Message |
|
Acvariul nu este inca „copt“, chiar daca poate e ciclat. Nu-ti fa griji cu anubias, desprinde-l de pe lemn si ia alta planta, iti recomand anubias barteri petite, este cea mai buna varianta pentru nano acvariu.
Cat despre filtru, nu-mi dau seama daca e prea puternic. Cu timpul se mai aduna mizerie in el si scade debitul, mai da-i o sansa. Cu acvariile mici e greu pana le nimeresti echilibrul. Cat mai putine schimbari, cat mai putin bagat mana in apa, lasa-l sa isi creeze un mediu stabil.
|
 |
|
Frumoase rau albinutele astea, mai ales cand e colonia mare.
|
 |
|
In afara de curentul ala care te trage si trebuie sa bagi vata in urechi, boala romanului.
|
 |
|
Se vede mana de om cu experienta. Unii se chinuie luni bune si nu le iese asa acvariu „neglijat“.
Parvula ca parvula, dar hirsuta se intinde si o sa o domine in scurt timp. Dar nu-i bai, ca merge si hirsuta pe mijloc acolo.
Si pe final intreb si eu ca si colega, unde-i pestii?
|
 |
|
La osmoza las pe altii, dar din experienta de om batran pot sa zic ca nu prea merge cu curu-n doua luntrii. La barbatii hetero cel putin
Referitor la moss, nici la mine nu a mers grozav Christmas in acvariul de creveti, se umplea de alge verzi. Acum l-am mutat la pesti, unde am co2 si rupe, il tund mereu altfel ia toata lumina.
In schimb, la creveti am pus creeping moss si imi place maxim. Se duce in sus, ca freza trollilor din desene animate. Si se dezvolta foarte bine, merge plasat la baza acvariului tocmai datorita modului de crestere.
|
 |
|
Intrebarea ramane si e foarte buna. Se intampla ceva daca ramane acvariul fara co2 2-3 zile? Eu tind sa cred ca nu se intampla nimic, dar ce experienta am eu?
|
 |
|
Gazonul ala… iti vine sa-l mananci pe paine.
Si loboda din stanga, ce bine arata. Foarte frumos.
|
 |
|
Sau, daca stiu colegii un filtru extern care sa nu agite apa ca in masina de spalat rufe, dat fiind volumul acvariului, atunci e super ok. M-ar interesa si pe mine, pentru bazinul de 35 litri.
|
 |
|
Mie personal mi se pare ca acvariul e prea mic pentru un filtru extern. Daca nu poti sa bagi filtru cascada, incearca un filtru intern bun, in care sa intre material filtrant mai mult.
Magazinul Coralis e in zona ta si au preturi bune la Eheim. Eu un filtru Eheim as baga acolo.
Melcul nu este intrus, aia este casa lui. E physa marmorata, un melc comunitar foarte interesant si care nu devine invaziv. Pastreaza-l ca aduce noroc.
|
 |
|
Numai idei bune aici, asta inseamna comunitate. Ma gandesc ca daca le las la fermentat, cu putin zahar sa ajute, nu iese un distilat bun din ele? Adaug si pufoaica, dar nu mai gasesti din aia naturala, acuma-s din polistiren toate.
|
 |
|
Nu sunt suparat, doar ca stiu cati bani am dat pe plante de-a lungul timpului. Si nu-mi place risipa.
|
 |
|
Plantele au fost aruncate, vorba lui Cezar. Pacat, era un buchet de cel putin 120 de lei acolo.
Next time…
|
 |
|
Donez proserpinaca, hygrophila, hydrocotyle, marsilea hersata. Super sanatoase, scoase din acvariu astazi.
Doar Bucuresti. Nu e vanzare mascata, chiar mi-ar parea rau sa le arunc.
PM pana maine seara, nu o sa reziste mai mult la caserola.
|
 |
|
Esti din Bucuresti? Pot sa-ti dau niste plante stem, ca mai tot tund in acvariu. Bucephalandra biblis, hygrophila, proserpinaca, hydrocotyle, astea cresc cel mai repede.
Dar asteapta 2-3 saptamani sa se cicleze acvariul. Ar fi bine sa te gandesti si la un lemn, de mici dimensiuni (10-15 cm la baza acvariului) sa nu agöomerezi. Mopan de preferinta, stau bine plantele epiphite pe el.
|
 |
|
O parte din brigada anti-alge, divizia japoneza.
|
 |
|
Dracovenia asta ce e? Numai din astea n-am avut pana acum. Macar e de pe Terra?
|
 |
|
Se regleaza cu instalatie de CO2.
|
 |
|
Si la mine merg greu staurogynele, numai plante easy nu sunt. Si au tot ce le trebuie, cred ca si daca bag o planta de plastic incep sa-i dea frunze. Dar staurogynele nu, batman batman (scuze la sefu admin, fara intentie).
|
 |
|
Scoate plasticele si ceramicele si pune plante naturale (ca ai jbl manado, un sol foarte bun, pacat de el) si lemne mopan sau red moor. Astea au tanin, mai reduc din kh.
Dar ce valori ai la jh, gh, ph, de curiozitate. Sunt niste cryptocoryne carora le place apa dura, trebuie sa te interesezi un pic.
Piatra din stanga e frumoasa, dar nu cumva e calcaroasa? Ar merge un test cu otet.
|
 |
|
Stabil aici, tund, replantez, curat filtrul o data la 4 luni, am adaugat 4 creveti amano, algele sunt sub control, mai apar pe la marginile frunzelor dar nu se extind.
|
 |
|