[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: CatalinGc88
Forum Index » Profile for CatalinGc88 » Messages posted by CatalinGc88
Salut si bine ai venit , aceasi problema o am si eu cu plantele dar am primit un sfat bun de la stefanp http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/30224.page#p250762 gasesti aici , ceea ce nu prea imi arata bine la tine este masa pe care este amplasat acvariul mi se pare cam firava pentru ~250 litri + ~30-40 kg sticla + substrat ....
Multumesc pentru sfaturile cu plante o sa incerc sa le iau cat pot de repede .

A revenit buturuga , m-am razgandit , am pus ceva java moss pe ea
Nimeni nimic ... ... deci eu m-am gandit la triandra si as mai avea nevoie de inca o idee pentru colturi spate ... ceva ajutor ?
Ok deci o sa ma limitez doar la acest topic .

Acvariu :
dimensiuni 100x40x50
filtru diy cu pompa ehime 1000l/h
incalzitor 300w
background 3d din polistiren
neon 2x t5 midday 39w ( urmeaza si 2x t5 aquaflora 39w)
substrat Ocean free biogravel ( peste care am pus un strat de 1 cm de pietris 2-4 mm)
capac diy .
Populatie :
4x neon rosu ( pe unde am cautat am gasit doar neon simplu si vreau sa ii amestec )
2x platy m+f
2x corydora
2x ancistrus
3x endleri masculi
3x endleri femele
~10x endleri pui
10x red cheryy

La plante nu ma prea pricep...

Pana de curand am avut o buturuga 50cm lungime si ~25 latime si inaltime dar mi se parea ca ocupa prea mult din acvariu .
Ce rugaminte am eu daca ma puteti ajuta cu ce plante sa aleg sa fac ca un covor peste substrat si cateva plante inalte pe colturi spate , dar sa imi ramana si o parte din background sa se vada
No comment
Dupa ce o sa bagi guppy nu te gandesti sa o sa ai un acvariu suprapopulat la felul in care se inmultesc guppy ? Cand luati pesti nu va ganditi ca arata frumos acum , ganditi-va si pe viitor cum o sa fie .
M-am de is sa elimin buturuga din acvariu pentru ca imi acoperea prea mult din el si dadea impresia de un acvariu mic inghesuit cu toate ca are dimensiuni 100x40x50 . Daca m-ati putea ajuta cu ce plante sa aleg , eu as vrea ceva gen gazon pe fundul acvariului si ceva plante inalte dar si spectaculoase care sa se ridice pe laterale pe colturi spate ,vreau ca background-ul sa se vada macar centrul lui este facut din polistiren... daca m-ati putea ajuta cu ceva idei ...
Cam asa scoate instalatia de co2 si uite cum este in acvariu https://m.youtube.com/watch?v=AMk4R8uO-pg
Nu abea l-am umplut cu apa si bulele nu sunt gen alea pe geam sunt in apa plutesc ...
Ultimul post nu mai conteaza am rezolvat , dar se pare ca acvariul este plin de bule mici de aer , am o problema la acvariu sau este ok ?
Pe langa 2 corydora si 2 ancistrus mai au loc si vreo 5 creveti red cherry ? sau o sa faca foamea prin acvariu si ca sa nu mai fac alt post daca aveticareva de vanzare riccia sau java moss ....
Neonii , guppy se hranesc cu musculite , larve de tantar ? sa stiu daca ma apuc de vanatoare sau nu
Momentan doar cu un neon t5 midday 39w , nu am mai avut rabdare cu ciclarea si am bagat 4 neoni rosii , mare veselie pe ei i-am bagat de dimineata si sunt ok.
Inca sut la inceput ... fara greseli nu inveti ...ceva plante usor de intretinut imi puteti recomanda ( care sa nu necesite neaparat substrat fertil )
Da este un coral si surcica aia estw o tentativa de piatra facuta de mine ideea este ca am si o buturuga mare am pescuit-o de la munte dintr-un rau si am tot tinut-o in apa pana acum , dar trebuie sa o curat inainte sa o bag in apa cu ceva anume?
Substratul este "Ocean free bio gravel" , cam cati cm ar trebui sa aiba stratul de pietris?
Momentan este in prima saptamana de ciclare maine ii pun 2 neoane t5 midday 39w in perioada de ciclare si apoi adaug 2x t5 aquaflora 39 w
Dimensiuni 100x40x50 (L l h) filtru homemade ~1000 L/ora ( pompa ehime 1002 1000 litri ) , incalzitor 300 w , background homemade polistiren, capac homemade , instalatie co2 in teste
O intrebare cam ce plante mai nepretentioase pot sa pun si cand sa incep sa le plantez ?

Si la pesti mai am o intrebare , m-am gandit ce cateva specii de pesti dar nu stiu sigur cum sa ii combin si pe care sa ii aleg din urmatorii : Microctenopoma fasciolatum , Neon Rosu , aphyosemion australe gold , ancistrus dolichopterus , colisa lalia , poecilia atipinna molly , poecilia reticulata guppy , poecilia velifera , microgeophagus ramirezi , xiphophorus helleri

nu ma pricep la nume asa am gasit cand am verificat care cum sunt ( agresivi , temperatura de crestere etc .. )
Un mic ajutor cu un sfat de unde pot gasi neoane t5 39w ~86 cm midday , aquaflora magazin sau pe net undeva ... nu prea gasesc ...
cand am zis 1cm ma refeream la pietris daca 1cm stratul daca este ok
Bun deci cu substratul ne-am inteles ( peste substrat 1 cm de piestris granulatie 1-2 mm sau 2-4mm? este ok ? ) si la neoane putin ajutor va rog
Pentru un viitor acvariu plantat 100x40x50 cam de cat substrat am nevoie si ce fel daca ma puteti ajuta
Si putin ajutor cu alegerea neoanelor (putere/tip). Multumesc

Forum Index » Profile for CatalinGc88 » Messages posted by CatalinGc88
Go to: