sa-ti faci griji cu pompele... vor avea debit mic (asta, daca vor putea sa urce apa pana sus!), DAR retine ca debitul nu conteaza foarte mult.
- la filtrare trebuie sa te intereseze cantitatea de material, nu debitul!... deci, indiferent cat de putina apa recircula pompele alea, o sa fie bine pentru filtrare.
- sa ai in vedere ca pompele se mai strica, se mai ard, mai trebuie curatate... deci, sa o poti scoate afara de-acolo (fara sa demontezi toata lucrarea).
Cam sa vad eu lucrurile