| Message |
|
|
|
Barbus tetrazona sunt din Asia (sumatra, borneo). Neonii sunt din Brazilia (amazon). Nu mai combinati specii care sunt din biotopuri diferite ptr ca si nevoile lor sunt diferite.
Daca pui 6-7-8 barbus tetrazona intr-un acvariu si dupa 1-2 saptamani vrei sa bagi alti pesti, o sa ai probleme cu noii veniti. Tetrazona sunt pesti teritoriali si nu vor accepta ,usor, niste intrusi. Poti sa ai noroc numai daca toti vor ajunge in acvariu in acelasi timp sau tetrazoanele vin mai tarziu. Sau......daca tetrazoanele sunt pui.....atunci se vor adapta situatiei.
|
 |
|
|
|
Cu poze poti sa ne "agasezi" fara probleme.
Arata foarte bine.
|
 |
|
|
Nu arata rau deloc..............dar se poate si mai bine.  Dupa ce o sa scoti filtrul din stanga si nu o sa mai fie "furtuna in desert" poate mai aduci ceva imbunatatiri.
Nu e rau sa ramana asa........ si sa astepti sa se dezvolte plantele.
Acum................ sunt in pana de idei si nu pot sa vin cu nimic inteligent.
Sa mai pui poze. (nu doar din fata) (sa incerci si din diagonala). Si sa ne zici ce pesti mai ai in acvariu si care sunt planurile cu acest acvariu. Fiind mai mare.....suporta mai multe.
|
 |
|
|
|
Imi place cum arata acum dupa tunsoare. Era jungla rau de tot. Imi pare rau ca ai scos tufa de Microsorum.
|
 |
|
|
|
Nici eu nu as lua apa de la pet shop ptr ca nu as vrea sa imi bag cine stie ce boala in acvariu. Cand cumperi pesti si ii aduci acasa nu este recomandat sa ii bagi in acvariul propriu cu apa din pet shop.
Cat despre problema ptr care a fost deschis acest topic, pot sa iti zic ca am avut o problema similara (aproape). Aveam pistia si radacinile erau pline de depuneri. Radacinile de la aceasta planta cadeau singure si pluteau in acvariu. Frunzele erau usor incretite si cand am luat o mana de pistia din acvariu, am vazut ca miroase a balta. Am scos toata pistia din acvariu, am schimbat 30% din apa si lucrurile au intrat in normal.
Nu pot sa gasesc o explicatie despre depunerile respective........ Le aveam si pe radacinile de la hydrocotyle leucocephala.
|
 |
|
|
stefan4ever22 wrote:asa arata acvariul inainte de deciclare...poza nui chiar de calitate neavand un aparat foto performant
Nu se vede nici o poza!
|
 |
|
|
stefanp wrote:Intr-un acvariu cu pesti intr-adevar nu prea e nevoie sa le pui mancare, caci gasesc ei. Dar intr-un acvariu doar cu creveti si cand numarul lor creste...e nevoie.
Dar edit-ul l-ai citit?
Da, am citit. Destul de ciudat......
|
 |
|
|
Eu cred ca ai luat RCS varianta Bullterier.
Sper si eu sa fie imperechere nu "canibalism".
P.S.
Ce ciudat se vede in poze substratul.....
Parca e albastru.
|
 |
|
|
stefanp wrote:
Sa-ti fie sanatosi!
Merci!
Am citit si posturile tale vis-a-vis deacvariul cu RCS. Este interesant acvariul tau cu creveti dar cred ca iti faci prea multe probleme ptr 2-3 creveti care nu s-au adaptat.
Eu am gasit in acvariul meu (acum la noua amenajare), 2 RCS. Am introdus 6 buc fara prea multa aclimatizare cu 1 luna in urma. In acvariu aveam tetrazoanele. Astia 2 au scapat cu viata. Unu este rosu intens si al-2-lea este mai transparent. Nu pun mancare ptr ei. Am o poza neclara cu cel rosu.
|
 |
|
|
Emimag wrote:Frumos! Felicitari pentru daruire!
Multumesc frumos.
Intentionez sa schimb Anubiasul cu o planta din zona Asiatica (de preferat rosie/caramizie) (si nu foarte inalta) ,ca sa ma pot lauda cu un biotop Asia.
Eu m-am gandit la o cryptocoryna mai rosie ptr ca este o planta nepretentioasa , (asa cum sunt aproape toate plantele din acvariul meu)
Astept sfaturi.... 
|
 |
|
|
|
Echipa galbena si micul SAE.
|
 |
|
|
|
+2
|
 |
|
|
|
Poze noi.
|
 |
|
|
|
Frumos si acvariul mare si ala micu.
|
 |
|
|
|
Mie imi place..........dar trebuie sa faci ceva cu incalzitorul ala.........
|
 |
|
|
Sa-ti traiasca !!!
Frumusel acvariul gradinita. 
|
 |
|
|
|
Problema cu schimbatul apei poate sa fie ca si in cazul meu. Car apa cu bidoane de 10 lit de la parintii mei in fiecare saptamana. (apa de la mine este prea dura) Din cauza asta nu mi-am luat un acvariu cum as fi vrut de 180 lit. In rest......nu vad nici un inconvenient. Cateodata schimb apa si la 4 zile fara probleme. In maxim 30 min fac aceasta operatiune. Mai sterg geamurile acvariului si daca este neaparat necesar scormonesc un pic si la plante.
Daca sotul este acvaristul sef.....dar nu-l intereseaza....atunci e mai bine sa ........ isi doreasca altceva. Daca maine sotul tau vrea o motocicleta, o s-o conduci tu?
|
 |
|
|
|
Este de vis !!!
SUPERB !!!
Si "stilul" de a poza..........e maxim.
|
 |
|
|
adg_gaby wrote:am ceva plante pe lista dar fiind incepatorsper sa nu stric plantele as vrea sa incep cu:
Vallisneria spiralis
Blixa japonica
Hemianthus Cuba
Riccia sp Dwarf
Ludwigia glandulosa
La plante este ok mai putin Hemianthus Cuba si Blixa Japonica. Fara CO2, lumina suficienta si fertilizanti nu cred ca poti.
Ludwigia are nevoie de mai multa lumina. (daca bat campii......sa ma opreasca cineva !!!!  )
|
 |
|
|
daniel12 wrote:Pietrisul ala pare cam mare. Daca tot ai pus aquabasis nu mai avea rost sa bagi si bilele. Mai ales ca plantele sunt aranjate haotic.
Citeste despre ele in masura in care le stii denumirea si pozitia lor in acvariu.
Cred ca ti-ai dat seama ca acvariul pe bar nu e o idee prea buna pentru ca nu ai un spate si o fata a acvariului. Nu stii in ce directie sa-l denivelezi
Planta cu frunze rosii cred ca este Ludwigia Repens Rubin.
Ca idee:
Blyxa e planta de primplan
Hydrocotile nu se tine in substrat. e planta care pluteste. O poti agata de alte plate ca sa nu putrezeasca. Anubias la fel, se ataseaza de buturugi sau pietre radacinile ii putrezesc in substrat.
ai cam multe plante care cresc repede si vor intra in competitie cu cele care cresc incet. Ludwigia e o planta care creste mai greu decat valisneria si rotala.
Ce lumina ai acolo? Ca nu ai zis nimic de ea.
Pietrisul nu e mare. Acvariul este mic.
De Anubias a zis omu ca este legat de un mopan.
Nu este obligatoriu sa deniveleze substratul. (mai ales ca este incepator)
Nu conteaza ca are plante cu crestere rapida si plante care se dezvolta mai greu. (cred ca toti avem)
Lumina probabil ca este ........un neon de 15W.
|
 |
|
|