[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: David Andrei
Forum Index » Profile for David Andrei » Messages posted by David Andrei
Ma gandesc ca s a inecat cumva practic de la atata mizerie din substrat din cauza ca am zgarmanit pe acolo.. stiu e grav ce e la mine in substrat, trebuie sa vad cum fac sa mai reduc din mizerie ca n am chef sa intoxic pestii cu materia descompusa din rahaturile lor si mancarea depusa in substrat si nereusita de curatat...

Nu a fost oprit si nimic, pur si simplu dintr-o data. Cat despre lemn din nou, da, o sa mai ma gandesc, chiar daca e mura n gura practic stiu si eu... :// poate gasiti si voi cand aveti timp si chef sa mi dati o idee (o poza) cum le as putea pune. Cat despre mucegai , stiu si eu am vazut o postare cu un baiat de a patit asta, trebuie sa fac ceva sau il las ca trece de la sine? Adica ar trebuii sa iau lemnu sa l curat sau ceva..?

edit: si chiar asa mult dureaza, cateva sapt..?

O intrebare, asta de curiozitate, exista vreo cauza de ce cam toate lemnele patesc asa ceva..?

Cat despre melci numai teorii naspa am in cap din auzitele de la altii desi nu prea stiu cat de bine se pricepeau respectivii ... cica s ar inmulti rau de tot si n as mai scapa de ei (decat cu capcane sau altele) , este adevarat? melcii ajuta la curatenie doar, nu?
dan.pavelescu wrote:Nu e ce trebuie, dar clar e un progres. Acum adu-ti aminte cum deveneai usor agresiv cand iti spunea lumea sa scoti cacaturile alea din plastic.
Cam aveau dreptate, asa-i?

Dap. Chiar daca i mult mai simplu, asta i doar temporar. Da, nu e ce trebuie, dar nici eu nu am o experienta mare. Las', nu conteaza, scot eu bestia din mine Promit ca dupa ce primesc ajutoru social de la tine Dan cu tot ce mi pui acolo transform acvariu in jungla. Cel putin, incerc, merita incercat si chiar vreau sa fac ceva frumos!

Idea e, nu deveneam chiar agresiv, nu i vorba de aia. Ma macina idea banilor ca abia le cumparasem si nu as fi in stare sa ma ingrijesc de niste plante naturale, nici acum nu sunt 100% sigur ca o sa ma descurc la perfectie cu plantele, dar poate cu inca putin ajutor de la voi ma descurc. Ma scuzati din nou pentru cand mai scot unele vorbe care va deranjeaza, precum atunci cu plantele. E greu de comparat un pici de 14 ani cu niste adulti in toata firea cu o mentalitatea total schimbata si care nu stau la fundu parintilor sau altele. Imi dau eu seama ca gresesc si remediez la momentul acela , tot ce sper e cand ma apuca prostimea sa nu mi dau seama prea tarziu...

In final, tot nu ati reusit sa veniti cu o idee despre filtru , ce-ar putea avea sau sa fi avut de l-a apucat dracii?

Samy, aia a fost si idea, ca mi se pare interesant asa cum arata stil foc de tabara si cu niste pietre bagate si pe langa si pe etc.. am mai vazut undeva cv asemanator si alta idee mai ales cu ce am acum nu gasesc nici pe net si nici nu mi vine... chiar arata super, eu personal sunt multumit cat de cat , normal, asta temporar pana fac rost de tot ce mi trebuie, nu o sa fie permanent, o sa mai caut si o sa mai incerc sa fac rost de idei cumva pana primesc ajutoru social de la Dan .

Ma tot bombane parintii cand mancam si noi niste pesti prajiti... se pune daca i iau si eventual "aprind focul in apa" si pun si pestii daca tot , yammmm yammiii ar iesi un deliciu.. pacat ca nu mi ajung nici pentru 10 min sa rezist de foame la cat de "prapaditi sunt" (mici) , poate inafara de gourami dar neh nici aia

Revenind de la mica "glumita" , pareri si de la restul? Sunt curios daca ma trezesc maine dimineata si gasesc apa "amazoniana"

Siii , legat despre filtru cu problema.. ceva idei? Ma cam sperie, nu de alta :L
WOW!! A iesit trasnet!

Sincer chiar nu ma asteptam sa iasa asa frumos, parerea mea este ca a iesit chiar super pentru un incepator si materiale putine, poate le oi mai aranja cu timpul.

Pareri? Multumesc pentru tot suportul, nu as fi ajuns aici fara voi... mergeam pe premiza romanului: "Las' , ca i bun si asa (cu plante de plastic etc)".

Normal, tot timpul este loc pentru mai bine, dar momentan mi se pare trasnet.

Poza: image

Mai trebuie aranjat mai bine substratul in unele parti , maine dim. le dau si sa manance ca azi nu le am mai dat, sa pun plantele si ce mai imi da Dan sa aranjez, intre timp mai caut idei si cred ca va fi super!

Intrebare: de ce uneori mai ales dupa ce umblu in substrat aranjez pietre etc incepe filtrul la un moment dat pe un termen scurt sa urle de zici ca sta sa pocneasca? Se face galagios rau de tot dar isi revine repejor.... vi s a mai intamplat? (eheim 150 classic am)

(asta se intampla recent.. inainte nu aveam nicio problema dar am observat asta acum..)
dan.pavelescu wrote:Lemnul nu se fierbe pentru tanin, nu asta e scopul principal. Omorarea parazitilor, microbilor, draci baltati si pentru eliminarea aerului.

Am gresit eu, pentru toate. Dar eu l am mai pus in apa fiarta etc inainte si lasat la inmuiat si cu otetu ala de imbatat saracii pesti.. si cu tot, si asa e un pic crapat unu din lemne, dire

ct acolo s a dus otetu..

Cum am zis , il racesc si il pun in bazin, fac un ornament si va dau poza. Abia astept sa vad ce-mi dai Dan!
Deci este ok pana la urma cat l am fiert.. ? Taninul asta e nu o sa scap de el , o sa l racesc cum a zis si Ever si l bag in bazin. Cred ca consumam la gaze pe criza asta cu 6 7 ore de numai fiert visam..
doamne!

Abia acum a inceput sa elibereze tanin dupa vreo 30 min de fiert sau mai mult, ma rog, este mai mult ca l am pus la 7:57 la fiert

Il mai las pana la si 35-37 si eu cred ca i ok. Deja este in clocot apa

edit: Haid' ca deja am facut 3 sezoane ca popa .... nu am o presimtire prea buna, vorba lui Samy, sa schimbam actoru'? ) As vrea si eu sincer!
dan.pavelescu wrote:Probabil ca nu le-a facut rau, a ucis parazitii iar cel mai rau lucru care se poate intampla ar fi eliberarea otetului care s-a absorbit in lemn. Se vor imbata pestii si vor da drumul la manele.

Exact!

Serios EverSad? LOL , pe am gasit niste informatii in care spune ca dupa ceva timp de fiert deja se elibereaza tanin pe cat de mult timp il lasi la fiert lemnul pe atata se elibereaza taninul. dar eu il fierb de 20 min si nu s a eliberat nici pe naiba , e si putin timp dar ca idee, ar fi trebuit totusi ceva sa se elibereze. Oricum am auzit ca taninul le face bine pestilor, uite asa imi fac si eu acvariul de tip Amazonian .
Neh, nu i surprindere, frumos daca stiti atatea limbi .

Am vazut ce scrie la toate, m am repezit eu.. oricum, nu cred ca le a facut rau lemnelor , sau cel putin cred ca nu.. acum faptul este consumat, dupa fierbere 30-40 min oricum cred ca dispare si pe naiba din ele.. mai ales taninul

Imi asum acum daca se intampla ceva, pe viitor sa incerc sa ma informez si mai bine si sa va intreb si pe voi inainte de a face "tratamente de genul"...
dan.pavelescu wrote:Sare se foloseste neiodata (din aia mare, pentru muraturi, nu sare fina de masa, iodata).
De curiozitate, pune link cu pagina unde ai citit ca lemnele se trateaza cu otet, ca eu n-am mai auzit de asa ceva.

Desigur :

https://youtu.be/hWTl2YWwyU0 - min 2:12

https://www.myaquariumclub.com/making-driftwood-safe-for-your-aquarium-7655.html

"The easiest way to prep driftwood is to place it in pure white VINEGAR solution first, then boil it."

Cred ca stiti engleza poate chiar mult mai bine decat mine avand o varsta .

Si am mai gasit, poate ca nu era o solutie chiar asa buna, m-am si grabit ca deobicei cum fac in general cu orice.. (nu ma refer strict pe partea de acvaristica..)

Din ce am citit acum ca otetul si sarea in general sunt sigure pentru pesti, sper acum sa nu se intample nimic. O sa le si fierb si asta e..
paradoxx wrote:Te.a mai intrebat un coleg, de ce ai pus otet in apa cu lemnele ? Nici nu mai conteaza, speram ca nu ai mai pus otet de atunci. Nici nu trebuia sa le lasi nu stiu cat in apa, trebuiau doar fierte si apoi bagate in acvariu(dupa ce ar fi fost curatate de coaja), se vor scufunda de la sine. Eliberarea taninului se face treptat, nu stiu de ce la tine nu s.a maronizat, nu conteaza. Probabil sunt asa cum a mai zis un coleg, tinere(dar nu stiu daca asta are vreun efect sau nu).

M-a intrebat Dan, nu am mai pus otet de atunci. Mi-ati spus sa caut cum se trateaza exact si am gasit la mai multi ca se trateaza cu otet / sare care ajuta la dezinfectare si la eliminarea parazitilor .. m am gandit ca nu prea e ok , dar m am luat dupa cei "mai multi de pe youtube care ziceau asa" .. acum oricum nu mai miros a nimic desi cred ca a fost absorbit dupa cum zicea Dan. O sa le si fierb in seara asta si le pun dupa ce ma gandesc la un design . Sper sa nu dauneze cu nimic otetul ala si cu sarea absorbite din apa :// , off..
Mai am o intrebare, eu vad ca cele 2 cioate de vita de vie nu au colorat deloc apa in care stau la inmuiat de precum practic si ar fi eliberat taninul .. eu de duminica le am pus in apa si clatit etc.. (si le am mai spalat / lasat putin la inmuiat si la tara de unde le am luat) desi duminica nu le am lasat toata ziua (decat pana seara 6-7 parca) . Le am tratat si cu otet / sare fina (lasat in apa la inmuiat cu ele) . In seara asta vreau sa le si pun apa clocotita peste ele sa le las asa. Voi ce ziceti, ar fi sigure pentru acvariu? Nu mi prea par sa cauzeze probleme, desi stiu ca se lasa 1 sapt dupa cum mi ati spus voi doar pentru taninul acela pe care nu l am vazut eliberat si dezinfectarea cioatele / eliminarea posibililor paraziti, ca daca ar fi fost eliberat ma gandesc ca s ar fi maronit apele in care au stat pana acum (ca am mai facut schimburi). Toate aceste procedee pana acum si chiar in secunda asta . Nu ma grabesc, doar voiam sa vad cum ar merge in acvariu pentru a stii sa fac un fel de design ceva cu pietre direct cu ele , sa le combin intr un fel, am niste idei...
Bun, mersi Dan din nou. O sa le las asa momentan mi se par ok cat de cat pana mai fac rost de altceva de la tine.

Paradoxx: Okk.
Ok, naspa este ca si substratul nu prea mi permite un aquascaping ok din cauza ca din ce vad sunt zone in care nici pot fi infipte pietrele, dau de sticla de la fund.. probabil ca nu este cum trebuie aranjat in mod egal in tot acvariul ;/
La cat de putine pietre am si nefiind prea potrivite pentru un AquaScaping... nu pot sa fac ceva prea wow .. o sa incerc sa fac un aranjament inafara. Dar ma gandesc ca atunci cand scot lemnele de la inmuiat adica vineri ar fi cel mai ok, tu ce zici? Sa fie toate.

Substratul ala daca l mai misc mult influenteaza cu ceva rau...? Stiu ca defapt colonia de bacterii se depunde mult si in substrat ..
dan.pavelescu wrote:Ia o bucata de carton si decupeaz-o sa aiba lungimea si latimea acvariului.
O pui pe jos si incepi sa te joci cu pietrele si cu lemnele. Cand ajungi la un arajament care sa-ti placa, faci cateva poze sa stii cum le-ai aranjat apoi le transpui in acvariu.

Blatul noptierei pare a fi foarte curbat, nu vad bine acvariul..

Din fericire , nu este curbat! Am facut eu poza dintr o pozitie proasta , dintr un unghi inclinat, nu din unul drept.

Ar fi o idee, dar mi se pare ca am deranjat deja rau de tot substratul ala... te referi sa fac asta acum sau cand voi pune si lemnele?..
Asa este ok?

image
Cam asa ceva paradoxx la tot ce ai zis.. la faza cu kg am 49kg si nu stiu cum pot eu sau un adult sa mute acvariul ala.. decat golit si abia atunci .
Bayek wrote:Nu lipi pietrele de burete, lasa-l sa traga mizeria din acvariu. Ca sa-l maschezi, plantezi 4-5 fire din aceeasi specie de planta in jurul lui, dar lasa distanta de 2-3 cm. Folosesti pietrele la altceva.

Mizeria de pe sticla nu e multa, se duce in apa si o absoarbe filtrul. E de fapt un biotop, nu e nimic grav.

A... ok, m am gandit si la asta ca nu ar mai avea cum s o traga, idea e .. la ce pot sa mai folosesc pietrele ... off, greu aquascaping u asta cand esti praf pe imaginatie :/
Lemon wrote:Inainte sa pui un acvariu pe un suport si iti e frica sa nu fie suficient de rezistent, daca stii ca trebuie sa tina 54 litri, adica +70kg (sticla, substrat, decor, cacaturi), suie-te pe suport.
Daca te tine, e OK.

In alta ordine de idei, de fel nu comentez referitor la alegerea pestilor din acvariul nimanui, ca e treaba lui daca ii plac sau nu, dar legat de hoplo aia nu pot sa nu iti zic nimic.
Si eu am chinuit pesti in apa putina, dar hoplo sunt si urati, cresc si mari si se caca si mult, chiar nu le vad locul acolo la tine. Repet, parerea mea, poti sa nu ma bagi in seama.

Hoplo sunt thoracatum..? Cam da referitor la ce zici, dar ma gandesc ca momentan sunt mici... cand se fac mari o sa dau unul. Tu ce zici? Acum oricum nu am cui sa ii dau si imi sunt si mie dragi, au crescut mult cand i am luat erau puiuti puiuti.. mai ales ca s niste pesti f. rezistenti

Forum Index » Profile for David Andrei » Messages posted by David Andrei
Go to: