[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: elven
Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven
In anii mei de acvaristica marina, dupa esec si succes, am reusit sa-mi fac o imagine cu solutii pentru problemele des intalnite in acvariile marine. Solutiile de mai jos sunt concluziile mele personale, si trebuiesc luate ca atare. Poate altii sunt de alta parere, las discutia deschisa in acest sens, sa incepem !

1. Problema: Cyano
image
Solutia: colombo mycosidol.

Jurnal: Am folosit aceste pastile conform instructiunilor pe bazinul meu personal (5 pesti si undeva la 30+ specii diferite de corali soft+lps+sps) si a fost un succes total. Cyano a disparut foarte repede (48 ore) si nici nu a mai reaparut. Efectele adverse au fost zero. Apoi am mai folosit pe alte 3-4 bazine si efectele au fost aceleasi.

2. Problema: Bubble Algae
image
Solutia: Siganus vulpinus (Foxface)

Jurnal: Am folosit acest peste cu succes, A curatat excelent alga bubble insa s-a dat la unii corali LPS. Asta e mania lui UNEORI. Nu toti pestii foxface au problema asta de a manca corali

3. Problema: Green Hair Algae
image
Solutia: Zebrasoma Veliferum

Jurnal: Excelent, mi-a decimat toata alga hair de pe fundal si de pe pietre. Super eficient, nu am crezut vreodata ca voi scapa de ea. Am scapat in doar 1-2 saptamani ca prin magie.

4. Problema: Aiptasia
image
Solutia: 3-4 Pepperminti / 1-2 tomentossus

Jurnal: Am folosit peppermintii. Trebuiesc luate grupuri de minim 3 bucati. Nu pot consuma decat aiptasiile mai mici. Pe cele mari le omor intai cu aiptasia X lasandu-le pe cele mici prada peppermintilor. Tomentosusii sunt ok si ei insa mult mai putin eficienti + ca dupa moartea pestelui, ele recidiveaza. Tomentosusii se dau si la corali uneori asa ca atentie !

5. Problema: Zoathid Spiders
image
Solutia: Six line wrasse

Jurnal: Six line wrasse este cel mai eficient. Cu ochii mei am vazut cum ii vaneaza si ii mananca

6. Problema: Nudibranchs (de zoasi/de montipore)
image
Solutia: Yellow wrasse

Jurnal: Este o solutie destul de buna insa nu 100% eficienta cu wrasse.

7. Problema: Flatworms
image
Solutia: Salifert Flatworm Exit

Jurnal: Picaturile sunt geniale, te scapa imediat de acesti daunatori

8. Problema Vermetid snail (melcii care scot un mucus si fac efect de panza de paianjen in bazin iritand mucoasa polipilor la corali)
image
Solutia: Ciment AMA REEF BOND

Jurnal: Se cimentuieste capacul melcilor. Acestia raman blocati si mor de foame.

9.

X. Problema: Alga Green Slime
image
Solutia: Inca nu am gasit o solutie din pacate. Aici va astept pe voi sa veniti cu una.

daca e cineva interesat, am si o euphilia cu doua capete de dat:
image
hai sa potolim atmosfera cu un despacito
e interesanta salbaticia lui....felul in care s-au dezvoltat gorgoniile si sarcophytonul....
MILKA coral imens (cel din poze mai jos) !!! intra la vanzare = 240 lei numai azi si maine valabil !

Care Level: Moderate
Temperament: Peaceful
Reef Compatible: Yes
Lighting: Moderate to High
Waterflow: Strong
Water Conditions: 72-78° F, dKH 8-12, pH 8.1-8.4, sg 1.023-1.025
Color Form: Green, Pink
Supplements: Calcium, Magnesium, Strontium, Trace Elements
Compatibility: View Chart
Origin: Indo-Pacific
Family: Pocilloporidae

image image image image image
print screen windows
Am fraguit Birdnest verde, Milka si Montipora digitata rosie. (pooze mai sus)

pachet 3 fraguri = 80 lei !!!
in momentul in care fac rost, voi posta anunt pe bursa marina si voi dona intreaga cantitate celor care au nevoie !
ma intereseaza si reactoare, pompe, lampi la schimb pe milka gigant si birdnest. de asemenea le pot si fragui pentru doritori !
kirucd wrote:Alb 6500 sau alb 8000, eu am folosit cu succes 6500...

LED ?
nu e etic un flavescens dar cu siguranta o sa supravietuiasca doar ca va ramane mic deoarece pestii se dezvolta proportional cu spatiul disponibil.
inca o problema ar fi ca iti incarci biologic apa.... si o sa fie mai greu de tinut acvariul.
kirucd wrote:Sa ne dai si sursa pozei ca sa ne documentam si noi, nu de alta dar poate reusim sa crestem corali fara
alge cu 5500K si noi ne chinuim cu actinice cand avem la indemana banalele neoane 5500K-6500K...

+1
Mai bine sa intram in contact cu bacterii si spermatozoizi acvatici, ne stimuleaza imunitatea. De aceea suntem sanatosi noi acvaristii
o sa fac rost eu si va dau la toti free doar dati-mi putin timp sa ajung la sursa pls.
doar artemie iar vegetal sa manance alge naturale
adivb wrote:Pot doar decat sa confirm pasiunea lor pt GHA. Eu am luat unul vandut ca fiind desjardinii desi nu sunt convins..dar a decimat tot Se vede si in poza de mai jos ce de "bunatati" avea la dispozitie
image

parerea mea este ca desjardini si veliferum sunt fix acelasi peste cu exceptia micilor diferente de colorit si patern.
dan.pavelescu wrote:Aveam eu un clip din Salty cu melcul jetuitor. Initial am crezut ca s-a emotionat ca m-a vazut pe mine

intrebarea e: ai bagat mana in apa dupa jeturile alea ?

asa ca notati fratilor: Tot timpul dupa ce bagam mana in acvariu ne spalam pe maini. Nu de alta dar vedeti si voi ce fac melcii astia prin apa !
Inca o observatie facuta de mine:

-Zebrasoma veliferum si probabil si desjardini mi se par chirurgii cu cea mai buna rata de curatare a algei paroase. Am introdus unul in bazin si mi-a curatat aproximativ 50% din fundalul acoperit in alge in cursul a doua saptamani.
sa-i vezi ce show fac in perioada de reproducere. se pun pe varful unei pietre si incep sa arunce cu sperma in apa.... jet puternic, te si sperii
mangrovele sunt o foarte buna cale naturala de export de nutrienti, dar exista doua dezavantaje:
1)trebuie sa pui multe mangrove ca sa se simta, nu 1-2 bete
2) mangrovele papa calciu si magneziu la greu din cate stiu eu....
da, mangrovele se infig in nisip. image

Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven
Go to: