[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Sebastian Costin
Forum Index » Profile for Sebastian Costin » Messages posted by Sebastian Costin
Ma sperie putin rezultatul PO4, este 0 pe Hanna si nitrat detectabil: 1ppm
Oare sa fie o problema ca nu sunt prezenti fosfatii pe termen lung? Daca as putea sa-l tin in 0.0055ppm ar fi ideal ...

Am renuntat sa mai fac schimburi de apa saptamanale, le fac undeva la 2-3 saptamani doar atat cat sa curat depunerile de detritus sau sa completez apa ce lipseste prin eliminarea chaetomorfei.

Jumatatea de jos a bazinului: unde sunt SPS, LPS si moi merge foarte bine, partea de sus de pe pietre este goala, inca mi-e teama sa pun SPS sa nu-i arda.

Am sa incerc sa caut ceva fragulete de Milka, Montipora, Seriatopora, Poccilopora doar sa testez asa vca daca are cineva ceva fragulete sa imi dea de stire
Fa un aquascape si baga-l la ADA in concurs sunt sigur ca nu a prezentat nimeni un aquascape de apa sarata
Hehe
Multumesc, baieti!

Doamne fereste sa ma pierdeti! Cat despre bazin ... este inca la vanzare - insa nu este un must.

Merele sunt pentru facut compot, mai Levi!
Folosesc un batran Samsung Galaxy S6 Edge Plus Duos
M-am jucat cu telefonul:

Chiar am nevoie sa castig spatiu in sump pentru refugiu

Deci, anuntul este de actualitate!
Ciudatenia este ca acvariul merge bine.

Am renuntat sa mai schimb mediile, in afara de carbune, sa mai scormonesc zilnic sau sa aditionez si lucrurile par in regula.
Fac schimburi la 2-3 saptamani, doar cat sa aspir din sump.
Am ridicat lampa la 25 cm de nivelul apei si se pare ca este in regula - nu mai am arderi pe varfuri si coralii au inceput sa se dezvolte.

Se dozeaza 30ml de Componente 1+2+3+ zilnic impartite in doze de 10ml si asta imi tin Calciu, Magneziu si alcalinitatea in toleranta:
Ca - 440
Mg -1320
Kh- 7

NO3-ul sta la 2.5ppm iar PO4-pe la 0.012 cateodata chiar 0 (depinde de cata macroalga este disponibila)

Vedem ...
Cel mai bine este sa faci poze dupa ce bei ca nu tremuri si poate sa focalizeze mai bine

Recunosc, culorile sunt frumoase. Bravo
Salut,

Bazinul, asa cum spune si anuntul, se vinde doar la pachet.

Multumesc
Asa arata plasa mea:
image

image
Nu cred ca exista continuare, chiar nu mai am chef de bibilit si intretinut.
Poate, cine stie, ceva plantat am sa fac
Chiar daca nu mai am chef de bazin, se pare ca se incapataneaza sa se stabilizeze.
refugiul isi face treaba excelent:

NO3 - 2.5 ppm cu Salifert
PO4 - 0 cu Hanna

Mediile: PO4 MInus, Zeoltiti si Carbune nu au fost inlocuite de vreo 3-4 saptamani, de asemenea, am scos 3l de Siporax afara acum 2 saptamani.

Aceste valori au coborat de la urmatoarele: NO3 peste 10 si PO4 cam 0.06
Sa nu folosesti clips-uri, se sperie de el

Cauta sa cumperi alge de sushi, spanac, salata pe care sa le prinzi intr-o bucata de siporax si sa stea pe fundul bazinului in zonele in care se plimba el mai mult.

Incearca sa nu ai lumina alba ...

Cat mai multe salate chiar daca o sa ai o mica crestere de nitrati

Succes
Se vinde pachet format din:
Hardware:
Acvariu: 75x55x45h – 10mm ultraclar toate laturile inclusive fundul, cantuit integral, silicon minimal transparent (overflow PVC-U inclus) + meshcover pe dimensiune
Stand metallic pe dimensiune, vopsit electrostatic, blaturi 18mm culoare negru mat
Sump: sticla float 6mm, compartimentat pe dimensiunea interioara
Iluminare: Aqua Illumination Hydra 26 HD montata intr-o lampa sunsun HLD-640 ce dispune de 2x24W T5 pentru suplimentare lumina (1x150W HQI a fost scos insa am toate componentele necesare)
Skimmer: Aqua Medic aCone 1.5 cu pompa skimmer Jebao DC3000 + rotor de recirculare spare + pompa originala Aquamedic fara rotor (costa 200lei)
Recirculare: Jebao DC6000
Sistem ATO Aqualight cu senzor
Reactor medii mare+ pompa = diametru 100mm – folosit pentru Zeoliti si carbine activ
Reactor medii mic + pompa = diametru 70mm –folosit pentru Phosphate minus
Reactor Siporax: 5l de siporax disponibili
Pompa dozare Jecod 4 capete + Recipiente 4x1.5l Skimz DP-42 =2x accesorii Plexy cu suruburi pentru pompa de dozare
Pompe valuri: 2x Jebao RW-8
Pompa valuri: Ecotech Vortech MP10WES
Controller temperatura: STC1000
Refugium light: 2x proiector LED 10W IP68 pentru refugiu
Incalzitor 200W
Baterie 2x ventilatoare 12V cu transformator reglabil 3-12V pentru reglarea turatiilor
Sistem Osmoza Inversa NPS cu filtre schimbate da TDS 2-3

Stoc viu:
Piatra vie – aproximativ 20kg lipita estetic sub forma de coloane bonsai
Nisip cat sa acopere bazinul la 2cm
1x Chaeto + fauchea
1x Zebrasoma Flavescens
2x Clown depunatori
1x Leopard Wrasse
1x Tomenthosus
1x Puelaris
5x chromis viridis
1x Ciprea snail, turbo, trocus
Corali:
Ricordea Florida Orange metallic 2 colonii cu vreo 7 guri (se vord diviza in curand)
Colonie mare Palithoa
Frag Montipora digitata rosie
Rainbow acan
GSP vreo 3 colonii
Gorgonia cu vreo 10 brate formate
Favia red/green
2 fraguri de montipora capricornis red
Ciuperci culoare rosii

Accesorii:
Teste incepute de: Ca, Mg, Alk, No3
Hanna Low range Phosphate 736
Refractometru D-D seawater
TDS/Temperature Meter
Salimetru sera
2x Termometre
Aquaforest PO4 minus, Aquaforest stone fix, Aquaforest Reef Salt, Aquaforest component 1+2+3+, Aquaforest Zeomix, Aquaforest Carbon – incepute
Aquaforest: BioS, ProBio S, NP Pro, Amino, Energy, Vitality, Build
Red Sea NOPOx 1/2l
KZ: Sponge Power, Vitality, Bio Mate
Solutie Chemiclean petru ciano nedesfacuta – cea mai buna din lume
Fauna Marin – colors si aditii pentru microelemente
Prelungitoare si alte accesorii PVC-u spare, eggrack, etc
Filtru extern JBL greenline E701 plin cu Siporax
Cantar Electronic
2 pompe 4000lph de valuri pentru amestec sare
2-3 prize programabile
Alte pompe, solutii, senzori nivel, accesorii stranse dealungul anilor

Pretul este 2300 EUR negociabil
Se vinde doar integral
Se poate discuta despre transport si punere in functiune.
Putem discuta si despre o achizitie in 2 rate – imi rezerv dreptul de a accepta sau nu aceasta varianta functie de relatia pe care o am cu persoana cumparatoare
Pot face video pentru fiecare componenta

Poze cu bazinul si locul in care am instalat controllerele (acesta din urma face parte din mobila camerei si nu se poate vinde)

image

image

image

image
Keep walking!
georgemonda wrote:Ce bec folosesti??????.

Un bec smecher
Vezi ca e important ca in momentul in care lipesti intariturile sa fie bazinul golit pana peste 1/2. Nu trebuie sa ai nu stiu ce experienta sa lipesti intariturile.

Iti tai 2 sticle cu cate 2mm mai putin lungi decat interiorul bazinului, protejezi cu banda de hartie, pui silicon si le pozitionezi pe acvariu. niste menhhine te ajuta foate mult.

Spor
A iesit bine!
Acum doar sa ai rabdare sa se indese
CatalinBarbu wrote:
Zsido wrote:daca mai cumperi inca o lampa poti da bazinul pe un golf 7.....

Pai daca mai cumpar 2 lampi ... imi dai Golful tau ?

Ti-l da cu tot cu leasing )
Sunt bune si astea pana iti vin cele doua Ecotech Radion XR30W Pro G4, Vectra si Ecosmart link-ul

e ca si cum ai avea un Golf 6 in sufragerie
E posibil, asa cum spune si Dragos, sa ai nevoie de o a 3-a. Nu pentru ca sub ele nu vei avea PAR-ul necesar ci pentru ca acesta nu va fi intins pe o suprafata semnificativa.
Masurand, vei vedea ca PAR-ul cade extrem la 30cm fata de centrul lampii.
Ce am observat este ca cu cat lampa este mai ridicata cu atat acoperirea este mai uniforma.

Forum Index » Profile for Sebastian Costin » Messages posted by Sebastian Costin
Go to: