Message |
|
Si de ai sti Koala cit le am zis sa isi vad? de treba. Da ei nu si nu.
|
 |
|
Bafta cu noul proiect. Ti as recomanda sa folosesti si cryptocoryne in noul setup. Exista variante ale plantei de dimensiuni mici. E o planta usoara , eleganta si care ti va da satisfactii vazind o cum se dezvolta.
|
 |
|
Cit de optimist poti sa fii !!
Una peste alta aici la Hagebaumarkt au o sectiune de acvaristica si amenajat un bazin biotop cu cichlide sudamericane. Fara discutie vedetele sunt oscarii- de departe cei mai faini dintre toti.
|
 |
|
Si ce e bine ca nu toti sint gay .
|
 |
|
skija wrote:Altu' care s-a indragostit de pinnatifida 
Mai sint faine rau .  Faza e ca acu sint inlocuite aproape toate cu alternanthera reineckii.
|
 |
|
Nenea Koala toti avem greutati in viata. Da la tine parca nu se mai termina . E bine ca ai un caracter puternic si le poti duce .
|
 |
|
Una din versiunile pentru urmatorul scape. poate intradevar aduce destul de tare cu spring between rocks ca si schita . In realitate nu cred ca ar fi asa pentru ca as folosi doar moss si pinnatifida , iar ca moss vreo 3 tipuri diferite . Deocamdata e doar o schita si una din versiuni . Mai am si altele in minte .
[/img] 
|
 |
|
kirucd wrote:Conform normativelor valabile in Uniunea Europeana valoarea trebuie sa fie sub 50 mg/l.
Asta e valoarea la care se raporteaza toti furnizorii de apa potabila. Ca 50mg/l e o valoare
foarte mare e alta discutie, din punct de vedere legal ei sint acoperiti...
Si uite asa mai inveti una alta .
Pina una alta mi se cam topeste pinnatifida - de la caldura cred. Asa ca ieri am fost sa-mi iau o planta sa o inlocuiesc. Nu am gasit decit Alternathera care sa mearga cit de cit in zona respectiva. Vad dupa ce mai creste daca merge in zona aia sau nu . As fi preferat ludwigia - are o nota mai wild dar nu am gasit-o .
Aveau baietii la petshop si dennerle scapers soil la oferta la 8 litri redus de la 40 euro la 28 euro asa ca am luat si un sac de ala preventiv ca cine stie cind o trebui la casa omului . 
|
 |
|
Mersi de apreciere .
Ma mira sa aveti valori ridicatei in apa potabila . Aici am testat dar valoarea lor e 0 in apa potabila .
|
 |
|
In vara asta mi se arata un drum pe la Cluj . As trece sa vad bazinul live . 
|
 |
|
Silviu cred ca Mihai se refera la deficienta mea de nitra?i. E adevarat ca daca ar fi mai multi pesti ar creste si nitratii. Dar eu nu vreau mai multi pesti.  Si asa cind fac poze din cauza ca sunt deja multi si se misca mereu trebuie sa fac minim 80-100 poze sa am de unde alege.
|
 |
|
Bogdane esti mai florareasa ca mine. Ca exemplu daca nu aveai bucephalandra nu cred ca as fi avut nici eu azi.
Ma bucur ca ti place bazinul.
Silviu eu zic ca poti avea flori la suprafata. Mai multa experienta cu planta asta are Bogdan asa ca l poti bizii in topicul lui.  sigur o sa ti raspunda.
|
 |
|
Superb Bogdane ! Sa pui mina sa postezi mai des. 
|
 |
|
Cu placere Silviu. Vezi ca si Bogdan in setupul lui " tangle roots" are niste bucephalandre foarte faine.
|
 |
|
Silviu creste atit cit sa o poti folosi in nanoul tau  .
Ceva de genul unui anubias pitic. Mi se pare mai eleganta decit anubiasul ca si planta .
|
 |
|
Ai putea face un album cu ei . Arata bestial .
|
 |
|
Mersi Silviu. Nu stiu daca este foarte rar ca si fenomen , detin planta ( bucephalandra) de putin timp .
Cred ca ii merge foarte bine - e a treia oara cind infloreste in 4 luni de la start - totusi cred ca e un lucru mai rar intilnit. Daca te uiti atent mai in dreapta spate sint alti 2 boboci pregatiti sa iasa . Cred ca si fertilizantul folosit - si aici ma refer la gama Dennerle isi spune cuvintul .
|
 |
|
Cred ca in noapte asta se vor deschide florile .... iar miine vor fi doar ... istorie .
[/img] 
|
 |
|
A iesit frumos . Cred ca ai putea deschide un jurnal la plantate.
|
 |
|
Dragos ajungem sa dezvoltam prea mult subiectul si nu are sens- poluam prea mult . Pina la urma e un forum de acvaristtica , e acvariu lui face ce vrea.
Nu prea iti dau insa dreptate aici la ce ai scris - eu nu am nimic cu el . Ideea mea era ca daca ai timp sa deschizi un jurnal si sa postezi poti scrie si 2 vorbe ca raspuns celor care-ti scriu . Daca esti atent sint primul care l-am felicitat pentru bazin deci nu poti spune ca m-am luat de el  si habar nu am unde e aruncatul cu pietre in tot ce am scirs .
La fel si Silviu i-a raspuns foarte elegant zic eu .
Ca am scris ca nu-i mai scriu altul in topic nu cred ca e o drama .
Raspunsul lui a fost dupa mine cel putin arogant .
Cu asta fiind spuse cred ca trebuie incheiata polemica pentru ca pina la urma nu e decit un topic de acvaristica .
|
 |
|