[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Join
Forum Index » Profile for Join » Messages posted by Join
Ce ar trebui sa fac cu icrele dupa ce le scot din acvariu? Cam cat sa astept pana eclozeaza? Ieri au mai depus un rand asa ca sunt "proaspete". Din cele de data trecuta nu a iesit nimic...
Multumesc.
Nu am melci. Am 3 zebre, 2 sanitari, 2 arlechini si 8 neoni.
Deci pot aduna acele icre (sau ce-or fi). Sunt destul de maricele (2 mm diametru) si dispersate. O sa fac curat.
Salutare! Azi dimineata cand m-am trezit tot acvariul era plin de niste chestii mici transparente (in general pe peretii acvariului si cateva pe plante). Banui ca ar fi icre de la o zebra.
Ce sa fac, as vrea sa salvez cateva dintre ele macar? Trebuiesc fecundate de masculi? Cum imi dau seam ca s-a intamplat chestia asta? In cate zile ar trebui sa eclozeze? Stiu ca zebrele isi mananca propriile icre si de aceea as putea sa incerc sa mut icrele intr-un acvariu mai mic desi imi e frica sa nu le stric atunci cand le dezlipesc de pe geam.

Sper sa nu fie mancate toate pana ajung diseara acasa.
Macar daca as reusi sa salvezi 2-3 exemplare..

Va multumesc!
Multumesc.
Doar acela a murit pana acum. Restul sunt voiosi si sanatosi. Oricum voi avea in vedere ceeace mi-ai scris.
Multumesc! Dar nu cred ca asta e cauza deoarece inainte de a pune apa noua in acvariu o mai tin o zi in casa pentru a ajunge la aceeasi temperatura.
Neonul meu este in aceeasi stare dar parca acum a aparut o umflatura (parca ar avea fractura fara perforare). Ma bucur ca este in continuare vioi si activ.
Salutari!
Din nou probleme cu neonii mei.
Am observat ca de ceva vreme unul dintre neonii mei pur si simplu s-a curbat. Privit de sus are o forma de "curba dubla sau mai mult de doua curbe, prima la stanga" - pt soferi. In rest pare sanatos, voios, mananca, inoata. Ceva paralizie... Nu stiu. Poate ma puteti ajuta.

Multumesc mult!
Multumesc. Azi dimineata a murit.
Salutare,
Am un Neon care cred ca e bolnav. Inoata "in cap", daca pot zice asa, sau intr-o parte si i-au iesit ochii din cap. Mentionez ca are in jur de 2 ani. Ce as putea sa-i mai fac. E prea batran?
Acvariul are 50 l, este populat cu 14 neoni, schimbarile de apa le fac saptamanal si nu am mai avut decese de nu mai stiu cand (cel putin 6 luni)

Multumesc
Salutare!
Din pacate revin
Molly-ul meu a murit. Si el nu facea parte dintre pestii timizi.
Am observat la molly ceva sub branhii - semana cu un mucegai. Stie cineva ce era si ce i-a putut cauza moartea?
Am tot citit pe forum despre pesti care se imbolnavesc si mai pot fi salvati. Mie toti care mi-au murit, au murit brusc fara sa dea semne. Mancau inotau se zbenguiau si seara cand veneam de la servici ii gaseam morti. Mi-au murit pana acum 4 pesti intr-un an jumate.
Cred ca o sa ma axez numai pe neoni. Ce sanitari sa pun? As vrea cea mai mica specie.

Multumesc!
Multumesc!
Nu fierb apa. Are cam 27 grade.
Eu citisem de schimbarea a minim 60% din volumul apei. Poate n-am citit bine.
Minim 48 de ore.
Am cel mai mic filtru intern Resun (imi scapa codul). Inainte am avut un Aquael Micro care s-a stricat. Deci am luat unul de aceleasi dimensiuni.
Schimb cam 60-70 % din apa.
Am cateva plante care ar putea forma o ascunzatoare foarte buna dar ei prefera sa stea sub filtru .
Salutare,
Nu v-am mai deranjat de mult ceea ce dovedeste utilitatea informatiilo si raspunsurilor de pe acest forum.

Am o singura intrebare: de ce cativa din pestisorii mei stau numai sub filtru? Reamintesc faptul ca detin un acvariu de 30 l in care salasuiesc 6 neoni , un molly si un xifo. Am observat ca de ceva timp incoace xifo-ul si 2 neoni stau numai sub filtru (bineinteles la masa vin, da' parca "pe furate", imediat se duc inapoi). I-o deranja lumina (am un noen manufacturat de 12 w) dar nu se intampla de la inceput? Apa o schimb de 2 ori pe saptamana.....
E cazul sa-mi fac probleme?

Va multumesc!
Am 2 scalari. ii dau gratis numai sa ai grija de ei . Eu sunt in Dristor.
Scuze!
Nu citisem :o . Si eu tot in Dristor.
As fi interesat.
Pe unde stai? Poate vrei 2 scalari
Salutare,
Sa descriu un pic acvariul:
- acvariu mic - 40 l (rezolv problema in 3 saptamani ) in care am
- 2 scalari, 6 neoni si 2 sanitari (incerc sa dau scalarii dar vreau sa-i dau "la mai bine" si pana acum n-am intalnit decat doritori care vroiau sa-i tina in borcane) si destul de multe plante.
- apa folosita e cea de la chiuveta, tinuta in prealabil 48 de ore in recipiente deschise. Nu folosesc nimic pentru dedurizare etc.. Schimbul de apa il fac saptamanal schimband 30-40 % din volum. Temperatura constanta in general - 26-27 grade C.
- folosesc un filtru AquaEl mini si un neon de 12W
- mancare le dau numai fulgi

Problema a aparut la ultimul schimb de apa. Am observat ca dupa ce am schimbat apa unul dintre scalari sta ascuns dupa plante. Pana acum cei doi scalari erau campioni la mancat (se agitau, "topaiau") si acum cel "sfios" abia mananca. Chestia asta se intampla de 2 zile de cand am schimbat apa.

Daca stau bine sa ma gandesc la un alt schimb de apa (acum cateva luni) mi-a murit un xipho. Pote gresesc ceva? Stiu ca nu trebuie sa fierb apa.

Cu toate ca vreau sa dau scalarii, parca n-as vrea sa ii dau bolnavi.

Va multumesc foarte mult!
Salutare,
Schimb 2 scalari negri cu doi neoni din motive de spatiu.
Zona Dristor - Titan.
Astept contact pe PM.
Salutare. Dau doi scalari nervosi. Gratis. Zona Dristor - Titan. As dori ceva plante pentru un acvariu mic de 20 l. Macar sfaturi. Am 5 neoni, 2 sanitari, 2 xifo si un molly

Forum Index » Profile for Join » Messages posted by Join
Go to: