[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Catalin099
Forum Index » Profile for Catalin099 » Messages posted by Catalin099
O sa vedem , nu prea am timp dar o sa imi fac eu cumva ... mersi de informatii, o sa va tin la curent cu ce o sa fac !!

Numai bine!
O sa pregatesc tot inainte si o sa rog si pe cineva sa ma ajute .... o sa icerc zilele astea sa lipesc doua bucati de sticala de 12mm sa vad cum imi iese mie , ca il desfac asta si il lipsec mai rau de cat este

La curatat siliconul de pe sticla, daca sticla e cantuita, o sa fie usor fata de sticla care nu e cantuita? Am citit pe forum ceva de prin 2011 si ziceau ca e "munca de chinez batran" sa cureti siliconul si se poate sa nu tina dupa lipitura daca nu e curatat bine...
https://www.magazinulcuscule.ro/scule/menghine-prese/prese-tamplarie/pt-colturi/vorel/38750-presa-pentru-colt-75-mm?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Gg%3A+PMax%3A+Under+50+Not+Converted&utm_id=gg_22342148391&utm_term=&utm_content=&mtm_placement=&gad_source=1

Astea ar fi bune ? Daca a folosit cineva altceva si nu depaseste 150 set de 4 sa imi spuna.

Acum este nevoie si de alea lungi sa starng fata si spatele pe laterale ? Eu stiam ca trebuie macar 1mm de silicon intre suparafetele lipite ....

Ar fi nevoie de fund dublu la sticla d e12mm? Acum o sa ma interesez daca o sa poata cineva sa imi taie fundul sa il pot pune intre laturi daca nu o sa il fac tot asa doar ca mai ingrijit ...

Si inca o intrebare .... e vreo problema daca nu il lipesc tot odata? Lipesc lateralele si spatele si dupa a doua zi sau cand am timp si fata?

Undeva la 200 cred ca a fost manopera .... din pacate nu mai am ce face si nici chef nu am sa il duc napoi ..... numai drumul dus intors mia luat vreo 5 ore ...

Ma gnadeam poate sa il dezlipesc eu icet cand mai prind timp si sa incerc eu sa il lipesc .... am mai lipit dar subtire de 6mm ....rezista si acum dupa un an aproape..

image

Na nu stiu ce sa fac ... poate as gasi pe cineva sa imi taie fundul sa il fac incadrat intre laturi sau sa il fac tot asa dar sa il lipesc mai frumos ... ca nici din inaltime nu vreau sa îi mai iau ..

Ce ziceti as reusi sau rezista si asa?
As vrea sa va cer o parere in legatura cu acvariu asta ..... cine stie am inceput cu doua micute si vream sa fac unul mare ... Am gasit pe cineva sa il faca ( recomadat de alti) si intr-un final am reusit sa pun mana pe acvariu..

Acvariu are 120L×50l×45h din sticla de 12mm ... Laturile sunt lipite pe fund si au intarituri jos(asa a insistat meseriasul) A fost lipit cu silicon Dow transparent...

Acum va pun niste poze sa va dati o parere.....

image

image

image

Este normal sa fie asa inclinate?

image

image

image

Daca il las asa cum este o sa reziste ?

Bine ai revenit!
Eu vreau sa le folosec sa ridic putin nivelul in acvariu sa nu pun atat aquasoil ....

Ma uitam la ada power sand , dar cand am vazut pretul la o punga de 9l am inghitit in gol .... ma gandeam sa pun roca vulcanica sau piatra ponce cu capsule nutritive cumva sa inlocuiesc power sand...

Ce parere aveti de substratul asta ada , sar merita ...? O punga de 9l costa cat 2 pungi de aquasoil tot de 9l....

In legatura cu filtrarea sunt foarte de acord!!
https://www.parcuri.ro/roca-vulcanica-rosie-gravel-lava-red-sac-10kg-p7672?gad_source=1

https://otorolny.pl/ro/products/piatra-ponce-pentru-horticultura-4-15mm-5l-biovita-13354.html

Ce diferenta e intre astea si ce vand in magazinele acvaristice??
Inaltimea o sa fie de 45 (120×50×45)plus substrat si mai altele pe le 35-40 probabil ..... zici ca wrgb 2 slim de la chihiros ar fi destul? Sau ar merge asta pro de 90 ridicata mai sus poate??
A folosit cineva lampa Twinstar??

Am gasit un Twinstar Light III 1200SA la GreenAqua , are undeva la 7700 lumeni 110w . Din cate am citit nu pot regla culorile sau altele dar am inteles ca pesti si plantele arata bine cu ce lumina da .....

Se merita ? Deocamdata am gasit astea care as alege din Chihiros wrgb 2 pro de 90cm chihiros wrgb 2 slim de 1200 si asta Twinstar
Filtru trebuie sa mearga continu ..... daca opresti filtru si nu ai alta sursa de oxigenare a apei poti sa iti sufoci pesti.... in plus am citit la alti care opreau filtru noaptea 'ca incet , icet au murit bacteriile benefice din filtru si sa deciclat acvariu pierzand pesti..
Catalin099 wrote:A mai aparut o problema .....

Nenea ce imi da sticla nu are sticla de 12 mm brut .... pune 2 de 6 cu ceva intre ele , le baga la cuptor si le lipeste pe toata suprafata . Dumnealui zice ca e mai rezistenta de cat cea de 12 brut dar intreb aici poate stie cineva mai bine .....

Sa iau sticla asa moca sau sa dau 1200lei pe cea bruta?

Am gasit raspunsul ce il cautam ......
A mai aparut o problema .....

Nenea ce imi da sticla nu are sticla de 12 mm brut .... pune 2 de 6 cu ceva intre ele , le baga la cuptor si le lipeste pe toata suprafata . Dumnealui zice ca e mai rezistenta de cat cea de 12 brut dar intreb aici poate stie cineva mai bine .....

Sa iau sticla asa moca sau sa dau 1200lei pe cea bruta?
Cred ca o sa incerc si eu cu aquael si lampa asta ....

De unde le-ai cumparat?

Am gasit pe mai multe siteuri dar e mare diferenta de pret intre un site si altul . Acum nu stiu care minte si care nu smilie dece pe unul e un pret si pe celalalt cu 500 mai ieftin ....
La mine se opreste cu jumate de ora inainte sa se opreasca lumina . Am umblat ceva la programul de lumina si am uitat sa schimb si cel de co2 si merge asa de mult timp , nu am avut probleme.
O sa ii zic sa il faca far si vad cat se incovoaie daca pun apa.... daca are burta mare ii pun eu intariturile .....

Cineva mia recomandat ca filtru aquael ultramax 2000 . Daca are cineva filtre de la ei sunt calitate cat de cat ok ?

Pentru lampa am intrebat pe baiatul ala Mj Aquascaping si mia zis ca ar merge un Chihiros WRGB 120 slim pentru acvariu de 120cm .

Mersi de raspunsuri!
Are altcineva alte pareri ??

Domnul care mil lipeste zice sa pun inarituri chiar de il fac de40 cu sticla de 12mm
Da ar fi ceva 60 pe latime ....dar vreau sa fie standard sa pot gasi de toate pentru el , plus la 60 iese putin in fata si o sa ma impiedic tot de el .

120×50×50 e standard , daca as sti ca la 50h nu mi-ar trebui intarituri as da drumul la treba . Eu nici capac nu as vrea sa ii fac , sa arate acvariu frumos dar daca nu e alta optiune facem si cu intarituri .

Cele din comert ( astea mai de fita ) nu au inarituri la sticla de 12 dar na nu ma pricep la astea , poate e sticla mai buna de cat asta care o gasim la noi.

Pentru inaltime de 40 ar fi ok pt o pereche de angel fish? La 120x40x50 pierd 60l apa la 120x40x60 undeva la 12 dar e prea lat . Nici nu vreau sa ma gandesc cat aquasoil trebuie sa bag la latime de 60
Am reusit sa gasesc pe cineva care sa mil lipeasca , dar zice ca trebuie sa ii pun intaritruri ' este neaparat ?

A spus ca ar fi bine sa il fac 10mm lateralele si fundul de 12mm plus intarituri .Daca fac tot de 12mm sau poate 15 mm ar mai trebui sa pun inarituri?
Sa traiesti !!

Cica liga mica pentru mine deocamdata il vad ca un dinozaur.

Spatiu este .... ma gandeam la ceva standard 120×50×50 cam asa ... as vrea sa fac ceva aquascape poate....

Vreau sa am o pereche de angel fish si multi din astia mai pitici .... ar fi o problema pentru scalari inaltimea de 50?

Si acum pentru cine a mai lipit acvarii .... pot sa il prind doar cu silicon fara sa ii fac chenar?(nenea asta care imi da sticla a zis sa ii fac chenar din fire tot roata dar nu prea ma incanta)

Forum Index » Profile for Catalin099 » Messages posted by Catalin099
Go to: