[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: catalos
Forum Index » Profile for catalos » Messages posted by catalos

multumesc pt gazduire

imi cer iertare celor carora nu le-am oferit un raspuns, insa nu prea am avut ragaz de zabovit pe net astazi

se poate inchide
se doneaza urgent urmatoarele plante:

o mana buna de acicularis (e deja portionata)
3 fire de myriophyllum red (aprox 15 cm lungime)
2 plante de pogostemon helferi
3 staurogyne

precizez ca plantele sunt scoase din acvariu de sambata seara

detalii pe pm
xr1140 unde ai gasit si la ce pret ?

multumesc

Se ofera spre vanzare urmatoarele:

acvariu 240 Litri (120 X 40 X 50 cm) realizat din sticla de 10 - lipituri cu silicon negru

intarituri longitudinale in partea de sus

colant albastru pe fundal

capac juwel din plastic negru cu 2 neoane de 54W (BONUS 2 x neoane osram)

2 x filtre JBL E900
1 x incalzitor 200W Tetra
1 x pompa de aer Tetra APS 300
termometru stick (lipit pe sticla)
1 x hranitor automat SERA Precision

suport metalic de sustinere, cu mobilier cu 3 usi, ce imbraca in totalitate suportul metalic (spatele este gol) - culoare visiniu - canturi argintii

Fauna
9 scalari exemplare mature cu nenumarate depuneri la activ (negru, negru-argintiu, koi, argintiu-portocaliu-negru)
5 corry exxemplare mature cu doua depuneri la activ (1 x albino, 4 x paleatus)
3 x ancistrus exemplare mature (2 x mascul, 1 x femela) + nuca de cocos
1 x ancistrus albino (exemplar mai mic)

Flora
1 x mangrova acoperita in intregime cu anubias (dimensiunile pe care s-au intins plantele de anubias aprox 30 x 25 cm
1 x mangrova acopeita cu anubias si microsorum pteropus (suprafata anubias aprox. 25 x 15 cm, suprafata microsorum aprox. 24 x 12 cm)
multe plante de cryptocoryne wendtii

Pretul este de 1500 RON

Fac precizarea ca acvariul nu este al meu personal, ci al unui amic
http://biodiversipedia.pbworks.com/w/page/39298537/Poecilia%20reticulata-Guppy%20o%20Lebistes

Doresc sa achizitionez pentru acvariul unui amic ceva plante easy (acvariul nu dispune de CO2 si nici de fertilizare)

m-ar interesa aproximativ 3-5 fire din Rotala rotundifolia, Ludwigia repens, egeria, elodeea, etc.

detalii pe pm

multumesc
multumesc, dar nu sunt cele de care am eu nevoie - am intrebat deja

multumesc
pretul scade la 20 lei

sau exista posibilitatea de a oferi produsul la schimb cu solutii gen easy carbo, fero, etc.
stefan ce neoane T8 as putea pune la un 38 cm lungime ?

raman la PL deocamdata.
koala, urasc ledurile

am la joabe proiectoare cu LED, de la 10W, pana la 50W, cu lumina alba rece, sau lumina calda, dar sincer nu prea ma incanta.

as fi putut atarna un proiector de 50W, si as fi rezolvat problema, insa nu e ceea ce imi doresc.

dragi colegi,

apelez la cunostintele voastre in materie de "luminare" in ale acvaristicii, sperand ca posibilele voastre raspunsuri/informatii imi vor fi de un real ajutor in rezolvarea acestui "sudoku".

mai exact, la un acvariu cub de 38x38x38 posed o lampa boyu (lungimea 38 cm) - cu un tub PL de 18W 7200K - din acela cu 4 pini (In interiorul lampii, pe langa firele conductoare exista un starter si un droser "mecanic" din cele ceausiste care se incinge grav si emana un miros de vopsea incinsa)

http://www.boyuaquarium.com/en_ArticleShow.asp?ArticleID=400

problema mea este de fapt urmatoarea:

doresc ca acestei lampi sa ii fac unele modificari, schimband droserul din interior, preferabil cu unul electronic (2X18W) sau doua drosere separate (ar fi o problema unde le voi amplasa deoarece nu prea e spatiu) si evident sa mai adaug inca un tub de 18W, astfel incat sa am un total de 36W care dupa calculele mele ar fi cat de cat suficient la nivelul de plantare pe care mi-l doresc eu de la acest acvariu.

apelez asadar la ajutorul si cunostintele voastre sa ma luminati in urmatoarele necunoscute:

1. lampile de tip PL pot functiona cu droser electro precum cel pt tuburile normale gen T8, sau este nevoie de drosere speciale ?
2. de unde as putea achizitiona un asemenea droser (preferabil 2 x 18W) si daca aveti cunostinta despre pret ptun asmenea droser ?
3. as avea nevoie sa achizitionez si un soclu din plastic din acela in care se infige propriuzis tubul tip PL (de unde pot cumpara si eventual un pret)
4. pt un acvariu plantat mediu ce gen/ce fel de.." doua tuburi tip PL de 18W" ar fi indicat sa pun pe lampa? (aici de fapt incerc sa va rog sa ma ajutati cu sfaturi legat de modelul exact care ar merge la un plantat - gen philips TLD, sau OSRAM nu stiu de care, tuburi al caror spectru luminos impreuna cu CO2 si fertilizarea lichida ar fi ok pt plante)
5. de unde as putea achizitiona tuburile (si daca aveti cunostinta despre preturi)

In cazul in care exista cineva care m-ar putea ajuta cu o "bricolare cat mai profi" sunt dispus sa platesc in schimbul acestui serviciu.

Multumesc.
Se ofera spre vanzare o penseta din inox avand lungimea de 25 cm

pretul este de 25 lei

image

detalii pe pm
seara buna dle

te-as ruga daca ai putea specifica dimensiunile pt Buturuga redmoor cat si pt rocile de sist

multumesc

doresc sa achizitionez urgent o planta de microsorum (preferabil pteropus) de dimensiuni acceptabile.

de asemenea sunt interesat si de achizitionarea unei cantitati din plante precum marsilea, lilaeopsis, glossostigma (exclus cuba), cantitate cu care doresc sa "populez" o suprafata de aprox. 15-20 cm X 6-7.5 cm

detaliile pe pm.

multumesc respectuos
te rog spune-mi si mie dimensiunile unei lampi (lungime/latime/distanta pana la apa)

multumesc respectuos
Se ofera spre vanzare

- doua lampi Dennerle de 9W pt acvarii nano - perfect functionale

pretul este de 70 lei bucata - in cazul in care se achizitioneaza impreuna pretul este de 125 lei pt ambele (bonus ofer o alta lampa nano dennerle cu corpul intact - inclusiv bratul de prindere, dar partea electrica defecta)

Lampile s-au vandut, celelalte raman disponibile la vanzare.

- incalzitor techmik de 25W, perfect functional (cablul de alimentare a fost prelungit - modificare adusa de mine dar care nu impiedica cu nimic functionalitatea incalzitorului)

pretul este de 10 lei

- pietris negru de granulatie 1-2 mm cantitate 3.5 kg (cantarit)

pietrisul a fost folosit intr-un bazin nano aprox 8 luni - momentan a fost spalat bine

pretul este de 15 lei

detalii pe pm

detalii pe pm
viulian zi un pret pt acest bazin la statiul in care este el acum (fara nici un fel de echipament (doar acvariul cu tot ce are in el (fauna, plante, roci, substrat)

sa nu ma injuri - dar am zis s-o incerc si eu un pic.

multumesc
pretorians12, femelele de endler NU DEPUN

guppy sunt pesti vivipari = dau nastere la pui vii

mai exact dezvoltarea si eclozarea oualor se face direct in corpul femelei, si imediat ce acestea au ajuns la maturitate, femela poate naste (in functie de gradul de maturitate cat si de dimensiunile ei, femela poata da nastere chiar si la un numar de 30 pui).

trecand peste cele mentionate mai sus, si observand "scanteile si bucuria" din exprimarea dtale, cred ca te poti declara "parinte".

bafta pe mai departe
faine imaginile, dar te rog dezvaluie-ne si noua, daca odata cu introducerea CO2-ului observi vre-o crestere "mai rapida" a moss-ului ?

te intreb acest lucru deoarece, procedand precum dta, in afara de perlare alta mare "explozie" de cresetere nu am reusit sa observ.

Multam
Se ofera spre vanzare un acvariu de 20 litri avand urmatoarele specificatii:

- dimensiuni ~ L 40 X l 20 X h 25
- realizat din sticla de 4
- lipitura cu silicon negru
- pad de culoare albastra (pentru pozitionarea acvariului pe diverse suprafete)
- JBL Aquabasis si Manado ce formeaza impreuna un strat de 4 cm
- 3 roci din lemn pietrificat
- diverse plante (4 fire de myriophyllum, sagittaria subulata, putin moss, si un anubias petite)
- incalzitor de 25W Techmic

Bonus:

- cateva plante de staurogyne

- un mascul si o femela de endleri (exemplare mature)
image

- hrana fulgi ~ jumatate dintr-un tub de 100 ml de Tetra Min
image

- un magnet pt curatarea algelor JBL Floaty II
image

- 90 ml ramasi dintr-un recipient din plastic de Tetra Aqua Safe de 100 ml
image

Mentiuni:

- pentru toate produsele care necesita aceasta precizare ~ termenul de garantie este valabil
- acvariul are aproximativ 2 luni vechime
- sticla nu prezinta zgarieturi
- pe unele laturi ale acvariului pot exista subtiri depuneri de alge (se pot curata foarte usor cu ajutorul magnetului oferit ca bonus)

Pretul pt cele mentionate mai sus este de fix 40 lei.

Daca se doreste, doar impreuna cu acvariul se mai pot oferi:

- o lampa NANO DENNERLE DE 9W ~ contra unei sume de 55 lei (complet functionala, in acest moment asigurand iluminarea acvariului, impreuna cu inca o lampa identica de 9W
- Filtru intern SUN SUN HJ611B (NOU - NEFOLOSIT) avand capacitate filtrare 450 litri/ora, posibilitate de schimbare a directiei (unghiului) jetului de apa/aer prin rotirea tubului cu orificii, si un consum de 6 W ~ contra sumei de 25 lei

Detalii pe PM si la 0742410326

Multumesc

Forum Index » Profile for catalos » Messages posted by catalos
Go to: