[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
progres cu acvariu :)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
CatalinGc88
Junior member

IP:

Momentan este in prima saptamana de ciclare maine ii pun 2 neoane t5 midday 39w in perioada de ciclare si apoi adaug 2x t5 aquaflora 39 w
Dimensiuni 100x40x50 (L l h) filtru homemade ~1000 L/ora ( pompa ehime 1002 1000 litri ) , incalzitor 300 w , background homemade polistiren, capac homemade , instalatie co2 in teste
O intrebare cam ce plante mai nepretentioase pot sa pun si cand sa incep sa le plantez ?

Si la pesti mai am o intrebare , m-am gandit ce cateva specii de pesti dar nu stiu sigur cum sa ii combin si pe care sa ii aleg din urmatorii : Microctenopoma fasciolatum , Neon Rosu , aphyosemion australe gold , ancistrus dolichopterus , colisa lalia , poecilia atipinna molly , poecilia reticulata guppy , poecilia velifera , microgeophagus ramirezi , xiphophorus helleri

nu ma pricep la nume asa am gasit cand am verificat care cum sunt ( agresivi , temperatura de crestere etc .. )
[Thumb - 20140714_211306.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 14/07/2014 21:15:51

stefanp
Moderator

IP:

Sub pietrisul alb e substrat fertil?
Daca da, mai pune pietris deasupra...e prea subtire stratul si vei avea probleme la plantare (in sensul ca va iesi substrat fertil in apa).

Plantarea fa-o din start, plantele te vor ajuta sa treci mai usor peste ciclare.
Eu as pune neoanele aquaflora la inceput. Ai nevoie ca plantele sa mearga cat mai bine, iar aquaflora sunt mai pe placul lor.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
CatalinGc88
Junior member

IP:

Substratul este "Ocean free bio gravel" , cam cati cm ar trebui sa aiba stratul de pietris?
nicu.laita
Member

IP:

"Ocean free bio gravel" nu este substrat fertil. Merge folosit si fara pietris deasupra.
In general se pun 1-2 cm de substrat fertil si deasupra 5-6 cm de pietris/substrat ne-fertil.
Daca nu folosesti substrat fertil pui direct pietrisul.
[Email]
catalin_
Senior member
[Avatar]

IP:

E destul de inalt (50 cm), probabil lumina va patrunde mai greu pana jos.

Eu as scoate coralul ala (e coral, nu?) si surcica aceea As tranti o buturuga cat toate zilele care sa ajunga pana la suprafata apei, imbracata apoi in plante

um02122 wrote:
Legat de overflow-ul acela, ia-ti un senzor de apa pentru podea cu un sunet placut, ca sa nu adauge la stresul provocat de apa pe care o sa o ai pe jos la prima inundatie.

elven wrote:Piatra uscata pt un incepator in tainele marinelor este precum un ou Kinder fara surpriza.
CatalinGc88
Junior member

IP:

Inca sut la inceput ... fara greseli nu inveti ...ceva plante usor de intretinut imi puteti recomanda ( care sa nu necesite neaparat substrat fertil )
Da este un coral si surcica aia estw o tentativa de piatra facuta de mine ideea este ca am si o buturuga mare am pescuit-o de la munte dintr-un rau si am tot tinut-o in apa pana acum , dar trebuie sa o curat inainte sa o bag in apa cu ceva anume?

This message was edited 3 times. Last update was at 15/07/2014 09:16:24

CatalinGc88
Junior member

IP:

Momentan doar cu un neon t5 midday 39w , nu am mai avut rabdare cu ciclarea si am bagat 4 neoni rosii , mare veselie pe ei i-am bagat de dimineata si sunt ok.
[Thumb - 20140715_223357.jpg]

AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

O mare greseala!Urmareste-i cu atentie.
Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

IP:

4 neoni in volumul ala mare de apa e ok, dar nu te grabi sa mai bagi si altii, ai rabdare.

Si mai tarziu, desi vei fi tentat, nu baga prea multi pesti. Mizeria de la ei se va aduna si, cu timpul, acvariu se va deteriora si nu va mai arata asa bine.

noroc
CatalinGc88
Junior member

IP:

Neonii , guppy se hranesc cu musculite , larve de tantar ? sa stiu daca ma apuc de vanatoare sau nu
Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cu larve de tantari sigur. In plus, daca sunt larve din alea cu hemoglobina (rosii, de la femele care au supt) e si mai bine, o sa le accentueze culorile, starea de sanatate.

Musculite.. nu stiu, depinde de musculita. Daca-i incape in gura, sigur o mananca
CatalinGc88
Junior member

IP:

Pe langa 2 corydora si 2 ancistrus mai au loc si vreo 5 creveti red cherry ? sau o sa faca foamea prin acvariu si ca sa nu mai fac alt post daca aveticareva de vanzare riccia sau java moss ....
CatalinGc88
Junior member

IP:

Ultimul post nu mai conteaza am rezolvat , dar se pare ca acvariul este plin de bule mici de aer , am o problema la acvariu sau este ok ?
stefanp
Moderator

IP:

Daca abia l-ai umplut cu apa, e normal.
Poti sa le elimini tu, sau le poti lasa caci o sa dispara pana maine/poimaine.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
CatalinGc88
Junior member

IP:

Nu abea l-am umplut cu apa si bulele nu sunt gen alea pe geam sunt in apa plutesc ...
stefanp
Moderator

IP:

Atunci ori sunt bule de co2, ori sunt bule de oxigen de la plante.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
CatalinGc88
Junior member

IP:

Cam asa scoate instalatia de co2 si uite cum este in acvariu https://m.youtube.com/watch?v=AMk4R8uO-pg

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: