[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ajutor in alegere plantelor  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
CatalinGc88
Junior member

IP:

M-am de is sa elimin buturuga din acvariu pentru ca imi acoperea prea mult din el si dadea impresia de un acvariu mic inghesuit cu toate ca are dimensiuni 100x40x50 . Daca m-ati putea ajuta cu ce plante sa aleg , eu as vrea ceva gen gazon pe fundul acvariului si ceva plante inalte dar si spectaculoase care sa se ridice pe laterale pe colturi spate ,vreau ca background-ul sa se vada macar centrul lui este facut din polistiren... daca m-ati putea ajuta cu ceva idei ...

This message was edited 1 time. Last update was at 18/07/2014 22:59:18

stefanp
Moderator

IP:

Pai inainte sa-ti facem recomandari, avem nevoie despre datele acvariului.
Stiu ca mai ai un topic undeva, dar nu stiu unde...posteaza in acelasi topic toate intrebarile, ca sa putem avea toate datele la indemana.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
CatalinGc88
Junior member

IP:

Ok deci o sa ma limitez doar la acest topic .

Acvariu :
dimensiuni 100x40x50
filtru diy cu pompa ehime 1000l/h
incalzitor 300w
background 3d din polistiren
neon 2x t5 midday 39w ( urmeaza si 2x t5 aquaflora 39w)
substrat Ocean free biogravel ( peste care am pus un strat de 1 cm de pietris 2-4 mm)
capac diy .
Populatie :
4x neon rosu ( pe unde am cautat am gasit doar neon simplu si vreau sa ii amestec )
2x platy m+f
2x corydora
2x ancistrus
3x endleri masculi
3x endleri femele
~10x endleri pui
10x red cheryy

La plante nu ma prea pricep...

Pana de curand am avut o buturuga 50cm lungime si ~25 latime si inaltime dar mi se parea ca ocupa prea mult din acvariu .
Ce rugaminte am eu daca ma puteti ajuta cu ce plante sa aleg sa fac ca un covor peste substrat si cateva plante inalte pe colturi spate , dar sa imi ramana si o parte din background sa se vada
[Thumb - IMG_20140719_122556.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 19/07/2014 11:30:20

CatalinGc88
Junior member

IP:

Nimeni nimic ... ... deci eu m-am gandit la triandra si as mai avea nevoie de inca o idee pentru colturi spate ... ceva ajutor ?
stefanp
Moderator

IP:

Ca idee principala, plantele inalte se pun in spate si spre fata bazinului trebuie sa scada in inaltime.
Pentru background, iti recomand niste plante mai easy pentru inceput. Heteranthera zosterifolia e o planta ce nu are cerinte speciale, e frumoasa, creste si se inmulteste repede si mananca multi nitrati. Mai poti pune niste ludwigia repens (eventual varianta rubin pentru rosu), rotala rotundifolia e alta planta foarte frumoasa si easy; poti sa incerci si Didiplis diandra; mai poti pune Bacopa si Cabomba caroliniana.
Pe mijloc ai putea planta cateva specii de Cryptocoryne si Alternanthera reineckii mini. O cioata cu ceva moss si microsorium.
In fata poti incerca cu Marsilea hirsuta. Elatine triandra e o varianta, sau poate Micranthemum micranthemoides.

De asemenea te mai poti uita prin jurnalele colegilor, vezi ce plante iti plac, dai un search pe google sa vezi fisa plantei. Daca nu are cerinte prea mari, poti sa incerci sa o cresti.

Te-as sfatui sa incerci pe viitor o aditie de co2.
Pana atunci insa, cumpara Easy Life Easycarbo si pune in bazin. Ajuta

LE: Si grabeste-te sa mai adaugi niste plante in acvariu, sunt muuuuuult prea putine...spre aproape deloc

This message was edited 1 time. Last update was at 20/07/2014 11:21:50

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
CatalinGc88
Junior member

IP:

Multumesc pentru sfaturile cu plante o sa incerc sa le iau cat pot de repede .

A revenit buturuga , m-am razgandit , am pus ceva java moss pe ea
[Thumb - IMG_20140721_121741.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 21/07/2014 11:27:42

CatalinGc88
Junior member

IP:

Se pare ca am o problema cu o alga , este verde inchis la culoare sub forma de firicele subtiri momentan au cam 0.5 mm , au aparut doar pe partea de mijloc a geamului din fata in rest nu sunt , am 2 ancistrus ~4 cm si 7-10 ( nush sigur ) creveti red cherry dar se pare ca ei sunt regii buturugii nu o parasesc deloc, ma refer la creveti , sa nu faca fata cei 2 ansistrus ? Sunt prea mici si nu apar cine stie ce in poza algele ca sa le pun . Un sfat ceva cum sa fac sa scap de ea ? sau e de ajuns sa sterg geamul dar mie sa nu le imprastii prin acvariu daca ma apuc sa il sterg ...
stefanp
Moderator

IP:

Mi se pare mie sau buturuga sta intr-o pozitie cam instabila?

Referitor la alga, ma gandesc la un fuzz usurel.
La inceput, in bazinele proaspat startate, am avut si eu pe sticla firicele de genul asta.
Incearca sa stergi sticla cu un burete (daca e de vase, sa nu stergi cu partea aspra, ca sa nu zgarii sticla) si BAGA MAI MULTE PLANTE! NEAPARAT!

E foarte important ca un acvariu plantat sa aiba o masa vegetala buna, de la inceput.
Te scapa de multe probleme.

Si nu exagera cu lumina, cele doua neoane, pentru 6, maxim 7 ore pe zi e suficient momentan.

Apropo, povesteste-ne oleaca despre filturl ala DYI, ce volum are? Ce material filtrant ai in el?

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
CatalinGc88
Junior member

IP:

O intrebare , ar fi ok sa modific un singator tip G3 pentru co2 acvariu ? se merita ? si daca da , un mic ajutor cu o locatie pentru revizie , reincarcare si eventualele modificari necesare ( in bucuresti )

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: