[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: elven
Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven
zamolxes wrote:tbh, eu as vrea cativa, dar nu ma indur sa dau atatia bani sa fac un peppermint fericit.

am avut si eu, si peppermintul ii lua in clesti, se baga dupa o piatra si ii facea ferfenita. nici macar nu sunt convins ca ii manca.

eu cred ca ii si abuza sexual putin inainte
In momentul in care sunt amenintati, isi lasa coada in urma exact ca o soparla ...show total.
Sa vedeti ce am patit:

Zilele trecute, incercand sa ajustez trapa de nivel la skimmerul DELTEC 1350, am stricat (cred eu) filetul rezultand in blocarea totala a trapei de nivel al apei transformand skimmerul intr-o piesa de plastic useless.

Skimmerul e vechi, nu se mai afla de ceva vreme in garantie insa mi-am luat inima in dinti si am dat mail celor de la deltec cu problema mea intrebandu-i ce e de facut, cat ma costa piesele.
SURPRIZA: cei de la DELTEC s-au oferit sa-mi schimbe tot body-ul skimmerului FREE of CHARGE inclusiv transportul din UK inclus. Pur si simplu fara cuvinte. Bravo DELTEC ! Nu si-au facut degeaba renumele de top.

image
regula de aur atat in acvaristica, cat si in viata: "Daca totul merge bine, nu schimba nimic !"
stai linistit.
in mod normal euphilia creste si pe masura ce creste lasa os descoperit in urma.

-daca creste foarte repede, osul ramane acoperit cu tesut, uneori cu centimetri intregi
-daca creste normal sau incet, pe masura ce se ridica tesutul de pe os, acesta din urma se acopera cu alga.
-daca incepe sa moara, tesutul se retrage foarte repede si nu are timp sa fie acoperit de catre alga si se vede alba zona de pe care a fost retractat tesutul. In cazuri extreme ramane doar ce e in varful polipului si acesta se detaseaza pur si simplu de pe schelete. Din stadiul detasat, nu am mai intalnit sa-si revina.

in momentul in care vezi ce ti-am aratat in poza, e bine s-o dai altui acvarist care are acvariul ok, sa ti-o salveze.
oxygen2k8 wrote:
elven wrote: tesutul de la guler

Salut!
Poti sa detaliezi un pic, sa inteleaga si incepatorul de mine. Multumesc anticipat.

image

se poate vedea regresul tesutului unde e os alb neacoperit de piele
atat la euphilia cat si la candy cane, starea de sanatate a coralului ti-o da tesutul de la guler. cu cat e mai retras cu atat e mai rau ...
Marul s-a dat. Au mai ramas:
image image image image image image image image image
temp image upload
bazinul arata bine. nu doza nimic. aspira cyano.

daca se va inmulti cyano bagi chemi-clean.
iarasi jurnalul lui dan e plin de buci si tate.....
eu i-am tot vazut pe unii folosind aparatul SENEYE ca si parmetru.
super tare. recomand stomatella. sunt niste melci extrem de utili. i-am vazut la mine cel putin mancand inclusiv hair algae !
felicitari pt initiativa. nu am mai vazut pe nimeni sa ii inmulteasca si sa-i dea mai departe. bafta !
um02122 wrote:

Aflu si eu ca prostul despre clorura de lantan (LaCl3) dupa cinci ani in hobby si cateva kg de RowaPhos.

din ce am auzit Blue Life USA Phosphate Rx e foarte bun.
poze cu bazinul actual ? ceva ? sunt curios cum a evoluat gsp-ul
kirucd wrote:De departe cred ca un site unde se gasesc tone de informatii pertinente, multe articole la un nivel inalt:

http://www.advancedaquarist.com/

+1 exact....e 5 clase peste tot
e buna ideea insa e la inceput. la murene are doar 1 specie.
kirucd wrote:@um02122 @elven serios acum, voi ati seta un acvariu intr-un spatiu in biblioteca? Cu 18 cm liberi
deasupra acvariului? Vad ca il incurajati sa mearga pe varianta setarii in biblioteca... mie mi se pare
o mare prostie...

poate are omu o biblioteca de vinuri
ce sare folosesti ?

Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven
Go to: