[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
azi mai facui o tura pe la rau,si vazui alte 2 femele cu coada intoarsa in semn de protejare a icrelor,una sub un bolovan, alta langa ea la 30cm distanta,instantaneu inima umplandu.mi.se de bucurie la gandul ca o noua generatie va privi spre viitor. se pare ca pestele mort pe care l.am vazut mort era mreana,iar fasele ce le vad sunt fase mari. multumesc de increderea acordata in sensul de a creste racii,si intr.adevar consider ca daca as fi luat o pereche,as fi reusit sa o mentin in viata,mai ales ca sunt mescher de meshkher cu cooler de pe aquariumprest ) poate as fi reusit sa ii fac sa si depuna impreuna sau sa le ofer un spatiu adecvat si puilor,dar practic sunt infestati cu tot felul de viermisori albi si maro ce le traiesc pe clesti,pe abdomen si mai stiu eu unde...deci i.as pastra,dar nu stiu cum sa ii scap de paraziti...poate doar prin fierbere )))))
e incredibil cate specii amenintate sunt aici in mehedinti, iar poluarea continua sa creasca...mi se rupe sufletul. e o gramada de puiet de nisiparita de.aia pe.aici si inca alte 2specii mai mari,dar nu sanitare,chiar nu stiu cum se numesc,o sa ma interesez. cat despre prinderea si hranirea cu acesti pesti,intr.adevar exista o mana de oameni ce pescuiesc pe rau de.a lungul verii aici in sat in fiecare an si mai sunt aceia care prefera racii,aruncandu.i direct pe gratar....taranii romani sunt tare nemilosi ; hai sa sicem ca treaba asta se face decand lumea,cel mai mare dusman e de fapt poluarea,satenii aruncand gunoiul pe marginea raului si prin apropierea lui..e dureros,insa firmele de salubrizare inca nu au traseu stabilit pe toata ruta,majoritatea caselor fiind inca la mare departare de traseul masinii de gunoi.
am un acvariu fix la fel ! cred ca are in jur de 12-15l daca nu ma insel,cu tot cu bula aia de aer pe o laterala a lui...l.am tinut de carantina
pana la urma il eliberai,deoarece avea si 2-3 puisori sub coada si avea si ceva viermisori paraziti pe clestele drept(micuti si albi) si 3 lungi si maro cu cap tip sarpe ce ii tot "scanau" corpul cand intr.o parte cand intr-alta si se deplasau prin lipirea partii dorsale,scanand cu capul prin atingere. nu vreau sa imi ibfestez ceilalti pesti sau raci cu asa ceva :-|
in drum spre eliberarea acestuia,care se dovedii a fi o femela,gasii si un mascul. ma gandii sa gasesc o modalitate de a ii scapa de paraziti pe amandoi,acesta avea multi mai multi insa renuntai rapid la idee in ciuda faptului ca au poluat astia/satenii/muncitorii la defrisare sau cine stie cine raul cu ceva,astfel incat mai gasii un rac mort,acesta avand niste clesti mai mari si de un rosu foarte aprins,putin mai mare ca cei pe care ii capturasem initial. Dorinta mea era de a-i pune in nou instalatul acvariu de 350l,in casa lu soacra.mea,unde vara rareori temperatura atinge 25grade, iar de oxigen si restul nu se pune problema,avand in stoc un resun 404b,un aquapro 1200 si un eheim ecco pro 300 ce urmeaza a ii schimba cuva(galeata) din cauza unei fisuri. anyway,racii sunt inapoi in rau,sper ca binemersi si ca nu vor fi atinsi de poluarea ce sper din suflet a fi trecatoare....
L.E.:Astazi gasii 3raci morti,2 vii si un peste tip sanitar cred eu, tot decedat destul de marisor,mai mare de o palma,i se zice "fasa"pe aici,nu ii stiu denumirea reala
multumesc. oare suporta temperaturi de 25 de grade pt la vara ?
tre sa ma interesez mai mult despre el...cine are detalii,e mai mult decat binevenit sa adauge. observandu.i coada,devin din ce in ce mai sigur ca e racul de ponoare
pentru a nu deschide un alt topic avand in vedere ca e vba tot de raci de.ai mei,anunt ca ajungand la soacra.mea acasa intr.o permisie de cateva zile,imi baga socru.miu in cap ca pe langa racul mare ce il avem(primit ca donatie acum 1 an de la un tip din constanta ce activeaza si aici pe forum),sa mai bagam si 1-2raci romanesti din raul de la 50m de casa,un rau arhicunoscut ce trece prin Ilovat de Mehedinti,nu imi amintesc acum numele ^^. nu dureaza 10 minute,ca ma si apuc de treaba,inarmat cu un bat si o galeata...dupa alte 10 minute ma aleg cu un racusor rosu cu antenele visinii,ce tind a crede ca e Axistropotamobius torrentium,insa vreau sa fiu sigur ,de altfel fiind necunoscator,ar putea fi doar un astacus ^^. atasez ceva poze pt cunoscatori, nu stiu cat va dati seama din pozele aferente,daca e nevoie mai fuck era inca speriat. nu il pun impreuna cu procambarus ca ala e cam vicios,abia a scos sotia un kuhli ajuns la maturitate din ghearele lui
1: sa inlocuiesti bio ballsurile alea de plastic cu ceva material filtrant,plasticul ala e degeaba.
2: 403b nu e in niciu caz pt acvarii de 700l,astea sunt povesti de.ale producatorilor,404b al meu ducea bine in 330,misca substratul pana aproape in partea cealalta a acvariului,dar cu siguranta nu l.as vedea singur in unul de 700...dar tu ai 2 externe si nu ai 700l,deci e super.
3: uv-ul ala,intr.adevar nu ar fi recomandat sa il tii nonstop ,deoarece exista snumite discutii cum ca chiar ar decicla partial acvariile,iar la un schimb de apa mai mare,s.ar destabiliza;insa,un uv de 9w nu cred ca e atat de periculos
4:ai grija vara cu temperatura apei datorita filtrului uv,beculetu ala imi incalzea apa din extern daca il tineam aprins mai mult de 4 ore....prin urmare,recomand sa folosesti uv.ul doar cand este necesar,adica daca se inverzeste apa,sau alte motive din acestea pt care s.a inventat uv.ul...ar fi un mit cum ca ar distruge si anumite bacterii ce ar ataca pestii si e indicat a fi folosit in anumite caZuri de boala(nu mai stiu care) dar cu siguranta nu este ceva sigur ca daca ai uv,esti mai putin predispus la boli
Motivele sunt mai multe dar ce retin eu e faptul ca apa plata este(ar trebui sa fie) prelucrata intr.un mod in care isi pierde din proprietatile (sunt multe) ce o fac sa devina apa buna pt exotici.daca materialul filtrant este destul,nu este problema msre,dar intrun acvariu ce nu este 100%stabil sau se poate destabiliza usor datorita lipsei de bacterii denitrificatoare,apa plata este la mai rwa ca cea de la retea
Chiar nu.mi dau seama....mai baga siporax,poate zgomotul vine tocmai din cauza ca "joaca" acolo...(zic si eu). Cu treaba asts toti o luam pe ghicite,mergem prin eliminare.
Imi zice "the video is private". Vezi cum faci sa il putem urmari pt a te ajuta
Sa sti ca e mult mai bun uv-ul ala decat ma asteptam. L.am folosit la cel de 330 al meu,cand mi se facuse apa cam verde imrdiat dupa ciclare.in cateva ore,s.a facut apa cristal(la filtrul sun sun 404B)
Ar fi fost bun un 304(am impresia ca are si uv),si mai bine ar fi fost un 404 :p dar na...eu sunt unul din multii care stiu cum e cu banii putini,asa ca...mult succes cu el...sa scoti buretii pt a nu fi nevoie sa il tot deschizi pt curatare,sa nu se slabeasca garniturile,si sa il umpli cu ceva ieftin durabil si bun-> ceramica
koala wrote:
paradoxx wrote:...am ridicat odata nivelul apei mai sus,apa a ajuns la laveta,iar laveta absorbea apa pe o parte si o scurgea pe cealalta in afara acvariului,udandu-mi podeaua...

Aia se numeste "capilaritate".

Aia se numeste de fapt"de unde plm trebuia sa stiu ca apa dintr.o parte se transfera in alta cand nici nu vedeam nivelul apei de filtru? ".
Sau se mai poate numi "am pus apa ca prostu'"
Stiu problema. Avand un acvariu lipit cu chit de prin anii 80,am avut o scurgere din senin cam la 4 luni dupa instalare. Am lipit pe dinafara si nu a mers.Am lipit pe dinauntru unde era problema,a tinut 1 luna si a inceput sa curga apoi de deasupra. M-am enervat,am scos tot,si am dat cu silicon cu degetu de sus pana jos pe toate laturile in interiorul acvariului cu 2 tuburi intregi(acvariu de 120l)

Se poate a nu fi nicio scurgere,poate filtrul acvariului face bule ce se sparg la suprafata apei si se scurge apa pe geam in jos si de-a lungul timpului s-a udat covorul.
Am mai patit de curand o chestie cu o laveta de bucatarie,ce am pus-o sun filtrul cascada pt a reduce din vibratii...am ridicat odata nivelul apei mai sus,apa a ajuns la laveta,iar laveta absorbea apa pe o parte si o scurgea pe cealalta in afara acvariului,udandu-mi podeaua...bineinteles ca m-am speriat ca naibii,gandindu-ma doar la cat silicon urmeaza sa folosesc din nou,sau ce cacat de lipitura are Diversa40(25l) si cat o sa mai tina(acvariul fiind achizitionat in 2012)
Intr.adevarul negrul scoate in evidenta culorile pestilor. Iar colantarea albastra(pe locul 2 cea mai folosita) dupa parerea mea,este frumoasa dar nu prea. Iti da in ochi si iti atrage atentia de la detaliile qieshtilor
As fi vrut sa iti recomand south american earth eater la combinatii ^_^ dar cu o lumina mai calda,aia rece ar fi buna pt africani,mai ales cu pietrele alea
Mare si piranha ! Ce tot atatia oscari ? Toata lumea oscari oscari!
Vezi pe iazz.ro si iti recomand sa iei 404B ca e mai mare si are si uv
Antacume,sper ca si ceilalti sa isi dea seama,si mai bine mai devreme decat mai tarziu )
Vindecarea aripioarelor despicate dureaza mai mult sau mai putin in mare parte de calitatea apei, cat e de curata(nu cristalina, ci fara amoniac) si calitatea mancarii.
Comortamentul de a sta pe fund seara/noaptea,indica in mare parte 1 singur lucru-----> dorm ! )))) Da,si pestii dorm chiar daca dau din aripioare lasandu.se purtatide curentul de apa,ei chiar dorm.

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: