[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Neon curbat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Join
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutari!
Din nou probleme cu neonii mei.
Am observat ca de ceva vreme unul dintre neonii mei pur si simplu s-a curbat. Privit de sus are o forma de "curba dubla sau mai mult de doua curbe, prima la stanga" - pt soferi. In rest pare sanatos, voios, mananca, inoata. Ceva paralizie... Nu stiu. Poate ma puteti ajuta.

Multumesc mult!

_____
Toate ranile dor dar numai ultima ucide!!
Mikai
Junior member

IP:

Salut !

Nu sunt un expert, dar iti pot spune ce am patit eu: la un schimb de apa, nu am fost atent la temperatura din acvariu. Apa din acvariu avea 26 de grade (se daduse drumul la caldura in calorifere cu o zi in urma...), iar cea pe care o tinusem in baie la declorinat, depasea cu putin 20 de grade. Drept urmare (nu am putut gasi alta cauza), trei dintre cei cinci black molly stateau pe substrat, inerti si curbati...i-as putea descrie foarte bine prin cuvantul "chirciti". E drept ca nu aratau sub forma descrisa de tine, dar daca gasesti ceva similaritati in aceasta descriere a mea, sper sa te poata ajuta. Molly mei si-au revenit dupa 3-4 zile, nu au ramas cu deformari fizice, iar acum sunt din nou vioi si fara probleme...
[Email]
Join
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc! Dar nu cred ca asta e cauza deoarece inainte de a pune apa noua in acvariu o mai tin o zi in casa pentru a ajunge la aceeasi temperatura.
Neonul meu este in aceeasi stare dar parca acum a aparut o umflatura (parca ar avea fractura fara perforare). Ma bucur ca este in continuare vioi si activ.

_____
danyer
Member

IP:

Cred ca acum neonii sunt morti, daca ai avut ceea ce cred eu.
Citez de pe un site, primul care apare in Google daca dai "boala neonului":

Sa vorbim despre boala neonului, PLISTOPHORA. Este impropriu spus boala neonilor, pentru ca nu numai neonii sunt atinsi de aceasta boala, ci si speciile de Brachydanio sau Hemigrammus. Dar la neoni, datorita stralucirii dungii luminoase este mai vizibila. Aceasta boala apare la pestii mai sensibili si este provocata de agentul Plistophora hypessobryconis. Sporii intra pe traiectul digestiv, invadand in final musculatura corpului. In primul stadiu boala nu este depistabila, pentru ca are un ciclu intern. Dupa ce distruge muschii, ataca si celelalte organe. Se raspandeste prin nisip, plante, o acumulare de reziduuri de la pesti si resturi de hrana neconsumata, excrementele pestilor bolnavi. Aceasta boala poate ataca chiar si icrele din ovulele femelelor bolnave. Se manifesta astfel: in musculatura pestilor apar zone albe sau incolore, uneori sunt distruse aripioarele, pestele slabeste, aparand o curbura a coloanei vertebrale. Pestele isi pierde coloritul, neonii pierzandu-si dunga luminoasa. Boala este fatala si deocamdata nu are remedii. Pentru a stopa epidemia, pestii bolnavi se distrug. Ceilalti pesti se muta in alt acvariu care nu mai are si alti pesti pentru a-i contamina si pe acestia. Nisipul se va fierbe (dar mai bine se va arunca si se va inlocui cu nisip neinfestat), plantelor li se va face o baie cu permanganat de potasiu, iar acvariul de va dezinfecta cu alaun.
Join
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc.
Doar acela a murit pana acum. Restul sunt voiosi si sanatosi. Oricum voi avea in vedere ceeace mi-ai scris.

_____

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: