[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: 17BO0Z3R
Forum Index » Profile for 17BO0Z3R » Messages posted by 17BO0Z3R
Tipul ala asa in lateral l-am vazut si stiu cum e de aceea am zis mai sus ca nu il cam vreau asa.. Pt partea cu vizibilitatea mediilor de filtrare ma gandeam sa pun folie neagra de lipit pe parbrize la masini mai am in jur la 5m 90% transparenta pe peretele care e in int acvariului..
Buna, as avea si eu nevoie de niste sfaturi sau pareri. Am in plan de a face un acvariu dar din lipsa de spatiu nu am loc si de un sump asa ca as vrea la un acvariu de 240x50x40 sa integrez un filtru/sump pe peretele din spate care ar fi de vreo 10cm, deci acvariul ar ramane 240x40x40 iar spatiul pentru filtrare 240x10x40. este o idee buna sau ma prea complic? Separat in lateralele acvariului nu vreau.

Tin sa mentionez ca avariul va fi plantat si cu cateva specii de pestisori.

Documentare nu prea am gasit despre acest tip decat cateva care aveau dimensiuni reduse, nano pot sa spun. Acvariul va fi in camera in care dorm deci nici zgomot nu pot sa am mult.

Sticla de 1cm ar fi deajuns la lungimea asta?
Defapt aia e mai veche.. aici poti vedea cresterea lor fara co2 doar ca am pus si un filtru intern cam puternic pe langa cel extern ca sa faca putina circulatie inauntru care sa dovedit cam puternica si imi scotea plantele din radacini
Eu folosesc 2 neoane t8 de 10w pe led, ar trebuii 3 zic eu cam la aceleasi dimensiuni am si eu acvariul 180l net, desii arata mai neingrijit acum pentru ca sunt deja in plan cu unul mai mare si nu i-am mai acordat atata atentie.. in special iluminatului care a ajuns uneori la 12 ore de iluminam din cauza ca nu e programat si aparent mi-au dat algele )
Vroiam sa ajung si la aceasta discutie.. azi am fost la cateva firme care se ocupa cu sticlarie si se pare ca preturile cam difera destul de mult, nu din punct de vedere al pretului intre firmele la care am fost ci raportat la preturile firmelor care se ocupa cu construirea de acvarii, in unele cazuri pretul dublu.
E vorba si de ceva calitate anume la firmele de acvaristica? practic am gasit sticla ultra clear dar mult mai ieftina, risc daca fac comanda la astfel de firme? Pe inceputul sapt viitoare vreau sa fac comanda.
deci sa optez spre 10mm? ranforsari superioare, dar fund dublu mai am nevoie?
Legat de dimensiune nu vreau eu sa il fac mai inalt, cel pe care il am acum are 65, decorul va fi mai mult cu plante mici si tip gazon, legat de cresterea lor nu ma deranjeaza sa imi murdaresc mainile cu tunsul.
Azi voi merge sa vad de preturile care le au niste firme, as iesi mult mai ieftin daca as face eu lipirea, desii inca nu sunt hotarat daca sa fie dimensiunea 240 sau 280.
Buna, numele meu este Andrei si sunt din Oradea, am 25 de ani iar de ceva timp sunt pasionat de acavaristica, in prezent am un acvariu 140l plantat care pot sa zic ca o duce bine inca, vietuitoare un grup mai mare de 30 neoni, cativa sanitari si 4 hypostomus( ventuze). Acvariul are ca si substrat 3cm nisip de rau iar pe deasupra pana la 5 cm pietris tot de rau granulatie pana in 5 mm pe alocuri, acvariu a fost facut home made la fel si un filtru diy.
Nu prea am activat pe forumuri pana acum asa ca nu ma luati prea tare, am tot citit diferite threaduri de pe forum de la voi pt mai multa experienta.
In saptamana care urmeaza vreau sa imi fac comanda la un acvariu de dimensiuni L=240xm l=50 cm h=40, dimensiunile sunt luate asa pentru ca vreau doar pentru plantat sa fie, cu cateva vietuitoare, sa am raza vizuala cat mai diferita si sa fie max pana in 500l.

E de ajuns grosimea sticlei de 8mm avand in vedere ca inaltimea e doar de 40?
Fiind din Oradea nu am gasit nici o firma clara de taiat/adus sticla pt acvarii doar de usi si alte chestii, din alta localitate mai vine in plus transportul iar buget nu am nelimitat. Daca stie cineva o firma ok sa ma anunte.
Daca o sa fie doar plantat iar sufletele rezidente destul de putine are rost sa investesc intr-un sump? Sau e deajuns un filtru extern?
Pentru instalatie de co2 abia luna urmatoare, nu am mai folosit asa ceva pana acu si imi mai trebuie documentare.
Dca imi mai puteti indica niste plante de tip gazon si destul de rezistente va sunt recunoscator.

Cu orice informatii care imi pot fi de ajutor va sunt recunoscator, mai ales pentru faptul ca va fi primul meu acvariu. (celalalt sa zicem ca a fost de test)
Multumesc.

Forum Index » Profile for 17BO0Z3R » Messages posted by 17BO0Z3R
Go to: