| Message |
|
|
Stai linistit,pt un betta iti faci griji ca nu ai filtrare suficienta ? Am tinut 1 rac mare si 4 guppy in 25 de l pe oceanfree-ul ala, si un aquael mini pt aerare luni bune(guppy intr.adevar erau doar adaugati-racul tot fura cate 1 la 3 saptamani) dar racul s.a si inmultit,avand apa dura si material filtrant ceramica. De multe ori pontele de raci apucau sa creasca binisor pana apucam sa ii donez,iar ei fiind mici,tocau multa mancare,ramanand firmituri infinite pe si in substrat,iar la final am ramas cu 1 femela sterila de guppy ce a ajuns de la marime microscopica la adult, neavand probleme fungice/parazitare/respiro/cardiace etc  . Nu mi.as face prea multe griji pt un betta...daca vrei sa nu ai dubii,ia 2  te ajunge 150 ron si le poti folosii in paralel sau dupa ce te convingi ca 1 este de ajuns,pe celalalt il poti folosii in alte proiecte....ai transportul gratuit la peste 100 ron
L.E: plm,sunt un econom,viata m.a fortat dintotdeauna sa fiu asa, si cineva tre sa le incerce si pe astea ieftine,nu ? Ultima data cand am achizitionat un eheim,am primit sau spart eu galeata de la filtru pe vremea cand doar galeata era 50€ asa ca tot la aqua pro, sun sun,resun si ocean free am fost nevoit sa apelez in situatii de urgente,dar eu si pestii mei suntem dovada vie ca poti intretine un acvariu si cu echipament mai slab. Intr.adevar, cu o atentie sporita si ceva riscuri,dar majoritatea mortalitatii pestilor mei provin din greseli stupide,greselile altora sau pur si simplu batranetea,asa ca repet,pt un Betta un hob ocean free 2 este numai bun. Este adevarat ca cu 150 ron(2 hob-uri) poti APROAPE lua un mini extern,dar cu al 2lea hob poti face un alt proiect mini/nano/cub cu mini pesti,creveti,sau alt betta,deci double Win !
L.E2 : acum vad ca au marit preturile la filtrele cascada  Eu am luat ocean fre 2-ul cu 75 ron daca nu ma insel
|
 |
|
|
Lasa sa scada debitul,ca se aduna bacteriile"bune" si pe urma poa' sa bage pestii mai rapid in acvariul gata ciclat. Cu apa sa aibe grija ce face,sa nu fie direct de la retea,mai intai se tine la alcoolenizat,abia apoi se introduce pt completare,niciodata nu se scoate mai mult de 20-30% din cantitatea totala a acvariului
Recomand ciclare lenta fara pesti,doar apa mentionata mai sus,iar desore acvariu poate sa fie si bare bottom,nu ne tre substrat daca avem bacteriile cele bune infiltrate deja in.....filtre 
|
 |
|
|
De acord cu Koala  si mai mare, si americani
Poti incerca si cu ceva piranha.....ultimul acvariu de care m.am indragostit de piranha a fost in 2012-2013 si activa pe un alt forum...eu mi.as baga 5-6 piranha dar nu imi permit cei 330l ai mei 
|
 |
|
|
Eu iubesc pleco pt cum arata in ciuda cacaletelor lor lungi, marimea ii face superbi,iar "placile" toracice le dau un aer preistoric intr.adevar. ce sa mai zic daca mai dai si de vreun long fin sau mai colorat la varfurile aripioarelor...?
De synodontisi ma indragostesc instant numai cand le vad mustacioarele si curiozitatea lor copilareasca,de indata ce se obisnuiesc cu acvariul,nu stau locului o secunda,sunt peste tot in acvariu,mai ales aceia ce inoata cu burta in sus la luciul apei,sunt extraordinari. Ia.ti un pleco si 1 syno,nu strica ceva diversitate intr.un acvariu maricel,iar la filtrare am incredere ca o sa faci fata....ai 4 oscari acolo si ne plangem de poluarea unui pleco ? Sa fim seriosi  ...bineinteles,asta e strict opinia mea,o zic doar ca o recomandare in gusturi.
Era sa uit: atat pleco cat si syno sunt rezistenti la bataie in caz ca oscarii sau alti pesti vor avea treaba cu ei,deci....nu vad niciun impediment intru achizitionarea acestor pesti....desigur,doar daca vrei sa te axezi pe pesti ce fac treaba si etc...pana la urma totusi,oscarii ce treaba fac ? 
|
 |
|
|
|
Omg,din tot acvariul ala eu sunt topit DOAR dupa geophagusi ! Sunt mort mort mort dup ei,nu glum. Incredibil red tapajosii ce colorit pot prinde de la o varsta frageda si filamentele alea ale lor ...omg sunt topiiiiiit !
|
 |
|
|
Daca mai ai banuti putini,ia un 404B...e gigant si silentios 
|
 |
|
|
|
Chiar am pus eu o schema a acestui filtru la topicul cuiva acum cateva zile...scoate buretii,pune unul mic doar pe sorb,iar inauntru baga ceramica cat mai poroasa,vad ca ai deja cermec...mai adaga niste siporax/quarts glass si aia e.
|
 |
|
|
|
Dupa 2edituri,ii zic si eu lui silviu bine a venit, si faptul ca a citit inainte si acvariul dupa,a evitat muuuuuuuuuuulte probleme
|
 |
|
|
Io am luat de pe aquariumprest un oceanfree2 parca asa se numea,am scos tot si am pus ceramica tot de la ei, doar ca a trebuit sa pun o laveta sub el pt a nu sta asezat direct pe geam si sa scot capacul acela cu care e acoperit(fik d direct pe geamul acvariului,provoaca vibratii putin cam zgomotoase,la fel si capacul).
Poti oricand sa faci asta :
https://youtu.be/kiDrZPqHKTs
Metoda cu ceramica in sticla si pompa de aer poate fi inestetica,dar super eficienta....
|
 |
|
|
Aici in acvariu,substratul este ultima problema...avem plante artificiale,apa neclara(in curs de ciclare,tulburarea aceea afiseaza mult amoniu/amoniac otravitor pt vietuitoare) si bineinteles,fac pariu ca este un filtru claro300 ce valireste apa,nici nu ii lasa pe pesti sa traiasca,nici nu ii omoara(mint,ii omoara,dar ii omoara lent).
Am inceput cam la fel,dar cu substrat mai aratos,pesti nu atat de numerosi,dar recunosc ca am luat din nestiinta 2 carasei,1 rainbow shark, 2 cory si un kuhli (toti nu mai mari de 3-4 cm). Apoi a inceput studiul si chinul pt viata medesi a pestilor,venitul era la nivel de -1, dar am incercat si am dat din coate(sunt oltean) si am facut rost de un 120l relativ repede,un acvariu al anilor '80 sudat cu bare de metal/alama ?? si geamul lipit de bare cu chit....dar a fost gratis,asa ca eram fericit,rainbow shark nu cresc mari,caraseii puteau supravietui acolo,in comparatie cu ce le oferisem in principiu la inceput. Zisei povestea asta ca sa incurajez proprietarul acvariului de mai sus sa nu renunte,ci sa investeasca catusi de putin. Pe langa muzica si femei,acvaristica ma tine in viata si nu as renunta la ea
|
 |
|
|
|
Eu recomand jbl,insa in niciun caz DOAR 1,ia un sun sun 404B,este urias pt pretul ce il dai in comparatie cu ce primesti pt banii astia de la alte firme. Am tot urmarit de.a lungul vremii posturile lui Joey King of Dyi si zicea la un momwnt dat ca avut niste experiente proaste cu filtrele fluval,de atunci nu mai recomanda nimanui. Alt subiect ce s.a discutat FORTE intr.o perioada,sunt filtrele externe,iar ordinea dupa fiabilitatea,rezistenta lor in timp si calitate,ar fi cam asta:
-eheim(scumpe ca naibii,dar macar sti pe ce dai banii)
-jbl(economice,fiabile,insa micute,dar totusi pretabile la banii ce ii dai)
-tetratec(este ceva ce iei pt experiente noi,sunt fiabile,insa mai mult as recomanda Jbl.)
-Sun sun(chinezarii de top,preturi mici pt cantitati mari,exact cum vrea romanul,insa il ai cum il ingrijesti;te poate tine 1 luna sau te poate ti e 10ani,garantia "supravietuirii" unui sun sun este pur fictiva,nu vei sti vreodata cat te va tine un astfel de filtru,deoarece le gasesti fabricate de peste tot,de pe tot felul de vapoare,tari,fabrici,etc dar vei sti i totdeauna ca nu ai dat bani exagerat de multi si repet il ai cam cum il intretii,nu il tot ideschi-deschizi,nu bruschezi,etc; aici pot adauga ca de.a lungul timpului au aparut si piese de schimb peste tot pt tot felul de sun sunuri,deci pt mine,un econom al vietii datorita familiei numeroase,un sun sun este cel mai pretabil-chiar am un 404Bcu UV)
-intre timp au aparut pe nevertebrate niste firme (1,2maxim) ce eu perso al nu le.am incercat/vazut in realitate,insa au niste reviewuri bune si intr.adevar arata bine
|
 |
|
|
|
Poti baga synodontisi ce cresc mai maricei.
|
 |
|
|
elven wrote:deci ma omori ! ai tot ce trebuie pentru un super acvariu de recif si tu bagi peshtaletii aia  dar nu scapi tu fara acvariu marin !
Eu ma refeream la commenturile de genu de mai sus 
|
 |
|
|
Baga baga chiar daca e destul  ) filtrare in plus nu strica
|
 |
|
|
Ai pe nevertebrate varietatea de black butterfly tail,care seamana cu red moor, si ii poti suna,sunt sigur ca au si black moor sau pot face rost rapid. Daca nu,poti oricand sa iti iei un Bubble eye

|
 |
|
|
Ai dreptate,intr-adevar. Am precizat deja faptul ca eu la plantate caut pestii  )
|
 |
|
|
Daca vrei caras frumos si sa mai fie si negru,iti recomand Black moor,dar sa ai hrija sa fie cel care sa semene cu catifeaua,sunt multi negrii asemanatori,dar pe adevaratul Black moor nu il poti confunda. Iar dupa parerea mea,e cel mai frumos caras

|
 |
|
|
Bai,o planta-doua acolo nu strica,ce e chiar mult sunt olandezele  Dar jur,va luati plante si constatati ca nu aveti lumina. Va luati lumina,constatati ca nu aveti nutrienti destul pt plante si incepeti cu fertilizarea. Apoi omorati din pesti cu Co2-ul care si ala costa o caruta de bani(cel putin pt mine). Imediat dupa,va plangeti de alge si reduceti lumina. Apoi ciclul se reia  ))) pe bune,stiu ca in acvaristica e mereu de invatat si etc,dar pt mine ce e cu adevarat frumos e sa vad particule agitate de pesti printr.o apa taninoasa cu frunze de stejar pe fundul apei si daca e vba de plante vii,ceva la suprafata pt difuzia luminii... Asta da acvariu cu mult dar niciodata destul  )
|
 |
|
|
Am eu niste Procambarus Sp daca vrei  ) deocamdata sunt in Constanta,o sa ma mut prin Ardeal,vedem cum facem  )Zic asta pt ca in prima seara de cum am pus racul cel mare (considerat relativ pasnic-imi mai manca cate-un mascul de guppy 1 data pe luna dar asta cand le dadeam mai rar sa manance) in acvariul comunitar,s.a si dat la un kuhli,l.a prin in clesti si nu ii mai dadea drumu,iar kuhli sunt niste pesti destul de "musculosi",nu stiu daca ati tinut vreunul in mana,sunt in stare sa se bage pe sub pietricele si sa le ridice cu totul ca sa scape de sub ele; ei bine,daca nu era nevasta personala prin preajma,ma tem ca l.ar fi mancat rapid. Deci....un racutel acolo nu ar strica,tentaculul ala nu e prea departe de un kuhli 
|
 |
|
|
Nu il mai indemnati fratilor la marine,nimic nu se compara cu niste baboi mari de amazon
Intr-adevar,sarateii sunt super colorati,si am vazut 1 specie lunguiata de inoata zici ca zboara prin apa,mi.a mers la suflet(nu am habar de specie,nu stiu nimic ilegat de sarate) dar si sa am bani de marin,tot mi s.ar parea ca investesc prea mult,mai bine suplimentez filtrarea la niste arowane,black ghost knifefish,ceva kelberi,piranha...astia da pesti. Acum nu pot zice decat ca fiecare cu gusturile lui si ....sa nu il mai indemnati sa schimbe pe marin  )
|
 |
|
|
|
|