[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Icre??  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Join
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare! Azi dimineata cand m-am trezit tot acvariul era plin de niste chestii mici transparente (in general pe peretii acvariului si cateva pe plante). Banui ca ar fi icre de la o zebra.
Ce sa fac, as vrea sa salvez cateva dintre ele macar? Trebuiesc fecundate de masculi? Cum imi dau seam ca s-a intamplat chestia asta? In cate zile ar trebui sa eclozeze? Stiu ca zebrele isi mananca propriile icre si de aceea as putea sa incerc sa mut icrele intr-un acvariu mai mic desi imi e frica sa nu le stric atunci cand le dezlipesc de pe geam.

Sper sa nu fie mancate toate pana ajung diseara acasa.
Macar daca as reusi sa salvezi 2-3 exemplare..

Va multumesc!

_____
Toate ranile dor dar numai ultima ucide!!
aqva
Member
[Avatar]

IP:

vezi sa nu fie de la melci! (asta daca ai melci) la mine asa se manifesta ouale de melc se inmultesc intr-un ritm..

Dubito ergo cogito;cogito ergo sum.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Join wrote:tot acvariul era plin de niste chestii mici transparente (in general pe peretii acvariului si cateva pe plante). Banui ca ar fi icre de la o zebra.
Zebrele nu depun pe geamu' acvariului , probabil ca-s icre de melc. Ce animale ai acolo?

Join wrote:Trebuiesc fecundate de masculi?
:paperbag:

Poze: smilie ... Poze cu plante
Join
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc.
Nu am melci. Am 3 zebre, 2 sanitari, 2 arlechini si 8 neoni.
Deci pot aduna acele icre (sau ce-or fi). Sunt destul de maricele (2 mm diametru) si dispersate. O sa fac curat.

_____
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Join wrote:Am 3 zebre, 2 sanitari, 2 arlechini si 8 neoni.
...................
Sunt destul de maricele (2 mm diametru) si dispersate.
Daca sanitarii sint Corydoras => icrele sint de la ei .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Sicmar
Junior member

IP:

Raspunsul vine cam tarziu dar ... este bine de stiut.
Dimensiunea arata ca nu sunt de la melci (de altfel zici ca nu ai melci) nici de neoni sau de zebre; spre rusinea mea nu stiu ce-s arlechinii dar probabil sunt ramirezi sau rasbore (am intalnit la ambele aceasta denumire) si daca este asa atunci nu sunt nici de la ele.
Daca sunt icre de cory (si este aproape sigur ca-i asa) atunci ele trebuie scoase din acvariu. Zebrele, chiar daca nu le mananca (pentru ca sunt tari si sunt bine lipite), vor manca alevinii imediat ce ies din icre (sunt patit; la mine cory julii depun deseori dar niciodata n-a scapat vreun pui de gura zebrelor). Icrele pot fi desprinse fara teama (sunt tari si foarte rezistente) sau pot fi chiar razuite cu o lama. Este bine sa se evite scoaterea lor in aer motiv pentru care se introduce un vas in acvariu si se lasa icrele desprinse / razuite sa cada direct in vas.
Problema este ca si dupa eclozare puii trebuie crescuti separat de zebre pana au cam 1,5 cm lungime pentru ca altfel zebrele ii vor manca. Daca poti asigura asta este OK altfel n-are rost sa te complici.
[Email] [Yahoo!]
Join
Junior member
[Avatar]

IP:

Ce ar trebui sa fac cu icrele dupa ce le scot din acvariu? Cam cat sa astept pana eclozeaza? Ieri au mai depus un rand asa ca sunt "proaspete". Din cele de data trecuta nu a iesit nimic...

_____
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

pai de preferat pus intr-un acvariu mai mic cu o temperatura de 25 grade , filtrat si aerisit. Dupa ce eclozeaza ( cred ca 2 saptamani daca nu ma insel ) treb hraniti cu artemia fluid ..

Vand Pui vijla maghiar ! Pt detalii PM !
[WWW] [Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: