| Message |
|
|
|
Pune si niste material filtrant biologic (ceva de mici dimensiuni ar fi Eheim substrat pro, ada bio rio sau sera siporax mini ).
Perlonul nu e de ajuns.
Iar in felul asta vei putea inlocui perlonul (pentru ca dupa una, doua spalari nu va mai fi bun) si totusi sa ramai cu ceva bacterii in filtru.
|
 |
|
|
|
Ai putea sa muti planta aia din mijloc, un pic mai intr-o parte.
In filtru ai doar perlon si atat?
|
 |
|
|
Poti folosi chiar superglue
Siliconul de acvarii am impresia ca nu adera grozav pe plastic, dar daca zici ca nu trebuie sa fie foarte "strong", e o varianta.
|
 |
|
|
Eu as mai baga cateva plantute in el
Apropo, microsoriumul se prinde in general de lemne. La un moment dat mai demult l-am plantat si eu in substrat, nestiind care-i treaba cu ea.
Daca vrei sa-l lasi asa, ai grija doar radacinile sa intre in pietris, iar rizomul sa ramana afara.
|
 |
|
|
qwerty wrote:Osram 840 sau 830?
Eu n-am folosit niciunul nici altul.
La alti colegi insa am vazut ca au folosit si 840 cat si 830 (cu preponderenta 840).
Bine, acum mai toate firmele au neoane dedicate acvariilor plantate, depinde de bugetul tau.
|
 |
|
|
|
Cele de 80 W sunt cu 5 cm mai lungi decat acvariul tau, adica 2.5 cm in fiecare parte...eu nu vad absolut nicio problema in asta.
Poti face un capac DYI, sau o lampa de 150 cm (vezi Hailea) si ai rezolvat problema.
Mai nasol mi se pare sa pui neoane de 115 cm si sa ramai cu 30 cm, 15 pe fiecare margine, iluminat slab.
Daca totusi vrei neaparat neoane de 54W, macar sa le pui intercalate, ca sa acopere si marginile.
La neoane banuiesc ca vrei o sugestie mai ieftina.
Poti folosi Osram, 840 cu 865.
|
 |
|
|
|
Ledurile alea ce temperatura de culoare au?
Ce fel de leduri sunt?
De ce nu mergi pe o lampa cu neoane?
|
 |
|
|
|
O lumina calda pentru plante si ceva mai rece ca sa echilibrezi culoarea.
Daca mergi pe Giesemann, atunci Aquaflora plus Midday.
|
 |
|
|
Bine ai venit Andrei!
Pare sa-ti fi facut lectiile si asta e bine.
Te-as sfatui totusi sa renunti la pompa de aer.
Asteptam sa-ti deschizi un jurnal al bazinului tau, unde vom discuta mai multe la subiect
Andrei.Andrei wrote:
Desi aveam un buget modest pentru acest acvariu, totul s-a dovedit a fi mult mai scump la final.
Asa am patit toti
|
 |
|
|
|
Frumusel bazinul si plantele arata foarte bine!
Ce parere ai de fertilizarea Dennerle?
Dar de substratul Tropica? (de ce nu ai mers tot cu substrat dennerle?)
|
 |
|
|
qwerty wrote:
1 - vreau sa schimb tuburile, sa trec la T5 - doresc sugestii, sfaturi, nr. de tuburi, balasturi. Bazin 140X45X60, coloana apa, maxim 50cm.
Pai de ce il faci de 60 inaltime daca pui maximum 50 cm coloana apa? Mai bine fa-l de 55 si il umpli cat sa mai lasi 1-2 cm.
Eu te-as sfatui sa pui neoane de 80W, la 140 cm lungime. Cele de 54W au 115 cm si vei ramane cu marginile iluminate mai slab.
Si as merge cu 4 tuburi. Recomandarea mea: Giesemann.
qwert wrote:
2 - schimb substratul. Acum am pietris si manado. - sfaturi, recomandari, etc.
Poti merge la fel. Sau pe manado integral.
Sau daca vrei sa schimbi, poti incerca volcanitul.
Poate si substrat fertil
3- introducere lemn vita de vie(noua) - pregatire
qwerty wrote:
P.S. Daca costurile se ridica pe masura la iluminare(500-600) lei , nu mai bine cumpar de la @porcu lampa cu totul? am vazut un anunt mai vechi la el cu lampi de vanzare.
Vezi daca are si lampi cu neoane de 80W.
|
 |
|
|
Nu dam cu pietre ... ca se sparge sticla
|
 |
|
|
|
Deodata ce ai pus pesti in bazin, eu iti recomand sa faci schimburi de apa ...
Mai bine astept o saptamana in plus, decat sa ai niste pesti cu un sistem imun slab, ce se pot imbolnavi mai tarziu.
|
 |
|
|
silviu.rdk wrote:nu este aparatul, e ok lumina. aparatul nici macar nu este unul profi si oricum nu ma pricep sa fac poze.
Nu vroiam sa spun ca e aparatul profi sau ceva, ci poate a setat automat balansul de alb.
Zic asta pentru ca eu aveam 2 aquaflora si 2 midday si parea lumina mai roz per total.
Ori poate imi joaca ochii feste...se poate si asta
|
 |
|
|
silviu.rdk wrote: totusi cred ca mai e nevoie de aport nitrati deoarece zosterifolia sufera.
Heteranthera e intr-adevar o mare consumatoare de nitrati.
silviu.rdk wrote:
Giesseman Aqua Flora 3buc + MidDay 1buc
Interesant, m-as fi asteptat la o culoare mai rozalie cu trei aquaflora.
Dar probabil si aparatul are un cuvant de spus.
|
 |
|
|
|
Se vede o crestere buna pe plante, felicitari!
Ce substrat fertil folosesti? Ce ne poti impartasi legat de vimi?
Giesemann in ce combinatie ai pus?
|
 |
|
|
|
Teoretic daca ai pus si bacterii, ar trebui o idee mai putin; cat exact? n-as putea spune.
Pe de alta parte insa, cu schimburile de apa, intarzii un pic "ciclarea". Banuiesc ca faci schimburi de apa tinand cont ca ai pus pesti.
Practic insa, fara teste, e greu sa te pronunti ...
|
 |
|
|
Sa stii ca locatarii parca au facut sa para acvariul mai natural
|
 |
|
|
|
Prea multa lumina nu-i.
Pune o poza sa vedem ce e acolo.
|
 |
|
|
Eu ziceam doar o bucatica, pe care de data asta sa o tunzi mai devreme
Apropo, ai grija mare si cu H. Cuba, ca daca nu o tunzi la timp, vei pati fix acelasi lucru...se face gros si se va ridica (iar partea de jos va suferi/muri).
Iti spun din experienta
|
 |
|
|