[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Vreti si un robinet de 8mm daca au pe stoc?
Ai suport sau vrei si un suport ('dala alb cracanat :lol
Pai nu prea esti in parametri
Fier la limita de jos iar fosfatii fata de nitrati sunt foarte jos.
Cand ai facut masuratoarea fata de adaosul de nutrienti si schimb apa?
Ursulet, pentru tine fac zece comenzi Daca ma sunai beneficiai de transport gratuit ca tocmai am mai comandat vreo doua filtre care au sosit azi

Dragos: de robinetul ala de 4mm spuneai? (iti comand ?)
Eu nu vreau sa cedeti in plasa cu lucruri facute in spatele tejghelei. Nu acuz pe nimeni dar cu lucrurile astea nu prea te joci. Este vorba de viata unor oameni.
Daca vinde cu documente ca robinetul a fost schimbat la o firma autorizata si corespunde poansonul de pe butelie nu are nimeni nimic de spus, dar asa... Orice butelie cumparata printr-un sistem "legal" (si subliniez foarte serios "LEGAL") este insotita de un buletin ISCIR. Daca este asa este OK, daca nu, NU cumparati!
Vedeti ca firme autorizate la un moment dat, li s-a retras autorizatia si revanzatori (cum este Pepika) au fost nevoiti sa dea banii inapoi clientilor deoarece acele butelii nu mai sunt recunoscute (daca sunteti curiori pot sa vad dau si link-ul in care se dau seriile acelor butelii)...

Daca o faci tu singur nu are nimeni nimic de spus (tu o faci tu o tragi), dar sa cumperi de la cineva care iti garanteaza doar "verbal", nu mai este ok. Este ca si cand asculti pe cineva care iti spune ca el merge baut de cand se stie si nu are nimic... te-ai urca cu el in masina si ai lua si copii cu tine???

Hmmm si cat spuneati ca iese o astfel de butelie si cu cat se vinde????
Pai de ce nu ai spus ca recipienti din astia au mai multe firme: http://www.wts-online.ro/magazin/carcasa-goala-alba-in-linie-10-minerale-carbune-activra-p-346.html; http://www.wts-online.ro/magazin/carcasa-goala-alba-in-linie-12-carbune-minerale-rasini-p-384.html; http://www.apafiltrata.com/filtre-apa-potabila-accesorii-consumabile-filtrare-apa-potabila/carcasa-transparenta-filtru-apa-umplere-medii-filtrare Eu iei am comandat ceva de la ei si azi mi-a venit marfa

Mai vrei si alte link-uri?
Eu iti recomand sa eviti improvizatiile: buteliile rosii sunt butelii de stingatoare de incendiu cu CO2 carora li s-a schimbat robinetul
Ce am observat eu la Staurogyne: isi dau drumul mai greu, pot sa treaca si 2 luni cateodata pana incep sa se intinda. In perioada de inradacinare au nevoie de lumina multa. Dupa ce incepe sa se intinda nevoia de lumina scade... Asta se observa pentru ca in perioada de inceput si inradacinare se intinde mai ales in zonele puternic luminate dupa care se intinde si in zone mai putin luminate.

Vezi de asta imi fac lampa aia cu canele de culoare, sa pot da culoare specifica in perioada de inradacinare si de crestere in perioada de vegetatie (sau macar asa ma gandesc eu acum ca nu se stie ce va iesi ).

Dragos, nu am o valoare. Daca as fi avut eu un PAR-metru poate as fi experimentat si asta, dar putem sa incepem sa adunam niste date. Cand o sa am PAR-metrul o sa masor si la mine si comparam valorile...

Cazutul frunzelor nu cred ca este din filmul cu lumina smilie Ajung in zona aia curenti de apa?
Foarte frumoase

In ce sens au dat inapoi Staurogynele? Ai 2+2 midday/aquaflora ?
Daca ai putea masura cu un PAR-metru la nivelul solului ar fi super... (Dragos nu ai drum pe malul marii ??? :lol
Eu am 6 T5 54W si nu am probleme. Cel putin pentru Staurogyne repens sunt sigur ca nu este de la fertilizanti ci de la lumina. Incearca sa tragi lampa mai in fata...
HC-ul reactioneaza si la lumina (in principal) si la fertilizanti.
Colegul nostru blackpompi si-a schimbat nickname-ul si devine silviusilviu
Deja au depasit fontul de 48

Bravos!
Nu inteleg de unde provine NO3-ul smilie Ori dai multa mancare ori nu ai facut schimb de apa corespunzator, ori ai nitrati in apa de la retea cu toate ca asta din urma nu este deoarece a scazut nivelul nitratilor dupa ultimele schimburi...
Trebuie sa faci o aditie suplimentarea de fosfati si fier. Dar inainte de a trece la alte schimbari, pune doza recomandata de Vimi (nu cum il tot botezi tu de parca ai fi nas de profesie ca din 'jde posturi doar o singura data i-ai spus cum trebuie :lol si dupa o 0,5-1 ora fa o serie de masuratori de NO3, PO4 si Fe.
Si cateva observatii pentru cei care vor sa bricoleze singuri o astfel de lampa:
- Cand aveti multe canale de culoare, firele colorate sunt AUR, altfel trebuie legate toate pe rand led-urile de acelasi tip, dupa care va intoarceti si legati alt tip de led-uri; Marcati capetele firelor...
- faceti o schema bloc a alimentarii led-urilor. Directia de lipire si ordinea este esentiala. Daca aveti multe led-uri de aceiasi culoare care vor fi alimentate in siruri separate, faceti o schema si cu aceste siruri. In figura de mai jos este un exemplu la care trebuiesc puse 24 LED-uri pe 3 randuri, cu cate 12 led-uri alimentate in fiecare serie. Se observa ca pe randul din mijloc se termina ambele siruri...
- cand fixati led-urile asezati-le in aceiasi pozitie pe toate, fixand contactele de + si - intr-o pozitie usoara pentru fixarea firelor si comoda pentru lipituri (vedeti si pozele mele din posturile anterioare.
Am terminat de facut legaturile electrice la doua placi (din trei).
Cam asa va arata placa cu canalul de cabluri acoperit.
Sa vedem cum mi-am petrecut weekend-ul: am desfacut toate suruburile de la vechea placa ca sa scoti LED-urile, am dat gauri sa scot popniturile ca sa recuperez radiatoarele - si au fost cu sutele
Prinsul LED-urilor pe noile profile a fost o joaca (de 4-5 ore)
In rest crosetam legaturile...(de doua zile - cat imi permite programul, adica pana la 2-3 noaptea)
Gata, l-am adaugat la index-ul de articole.
Felicitari pentru material, este excelent si foarte util.
Shubi wrote:Ma bucur ca iti place lucrarea si pare rau la mine ca nu m-am gandit sa le impachetez individual.
N-am curatat deloc suprafetele de WD cu gandul ca vor fi protejate la transport.
Maine dimineata ajunge materialul si pentru celelalte componente, tot ce-i posibil ca pana Sambata sa ai tot.
Multumesc pentru ajutorul legat de surse.
Spor la infiletat si lipit sa ai !

LE. Puteam sa-ti fac si sfrenarea dar las ca-i mai bune asa, sa simti si tu ca-i DIY

Au ajuns super asa cum le-ai ambalat
Super. In weekend, in functie de programul pe care il stabileste seful de stat major termin de montat led-urile si o mare parte din lipituri si firaraie.
Maine nu o sa pot face nimic pentru ca sunt pe malul marii la lansarea oficiala a platformei petroliere URANUS O sa fie o vreme splendida si o sa ajung noaptea inapoi...

Calin, suruburi am destule. Mai trebuie saibe de ambele tipuri. O sa-ti trimit codurile sau vedem cum facem
Pai vezi... Ai nitratii foarte mari si pun pariu ca fosfatii sunt mici.
Asta este cu fertilizantii cu o singura solutie. Pui din toate substantele odata pastrand doar proportia gandita de ei. Eu am folosit cel All in Red, dar la cate plante am eu chiar a functionat si rar a trebuit sa mai fac mici retusuri...
Fa schimburi de apa zilnice pana aduci nitratii pe la 10ppm.

Si dozeaza o pompita
Am pus o fasie de banda izolatoare alba pe fiecare placa si am notat led-urile.

Am inceput sa scot led-urile fixate pe vechea rama si sa le montez pe noile placi.

Merge foarte, foarte repede si bine cand ai gauri date perfect In weekend termin de pus led-urile.

Shubi: am trecut si ti-am luat sursa si primele LDD-uri. Am comandat si sursa mai mica si restul de LDD-uri. Pe miercuri le avem pe toate

Astazi am primit coletul de la Shubi si am putut admira placile realizate pe CNC. Sunt SUPERRR! Multam
Asa cum spuneam, deja am gasit vreo doua imbunatatiri

Am spalat si degresat placile. A urmat o lustruire sumara - placile erau intr-o stare foarte buna. Alta data poate incercam sa lipim pe partea cu led-uri ceva sa o protejeze!!! Nu stiu ce. Cum sunt invelite foile de tabla de inox.

Am verificat gaurile, si alte elemente constructive. Impecabil. Aici vreau sa spun ca am avut o mare surpriza cand le-am primit intregi (120cm). Din discutiile initiale cazusem de acord sa le facem din doua bucati pentru a fi realizate la o singura prindere pe CNC... Calin nu a spus nimic despre asta. Mi-ai facut o mare surpriza

Am verificat daca led-urile se incadreaza bine in caroiajul de gauri.

Am verificat si prinderea cu suruburi. Am cumparat de doua lungimi si cele de 6,5mm au mers perfect si nici nu au depasit grosimea placilor (5mm). Pentru suruburile de 6,5mm merg mai bine gauri de 2,5mm. Portiunea de diametru nominal (2,9mm) care se insurubeaza este mica (surubul fiind autofiletant prima parte este conica).

A urmat o operatiune consumatoare de timp: sanfrenarea gaurilor. Si sunt multe... si trebuie si pe fata si pe spate.

Mai am de primit de la Calin inca doua placi care fixeaza cele 3 placi cu led-uri si care vor avea degajarile pentru prinderea suporturilor pentru neoane.
Pai parca din documentatia in care m-am uitat spuneau ca se pune doar o pompita, sau tu te-ai dus la acvarii foarte plantate si cu lumina foarte multa
Eu spun ca nu asa ca scade doza la o pompita/zi si doar 5 zile pe saptamana.

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: