[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Catalin099
Forum Index » Profile for Catalin099 » Messages posted by Catalin099

Astazi toate valorile sunt 0 , pesti si creveti sunt bine , peste noapte nu a murit nici unul . Am scos ceva plante acum 2 zile si am plantat altele , poate asta a fost problema .

In legatura cu peste inca mie frica si mie sa nu fie altceva . Doar dimineata atunci am vazut ca ceva nu e bine . Ceilalti nu au nimic si nici asta seara cand am dat mancare nu avea nimic . O sa urmaresc sa vad daca apar ceva si la ceilalti e problema .

Sa nu fie o larva de libelula . Am vazut ceva intro zi si am incercat sa o scot dar a disparut .
Hello , revin cu probleme ?

Azi dimineata am curatat prefiltru si am desfacut filtru . Lampele nu erau inca deschide deci nu am prea vazut nimic suspect in acvariu . Pana am curatat eu buretele din prefiltu si am desfacut filtru sa vad daca am mizerie in el sau aprins si luminile . Curatarea a durat vreo 5 minute .

Cand sa montez totul inapoi am gasit un peste pe moarte si creveti zburau prin acvariu. La peste cred ca lam atins eu cumva cand am desfacut prefiltru , avea ca o taitura intro parte si a murit in 2 minute .

Am testat apa si singura problema era no2care era la 0.2 ppm . In rest toate erau normale nh4 0 si no3 poate putin peste 0 . Am facut un schimb de 30% de apa pe care am tratato cu seachem prime.

Pesti nu aveu nimic nici inainte dar creveti zboara in acvariu si dupa cateva ore de la schimbul de apa , acum avand toate spre 0.

Se poate cand am bagat mana in apa sa fi bagat ceva in apa ??

image
Poza cu pestica, se vede intro parte spre coada ca o taietura . Sa fie altceva?
Mersi Danila!!!

Am dat cu carbon lichid si au disparut . Nu sunt multe deloc , plus creveti isi fac treaba .

Unde as putea gasi un acvariu cub , 30×30×30 sau ceva asemanator/mai mare? Am gasit la Dennerle nano cube dar e 30×30×35 si nu mai arata a cub .

Set Acvariu Happet Led Cube Black 30 echipat - https://magazinacvaristica.ro/produs/acvariu-happet-led-cube-black-30-echipat/ a folosit cineva acvariu de la happet ?

Nu as vrea echipat ca vreau sa pun lampa si filtu mai bune . Dar daca nu este alt cumva iau si echipat.
Pentru algele astea maro ce pot folosi ? Am alge in muschiul care e direct sub lampa . Am inteles ca din cauza ca muschiul creste greu se prind alge in el . Am citit undeva dar nu stiu daca e adevarat ca pot folosi apa oxigenata ??
toate te omaoara in ziua de azi . Daca stai sa asculti te toti desteptii mori cu zile .

Am facut o intrebare ca am vazut ca uni sunt inpotriva la tubifex . Pestilor le place de minune , ii mananca ca spaghetele .

As vrea sa incerc sa vad daca ii pot imulti . Am un filtru ce sta degaba si am citit ca nu e greu ,sunt curios .

Azi cand am venit de la munca si am deschis lampa sa vad ce e prin acvariu am dat de un pui de crevete . Asta imi zice ca merge binisor acvariu . Is bucuros .

Algele aste staghorn nu imi bat capul deocamdata. Vad ca la otto le place , nu iam avut cu burta asa mare niciodata . Sunt doar pe lemn si nici rau tare nu arata.
Dau tubifex la pesti si azi am citit undeva ca e foarte posibil sa imbolnavesc pesti. Este adevarat , ar trebui sa nu le mai dau?

Eu i-am luat de la nevertebrate , a avut cineva probleme cu astia de la nevertebrate?
Da cred ca am gasit ceva asemanator cu 6 iesiri . O sa vad ce fac .

Aquasoil este de la tropica . Am mai vazut pe la astia ce fac aquascape ca mai pun sub Aquasoil. O sa ma interesez mai bine vad ce pot face .
Nu , este direct in difuzor in acvariu . Ma gandeam sa bag in-line dar nu cred ca o sa fie curand.

Inca o intrebare . Vreau sa fac cu un acvariu pentru un betta . Probabil cub de 35L , dar am ramas cu vreo 3 L de Aquasoil.
As putea baga roca vulcanica sub cu capsule nutritive si dupa peste sa pun Aquasoil peste?
Nu as mai baga bani in Aquasoil.
image
Se poate face sa folosesc instalatia asta de co2 pentru 2 acvarii fara sa cumpar nustiu ce distribuitoare ? Ati facut/incercat poate cineva vreo invetiie ceva ? Am citit ca nu merge dar nimeni nu spune de ce . Sunt multi pro si contra si am zis sa intreb aici poate a mai avut problema asta cineva .
Mersi ... au cam suferit plantele si porbabil ca au inceput sa se descopuna . Nu am multe alge dar au aparut ici colo cate ceva . Cand dozez carbo in acvariu dau si pe ele si mor . Vroiam sa stiu mai mult ce sunt sa stiu de ce au aparut.
image

image

Este asta staghorn algae?
Am tot cautat azi si nu am gasit nimic asemanator . Din cate observat este doar pe lemn . Parca e o pata verde din care ies firisoare . Se pare ca la otto le place , au burta plina dar ma tem sa nu le scap de sub control .
Mersi Samy vad ce pot face !
O intrebare .

Cum ar trebui sa dozez fertilizantul ? Am master line I II si Carbo , pe cutii scrie 1 ml /zi la 30L . Astia 30L se refera la volumul acvariului sau volumul de apa ? Pana acuma dozam 1ml zi .

Am cumparat si a doua lampa tot de 15 w . O lampa are 1800lumeni , acum nu stiu cum se calculeaza dar la 2 am 3600 , undeva la 90lumeni/L daca asa se calculeaza .

Cred ca din cauza ca bag si co2 plantele sa nu aiba destui nutrienti?
Nu sunt foarte verzi chiar unele sunt mai galbene.
Am masurat tensiunea ce o scoate 32v . Nu ma prea pricep la chestiile astea . Daca o sa gasesc unul ceva ieftin poate incerc . Nu are rost sa cumpar unu si sa il tin undeva la pastrare ca nu merge .

Asta e se invata ei. O sa creasca plantele plutitoare si o sa faca putin de umbra . As vrea sa strang niste banuti si sa fac un acvariu pentru un betta , ceva mai frumos . Ma bat toti la cap ca nu au ce sa vada in acvariu asta , nu intelege nimeni de ce am pus pesti asa de micuti

Mersi dan.pavelescu , sa traiesti.
AquaLed Max 15w , am buton sa regelez itensitatea dar nu pot sa pun functia rasarit apus . Butonul il folosesc doar sa reglez intensitatea si cele 9 faze de iluminare prestabilite
Am inteles mersi !

Inca o intrebare ca tot daca vine vorba de lumina...
Nu gasesc undeva un dimmer sau ceva cu care sa am functia rasarit-apus . Cand se aprinde lumina cam o iau pesti si creveti razna pentru cateva minute.

image

Exista ceva si pentru cuplajul asta ? Sau daca nu o priza ce o pot programa sa faca asta?
image
Hello .

Am probleme cu plantele si din cate pare e prea putina lumina. Problema este ca daca pun lampa pe mijloc lemnul tine umbra la plante si nu le prea merge . Daca pun mai in fata plantele din spate se topesc si daca pun pe spate se topeste monte carlo .

Intrebarea este daca pun doua lampe este prea mult?
Arata foarte fain ..... ma bate si pe mine gandul la unul ceva mai mare dar mai atept putintel ca mai am de invatat foarte multe si mie cam frica de un acvariu mare .

Cam cat de mare ar trebui acvariu pentru cativa angel fish din astia ?

Forum Index » Profile for Catalin099 » Messages posted by Catalin099
Go to: