[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bebetto
Forum Index » Profile for bebetto » Messages posted by bebetto
Vreau un sfat : este buna aceasta instalatie http://www.nevertebrate.ro/Instalatie-de-Osmoza-Inversa-Aquili-190-lzi ? Eu am apa la retea cam mizerabila(namol)...sa pun un filtru in fata osmozorului? Daca da, de care ? La aceste instalatii se merita si cartusul NPS?(nici nu stiu care-i diferenta)
Ca si saruri ptr. remineralizare ce imi recomandati?(voi ce folositi ?)
Ce saruri folosesti pentru apa de osmoza ?
Vreau sa stiu cum pot gauri un burete sa il pot baga pe IN-ul unui filtru(protectie ptr. puiet creveti). Si gaura sa iasa cat de cat estetica....
Dar de Dennerle Shrimp King Soil ce zici ?
Heee, parca ma vad pe mine in ceea ce spui tu.....
Ce substrat ai acum ?
Pietrisul negru din Hornbach ? Eu, ca si apa de schimb folosesc apa distilata, ph=7; la un schimb scot 4 l si completez cu aprox. 4,5l( 3 distilata+1,5 retea) imi iese ph-ul undeva la 7,3. Mentionez ca folosesc apa distilata de ceva timp....ar fi trebuit sa stabilizez ph-ul.....dar...canci...de vreo 2 luni il tin in scurt cu CO2, altfel l-as avea 7,8-7,9....sunt in pom si pomul in aer !!!
Multumesc Liv ptr. informatii, dar RCS nu sunt deloc pretentiosi; scorpion... ce sa zic ...cam greu stapanesc ph-ul. Substrat spartura din lava, pietre granit...altceva?
Pai substratul este inert....neocaridine.... rata de succes la puiet o estimez la un 15%..... am dedus ca nu gasesc indeajuns de multa hrana.....
pe controller am setat 7.1, conform testelor Tetra si JBL 7.5
Vin cu o intrebare la o problema pe care NU STIU cum sa o abordez : este vorba despre hranirea puietului de creveti. Cum administrati hrana pentru puiet ? In acelasi loc cu cea a adultilor, sau in locul unde presupuneti ca se ascund ? Si ce mancare de puiet imi recomandati ?
Si proba ?
Revin cu 2 intrebari : cat trebuie lasat la uscat, 1 saptamana, 2 saptamani ? Dupa uscare proba se face numai prin umplere sau trebuie lasat plin o perioada si vazut daca apar probleme ? Multumesc !
Planarii, se gaseste o solutie ptr. ele... Dai prea multa mancare...substrat incarcat.
Vin cu poze :
Fundul
image
Fetele
image
Lateralele
image
Si produsul finit.....

image

image

image

image

image
GATA !!!! Am terminat....si primele greseli de raportat....biban fiind in ale lipitului, am taiat varful tubului de silicon la al 2-lea marcaj...prea mare..plus "mai bine sa fie !!"...=> risipa de silicon. In mare sunt multumit de rezultat...o sa pun si ceva poze mai tarziu.
Daca nu intervine nimic...maine este ziua 0 !(prea multa zapada ?)
Nu este rigida...daca apas mai tare se indoaie intre degete....Hardy silifex https://antbm.co.uk/index.php/2090-560002.html
Am gasit un set de spatule bune la L.... M..... Porcu, au o muchie de 90*...doar 8,5 lei.
"Dupa ce lipesc geamurile dau cu virfu' lamei de-a lungu' cantului, tinind lama intr-o anumita pozitie." Acesta manevra pe interiorul acvariului ? In cazul meu, daca pun banda de hartie la lipituri si trec pe interior cu o spatula cu unghi de 90* luand tot surplusul(ramanand silicon doar cat grosimea geamului) este ok ? Scuze daca insist, dar mi-am propus ca pana sambata sa aflu cat mai mult...si sa-l lipesc !

Forum Index » Profile for bebetto » Messages posted by bebetto
Go to: