[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Catalin099
Forum Index » Profile for Catalin099 » Messages posted by Catalin099
https://youtu.be/gQ_1iSKAQ2E?si=KLs6vzRSb6jd7S-f
Un video scurt cu acvariul , nu am resit sa pun poze aici!
Mersi Liv. Chiar imi place ecco pro 130 si cel de 200, la nevertebrate asta mai micu? au reducere . Am gasit undeva un eden 511 foarte ieftin(ceva lichidari de stoc), am trimis un mail dar inca nu au raspuns. Daca nu reusesc cu ei o sa iau un Ecco Pro si asta basta.
Inca o intrebare . Un fertizatn all-in-one pentru inceput ce ar fi mai bun?
As vrea sa schimb filtu cu ceva mai mare si puternic . Ce filtru as putea pune?(buget 300-400 lei)
Poate ceva mai mare cu debit regrabil sa pot folosi si pentru alt acvariu mai mare daca o sa fac in viitor !
Mul?umesc!
Am terminat de plantat . Maine o sa pun si Co2 . Nu stiu cum sa pun poze )
ugarit5 wrote:Vrei acvariu puternic plantat gen aquascape? Ce plan ai in legatura cu iluminatul pt plante?

Da asa ceva, deocamdata am o lampa cam slabuta !
Mersi de raspuns !
Scot azi apa din el si il plantez , dupa o sa vad ce se intampla .
Am niste capsule nutritive de la tropica sa pun si din alea ceva , sau nu e nevoie?
Dupa multe , multe nopti nedormite si multe ganduri si retineri , mi-am luat inima in dinti si am intrat in lumea aceasta facinanta a acvariilor.
Am vrut sa incep cu ceva nici prea mic ,nici prea mare , asa ca am ales sa imi construiesc un acvariu de 40×30x30 (undeva la 40L) . Am ales sa folosesc sticla de 6mm si silicon transparent bison. Am lipit acvariu si lam lasat sa stea acolo cuminte vreo 2 s?pt?mâni.
Intre timp am cumparat niste lucruri ce am vazut ca trebuie.
- lamapa Aqualed 15w la 40cm
- un incalzitor 50w
- un filtru extern Eden 501 (prima greseala dupa parerea mea) inncare am pus piatra ponce~1L
- un minciog, un termometru, ceva burete
- bucati de lemn red moor ( nu stiu exact numele
- un saculet de Aquasoil Tropica 9L
Dupa ce am pus lemnul la murat si sa dus la fund am iceput sa caut plante din care am ales cateva , roatala bonsai, raotala rotundofilia , lobelia cardinalis mini, camboba aquatica , monte carlo , rotala wallichi( nu am sperante sa mearga),weeping moss si ceva plante plutitoare( nu stiu daca sunt prea multe sau nu.
Acum am facut a 2 prostie , am dat comanda de plante crezand ca o sa pot termina hardscape-ul pan vin ele cea ce nu am reusit. Multe din ele sunt in-vitro ( am inteles ca daca au lumina si racoare pot sta cateva ziele ) celelate am pus într-o cutie de plastic cu apa pentru ca se inegreau (acum dupa o zi si ceva la cutie vad ca sunt bine)
In cele din urma am reusit sa amenajez acvariul si sa dau drumul la filtru.....aici apare buba .(vineri dimineata)
Am testat apa ce o am la robinet (valori:
Kh 13
gh9
ph7.5
Nh4= 1-1.5ppm(aici am avut surpriza mare)
No2=0ppm
No3=0ppm
Pentru ca ma speriat valorile la Nh4 si citind ca aquasoil mareste aceasta valoare mam hotarat sa umplu acvariul si sa dau drumul la filtru fara sa plantez plantele .
Duap o zi si ceva (sanbata seara)mam hot?rât sa plantez plantele dar am facut un test inainte si surpriza( pentru mine)
Kh=11
Gh=5
Ph=8 spre 9(dece nu stiu )
Nh4=0.4
No2>1 (e rosu nu corespunde cu tabelul)
No3=15 spre 30
1.Pot planta plantele ? ( ma ingrijoreaza ph)
2. A inceput asa repede ciclarea?
Ma numesc Sovastru Catalin , am 20 de ani , sint dintr-un satuc mic din judetul Suceava .
Am vazut pentru prima oara un acvariu acum 10-12 ani in urma . Am unpic de experinta cu pesti pentru ca am crescut într-un iaz de acasa crap , novac , ceva pesti locali si pastravi ( vreo cateva sute)care au fost o bataie de cap ) fiind mai pretetiosi decat ceilalti!
Acum vreo cateva zile am inceput si eu un acvariu de ~40L . Mam informat inainte vreo o luna ca sa nu fac greseli....... dar am facut cateva !
As vrea sa multumesc celor care au infiintat forumul si au grija de el , E O COMAOARA PENTRU UN INCEPATOR CA MINE!

Forum Index » Profile for Catalin099 » Messages posted by Catalin099
Go to: