Message |
|
e destul de nasol, imi pare rau.
apa oxigenata incearca sa o aplici targetat, nu doar sa adaogi in acvariu.
nu stiu cum de ai ajuns aici si alta cauza decat CO2 insuficient (fata de lumina) nu vad. poate o fi din cauza solului Ada, dar totusi eu zic ca e prea putin CO2.
sunt si eu curios cat ai ph-ul si kh-ul.
nu vreau sa te descurajez, dar eu daca as fi in locul tau as da reset, eu nu cred ca vei scapa de alga asta verde.
|
 |
|
ok. iti dau un pont: nu mai cumpara pesti din hornbach.
hornbach e un magazin care-mi place foarte mult, am cumparat multe lucruri si de acvaristica si de altele de la ei, ii apreciez, dar la pesti sunt varza. din cate am vorbit eu cu ei acum 2-3 ani, majoritatea pestilor erai importati din asia si pur si simplu nu rezistau la stresul transportului si la diferenta de parametri de apa.
cumpara pesti de la coralis, pe cat posibil.
|
 |
|
arata dragut, dar nu are acel wow factor pe care il au celelalte scape-uri ale tale.
sunt curios cum o sa performeze la concurs.
succes.
|
 |
|
te-ai cam grabit, dupa parerea mea.
habar nu am ce putea sa aiba neonul ala, dar nu tratezi un acvariu intreg pentru ca un neon are niste simptome similare cu cele din articol ala, ca poate mai sunt inca 100 de alte boli in care exista acelesi simptome.
daca e bolnav doar un singur neon, lasa-l sa moara si lasa acvariul in pace. acest asa zis diagnostic trebuia confirmat inca cel putin la un peste.
din fericire gyrodol-ul nu are efecte adverse, dar cresterea temperaturii de la 24 la 30 s-ar putea sa aiba, in primul rand pt plante.
acvariul l-ai testat si pentru nitriti/ amoniac? ca tu ai testat nitrati. insa daca acvariul nu e ciclat, nitratii sunt zero si nitritii sunt la cer, probabil stii asta.
|
 |
|
merci
vazusem si tutorialul de la TGM, da, folositor, desi nu complet folositor, in sensul ca m-ar fi interesat mult mai mult sa stiu ce are bila aia de substrat in ea si cum pot sa fac si eu una, decat sa-l vad pe chelios plantand plantute in bila  )
da' na, evident ca n-o sa-mi dea mura-n gura ceva ce ei vand, deci tot a fost bine ca intr-adevar de acolo m-am inspirat cu vasul si cu folia, deci de folositor a fost folositor fara indoiala
cat despre incercarea mea, pot sa va zic ca merge bine pana acum, in sensul ca nu s-a uscat nicio planta, iar unele au dat chiar pui (hedyotis, lindernia si ammania).
|
 |
|
oameni buni, ma chinui sa gasesc planta asta si nu reusesc
orice e bun, nu trebuie sa fie mult, si un fir e bun, si un pui cat o unghie, numai sa fie narrow leaf
daca are cineva, platesc oricat (errr, aproape oricat  ))
contact pe pm
multam
H
PS am gasit la um magazin online din UK. transportul e destul de mult, daca mai sunt doritori (numai in Bucuresti) poate m-as baga la o comanda.
|
 |
|
cred ca ai facut o alegere buna 
|
 |
|
pai e greu de spus. inteleg ca ai acvariu cu ciclide (adica fara decor si plante care sa obstructioneze fluxul de apa) si ca vrei sa imbunatatesti recircularea in bazin.
mie nu imi este clar de ce doresti acest lucru la ciclide. as intelege la plantat - ca vrei sa asiguri o distributie buna a nutrientilor catre toate plantele.
la ciclide, cum s-a mai zis, poti doar sa ridici mizeria cu ea ca sa fie trasa in filtrul extern.
in conditiile astea, mai bine iei un filtru intern, care pe langa faptul ca face curenti de apa ca si pompa, te mai ajuta si la filtrarea mecanica.
daca nu si nu, eu as lua o pompa de 2000 de litri, nu de 3000. eu am una de 2000 la plantatul meu de 300 brut si e ok, nu as avea nevoie de mai mare.
deci cam asta as zice eu - mai bine filtru intern decat pompa, impusti mai multi iepuri dintr-o data.
ce filtru intern? cel mai mare pe care ti-l permiti si care sa incapa in acvariu  )
|
 |
|
salut, merci
lumina va fi naturala in perioada de adaptare la cresterea emersa (de aia am pus o folie deasupra, ca sa retina cat mai multa umiditate), iar apoi vad eu, probabil voi folosi o lampa de birou oarecare de prin casa.
in materie de plante, nu am ales anumite plante, am luat ce aveam prin acvariu, tocmai in ideea sa vad care se va adapta la emers
despre unele plante stiu deja ca vor merge, pt ca le-am avut crescute in acvariu deasupra apei.
fertilizarea va fi cu apa din acvariu
plante:
- muschi necunoscut de pe marginea drumului
- lindernia rotundifolia (stiu ca va merge)
- hedyotis salzmanii (stiu ca va merge)
- ammania bonsai (am sperante)
- fissidens fontanus (probabil nu)
- microsorum pteropus (probabil nu)
- hidrocotyle tripartita (probabil da)
- hygrophilla pinatifida (probabil da)
- elatine triandra (nu am idee)
- staurogyne repens (nu am idee)
|
 |
|
Recipient de la Ikea, muschi sphagnum pe post de substrat, muschi de pe marginea drumului + plante din acvariu
cost: vreo 20 de lei, timp de lucru 15-20 minute
va tin la curent, sunt si eu curios ce o sa iasa  )

|
 |
|
sunt destul de surprins de problemele astea cu JBL, e bine de tinut minte
fara legatura (sic!), eu am controller chinezesc, reductor chinezesc si valve de 1.5 lei cumparate cine mai stie de la ce petshop obscur.
6 ani - nicio problema, desi am si eu apa in furtun unde nu ar trebui sa fie.
#numazic, nu sariti pe mine  )
|
 |
|
oricum!
de exemplu Sera, care produce spirulina, zice ca poti sa o lipesti de geam, pe interior, si pestii sa haleasca de acolo, ca oricum se dezintegreaza progresiv si deci cad bucatele din ea.
eu personal o rup in 3-4 bucati si ii dau drumul pe substrat.
|
 |
|
ambele fac aceeasi treaba.
cel automat (adica cu baterii) e mai comod pentru utilizator, fie si prin simplul fapt ca nu ai nevoie sa stai cu galeata de apa langa acvariu, dar evident este mai scump.
deci este vorba doar de comoditatea ta versus buzunarul tau, iar aici tu esti singurul care decide.
|
 |
|
felicitari pt initiativa.
si eu zic ca buretele e foarte bine sa fie testat.
din cate stiu eu, la testele de genul asta se foloseste si un lot de control sau cum sa zic, ceva gen "efectul placebo" din farmaceutica.
adica in cazul asta poate ar merge si un acvariu fara niciun mediu de filtrare, cu filtru gol sau chiar fara filtru sau doar cu un powerhead, sa vezi ce se intampla si acolo.
edit: kirucd, daca costurile sunt prea mari, eu propun sa faci si un fel de cheta. eu as fi dispus sa contribui cu niste bani si cred ca ar mai contribui si altii, cu conditia ca suma sa nu fie foarte mare.
cred ca ar merge sa strangi cate o suma nu foarte mare de la cat mai multi oameni.
|
 |
|
multumesc
si mie imi place, nu pot sa zic ca nu, dar totusi mai e mult pana departe.
zic asta pt ca i-am aratat nevesti-mii poza asta, pe care o consider poate cea mai buna poza a celui mai bun acvariu al meu, si cuvintele ei exacte au fost "arata ca un magazin de plante"  )
a durut, dar are dreptate. de-abia cand voi reusi sa impresionez un non-acvarist voi sti ca am facut ceva valabil din punct de vedere aquascape. asta nu inseamna ca nu apreciez parerile acvaristilor, ba din contra, le apreciez f mult pt ca doar ei stiu ce inseamna chiar si sa reusesti sa cresti niste plante, insa un necunoscator spune ce se vede cand nu stii absolut nimic din ce inseamna acvariu.
inca sunt prea multe specii de plante in setup-ul asta.
am incercat sa le grupez dupa culoare si forma frunzelor ca sa mai ascund din diversitate, pentru ca imi este foarte greu sa renunt la aceste plante (imi plac foarte mult), dar simt ca va veni un moment cand voi renunta drastic la un numar semnificativ de specii. astept inspiratia 
|
 |
|
niste mici schimbari.

|
 |
|
foarte misto acest proiect.
la cate alge recoltezi, in curand vei putea sa-iti deschizi propria linie de cosmetice cu extract de alge marine  ))
|
 |
|
eu le curat cam la 4-5 lluni, si asta de vreo 2 ani. inainte le curatam 1 data pe an cel mult,
2 saptamani e foarte des, dupa mine.
|
 |
|
eu am 3 bar presiune de lucru la ambele reductoare pe care le detin.
avand in vedere ca asa a fost tot timpul, nu cred ca e cazul sa-mi fac probleme.
sau? 
|
 |
|
foarte fain, felicitari, ma bucur sa vad si poza de ansamblu
|
 |
|