[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pc.ciprian
Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Porcu wrote:Poate te uiti si spre africani ca tot aveti apa "din aia" .......

Bine ca ai tu ...sau mai bine zis nu ai duritate ...

Merge bine si plantele la bazinele noastre care este cu apa "din aia smilie", deci la fel cum zice si val, in cel de 390L plante, multe plante si scalari
Nu pot sa ma plang, si eu la setupul vechi nu aveam probleme, dar nu ma pot pronunta la calitatea ferropolului de acum 2 ani de exemplu. Cei care au folosit atunci sunt in masura sa spuna ce si cum
Salut mircea, bine ai venit printre noi, este placut sa vezi ca pe zi ce trece apar tot mai multi "bolnavi" . Foarte frumosi pestii, iar acvariul arata bine.

O mica paranteza, vezi ca nu se accepta scris IRC (sh tz etc) Ar fi frumos sa treci la profil si locatia

Cu respect
Ciprian
Buna Andreea, ia arunca un ochi aici si ai sa vezi ca si eu m`am lovit de aceeasi prob
Cine ma ajuta si pe mine cu niste plante cu crestere rapida ? Zosterifolia preferabil ca am mai avut si stiu ca face minuni Mi-a promis cineva dar momentan nu vreau sa mai pierd timp
Astept oferte
Multumesc
eh ai vazut bine ai venit Irina, la fel cum ti-au spus si restul, sa iti traiasca pestii si sa te bucuri de ei, si bineinteles la acvariu cat mai mare
Intros wrote:PS Stie cineva unde mai gasim SAE prin Bucuresti?

Am vazut eu SAE si inclusiv OTO dar in bazinul de oto erau decese in hornbach militari sambata pe seara
Eu stiam de scalari ca prefera temperaturile medii, discusii sunt cei cu temperaturi ridicate :-??

Pestoaica bine ai venit , treci si pe la rubrica Despre Noi

And_alx felicitari pentru achizitie, sa auzim numai de bine, apa cristal si pesti fericiti
Neonii sunt pesti de card si tre sa ai minim 6, Scalarii se fac maricei, in rest nu pot sa imi dau cu parerea pentru ca nu am avut. Personal as alege 2 cel mult 3 specii pentru ca e de mai mult efect.
Salut, si bine ai venit printre noi
Intelegi bine personal nu am folosit carbune niciodata
andreic wrote:Deci, Feropolul este ok!!
Atunci, bazinul tau papa mai mult fertilizant.

ahaaa tu vroiai sa ne arati crevetili ala frumos

Alga este un GreenSpotAlgae / GreenDustAlgae (niciodata nu fac diferenta intre ele desi cred ca e aceeasi) sau un inceput de Staghorn algae
1. eu personal spal o data la 2-3 luni , poti sa o faci si o data pe luna daca vrei treaba asta
2. Nu am schimbat niciodata buretele din filtre
3. Ala iti anuleaza fertilizantul 100% eu am scos tot carbunele activ din toate bazinele care le am
@jax Eu in acvariile precedente foloseam si depunerea respectiva

am uitat sa mentionez ca momentan am o tenta de apa verde am facut inca un test in seara asta si tot galben se face....am incercat cu ferropolul din Bidon si da, se face mov ....astept sa scap de apa verde si dupa mai fac niste teste ... Momentan astept juma` de lighean de zosterifolia sa pun in bazin pana isi da drumu cuba
Dap,am pus o picatura de ferropol24 , era vorba ca verificam sa vad daca nu cumva e testul "expirat"

Diseara voi incerca din nou un test, am pus 10ml in plus astazi ...sa vedem. Si voi incerca si cu o picatura din ferropolul normal
Ma lovesc si eu cu o problema. Acum cca 2luni am pus mana de la mana cu ceva constanteni, si am luat pe datorie un bidon de 5L de ferropol care l-am impartit frateste. Lor le-am dat cate o sticla de 1.5 plina ochi iar mie mi-a ramas in bidon restul. Stiu , ca am mai vazut, ca el are ca o sare pe fund, dar la al meu a mai aparut si un fel de mucegai. Arata exact ca mucegaiul dar e de culoare inchisa. Nu e la suprafata, e in lichid.
In mom in care il pun in acvariu el se descompune in timp, dar nu imediat. Daca amestec foarte bine bidonul, acesta se "sparge" in bucatele mici, dar nu se dizolva.

Cel mai ciudat lucru este ca de la noul setup , dozez cu aprox 56ml saptamanal(zilnic cate 8ml), deci aproape dublu decat doza recomandata (10ml - 80L) iar aseara am vrut sa fac un test de fier ...asa de curiozitate. Iar culoarea reactivului a ramas ...surpriza ....GALBEN (testul este cu picaturi de la jbl si normal pleaca de la alb si se duce spre mov inchis) Dupa ce am asteptat o perioada sa se coloreze , am luat sticluta de ferropol 24 si am pus o picatura in testul de Fe . Surpriza din nou, s-a facut instant mov inchis.
Asta automat ma duce cu gandul ca nu am destul Fe in bazin ...dar totusi, doza dubla ... pus zilnic, Fara sa fac schimburi de apa zilnic. Ceva nu e in regula

S-a mai confruntat cineva cu acel "mucegai"? Sa imi cumpar alt ferropol?

Am postat la plante ca habar nu am in ce alta rubrica s-ar incadra, asta daca nu faceti una cu fertilizanti speciala ...aici mi se pare cea mai potrivit
Eu ma refereal ma buretele din boxe de cand statea in boxe. Eu zic sa cauti unpic la aria vanzari sau pe online si poate gasesti ceva filtre la mana a 2-a la un pret bun .

Stiu cazuri concrete de ex600/ex700 ce s-a vandut si la 130-150ron. Eu personal am avut parte de asa ceva, dar am oferit si un alt filtru intern la schimb.

Salut, in primul rand bine ai venit si felicitari ca te-ai hotarat sa intrebi inainte.
Filtrul in sine are incorporata o pompa de apa .Sau la ce pompa te refereai? de aer?

Cat despre bazin eu personal mi-am cumparat anul trecut un Jewel rekord 60 dimensiuni 60x30x30 ce vine complet (capac + lumina + incalzitor + filtru) undeva la 250ron parca, acum am vazut ca e unpic mai scump. Si vei fi nevoit sa mai adaugi doar un pietris, si ceva substrat fertilizant / sau bile/pastile ce se pun la radacini in cazul in care vrei plante

La fel cum ti s-a mai spus si mai sus , nu lua bazin de 25L e prea mic, dar vad ca te-ai hotarat deja
Fratilor de ce vreti sa ajungeti la o cearta pt 50 ron ...hai sa fim serios ... Oricine este afacerist la un moment dat , chiar daca e constantean sau nu . Am vazut discutii de genu care s-au transformat in chestii destul de naspa , plus ca se da in offtopic si goana dupa posturi

@adu diferenta intre un jbl in garantie si un jbl nou din magazin cu siguranta va fi aproape la acelasi pret. Eu personal daca as avea unu de vanzare si in garantie, cu siguranta nu l-as vinde la 50% pretul din magazin.

Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Go to: