| Message |
|
|
|
Ai patit vre-o data asta? Depun si scalari, de databasta nu mai e nimeni mancator de oua, o sa iasa si pui la scalari, deci daca au ei pui, o sa aiba probabil si puii de cory sanse sa scape .
Daca puii nanus se comporta ca aeneus sau paleatus e bine, dar am vazut ca parintii inoata din cand in cand.
De ce as lua icrele cu un card cand pot sa scot filtrul cu totul?
|
 |
|
|
|
Saluatare!!! Cory mei ( corydoras nanus ) , au depus in acvariu comunitar, pe un filtru, ca sa nu mai scot filtrul, cate sanse sunt sa traiasca in acvariu comunitar puii, ei stau in substrat cand sunt mici?? Sau umbla aiurea prin acvariu...
In acvariu am 4 scalari, 1gurami, 2 colisa, 4 hemigrammus, 9 cory nanus, 2 xipho, 1 molly, 2 platy si un betta. Acvariul are 90/40/45 .
|
 |
|
|
ioana21 wrote:
Larva450 wrote:Sanitar raphael in niciun caz.Trebuie sa-l scoti cu un pahar din apa nu cu minciocul deoarece are tepi si este nocturn si-ti poate manca neoni  creste pana la 20 cm..
nu am neoni
Poti face un topic cu prezentare( nume, varsta , orasul,... ), si sa iti treci locatia la profil, poate te ajuta acvaristi din zona ta cu sfaturi donatii, schimburi,...
|
 |
|
|
|
Daca face valuri e suficient. Daca filtrarea este buna si apa curata va fi mult nai bine. Conteaza si pestii, dacaveste suprapopulate, daca este plantat, adi?ie de CO2.
|
 |
|
|
Ce pot schimba la acvariul asta http://m.imgur.com/a/RISBs.
90lL/40l/45h ( 2 xipho, 2 colisa, 9 cory nanus, 4 scalari, un betta, un gurami albastru , o femela molly, 4 hemmigramus )
Cei cu experienta, este ok acvariul???
|
 |
|
|
Larva450 wrote:Sanitar raphael in niciun caz.Trebuie sa-l scoti cu un pahar din apa nu cu minciocul deoarece are tepi si este nocturn si-ti poate manca neoni  creste pana la 20 cm..
Raphael nu depaseste 15 , are nevoie de minim 120 de litri, are o structura aproape identica cu a thoracatumului .
Nu este chiar asa mancacios, stiu pe cineva care avea un acvariu de 200 de litri cu guppy, neoni, xipho, cory albino si 3 raphael de 10-15 cm (3-4 ani parca ).
|
 |
|
|
|
Asculta-ma, rechinul este tot ca o tetrazona, diar ca mai putin fatal si nu e agresiv cu pestii mici, nu sta deloc bine in 40 de litri, este un peste prea frumos, incearca sa-i vinzi o sa le fie mai bine.
Bafta multa cu ei!
|
 |
|
|
Stiam si eu asta, as fi vrut ceva mult mai amanuntit, sunt melci care nasc pui vii sau care sunt si mascul si femele .
Nu o sa bag neoni in acvariilebalea, sunt totusi mici si nu le vad rostul. Nu vreau sa pescuiesc cu alea, mie imi trebuie ceva care sa nu pluteasca, dar cum nu gasesc nimic care sa nu pluteasca, am sa continui cu mâncare pe care am mers in toti astia 12 ani, am un caras de 8 ani care nu a fost afectat, unul de 5 care nici el nu a fost afectat.
Macar imi raspunde cineva.
|
 |
|
|
anonym wrote:Si eu am un betta Red nu stiu de care este, este rosu tot inca nu i-au crescut aripioarele si codita zici ca e un gupp. Mananca mai rar, se uita la fulgi cand cad si se lasa in jos spre ei si inainte sa cara pe fund ii prinde sau mai mananca de pe jos cand vede . Dar este lent pana vede fulgi cazand in jos ii mananca neonii .
@ cum imi dau seama daca e femela sau mascul ?
Tu ai o femepa, este evident, femela arata ca a ta , iar masculul are burta mai mica si e msi intens colorat, si mult nai voalat .
Cat despre betta, ei sunt lenesi rau, nu prea isi misca ei fizicu' pana sus , mananca ce cade pe fund.
|
 |
|
|
|
Mda... este un plecostomus si o rable de filtru. Da si plecostomusul.
|
 |
|
|
anonym wrote:
severum777 wrote:Adica stanga mea, sunt cel mai probabil depuneri, iar culoare se datoreaza probabil de la tetraplantamin.
Fracale bine cu un burete de vase si o sa se duca ( nu d-ala de sarma )
p.s Burete la fie nou, nu unul deja folosit la vase .
Nu e nimeni atat de ingust la minte sa foloseasca unul folosit.
|
 |
|
|
|
Filtrul tau este aquel pat mini? Sau ceva asemanator? Daca da schimbal il ai degeaba.
|
 |
|
|
|
Pui o poza ca sa vad daca ai ancistrus sau pleco.
Dai neaparat scalarul, xipho si molly.
Ramai cu cei 4 cory , calystus 5, filifhera 5 sau ii poti inlocuii cu 6-7 neoni si atat, te orientezi pe ce substrat vrei, plante, lumina, filtrare.
Bafta multa!! Astept o poza.
|
 |
|
|
|
Am rezolvat cu betta, nu ii mai mut prin acvarii, unul sta cu guppy si ancistrusi (140 net) intr-un colt plin cu egeria si plante plutitoare sprijinit de un lemn, iar unul cu scalari, intr-un loc asemanator , dar e prea voinic sa stea si el sprijinit de ceva.
Alte 4 intrebari, cu care o sa cam termin tot :
1.Mi s-a mai raspuns o data dar vreau ceva mai mult. Am luat la carasi mancare de pescuit care contine sange uscat si feromoni, Este buna?
2.am gasit pe plantele plutitoare luate din canal niste melci foarte plati, cum se inmultesc???un lucru il vad din comportamentul lor. Ei se bazeaza mult pe aceste plante, ei in ele traiesc.
3 . Ce pot tine in acvariile ramase pentru betta???
4. Bacopa de ghiveci o pot baga in acvariu???
|
 |
|
|
 bonul asta cu care cumparam eu labeo ca botia, americana ca africane, cory nanus ca fiind hoplo, nigrofasciatus ca tetrazone si tot asa... Nu ma incalzeste un bon.
Filtrul daca e unul mic cu buretel e degeaba, cumpara ceva mai bun, si mediu de filtrare biologic.
Nu te baza pe bon .
Un filtru bun pentru acvariul ala ar fi claro 600 , cu mediu filtrant in el.
|
 |
|
|
Larva450 wrote:
Alex92 wrote:Salutare tuturor,
Am un acvariu aquael leddy60 de 54l,echipat cu echipamentele din setul acela.În acest acvariu am urmatoarele specii de pesti:
-2 guppy -4 molly -2 calytus -4 corydoras -1 precostomus
-2 filifhera -1 scalar - 2 hippo - xipho
Ce combinatie mi-ati recomanda din cei de mai sus ca sa iasa ceva frumos si compatibil.In ce numar? Va multumesc !
Scalarul nu are ce cauta in 54 litri,pleco nici atat,calytus sunt pesti de banc(8-10 pesti)-renunta la ei,filifhera sunt tot pesti de banc.Guppy,Molly,Xipho si cory sunt singurii care poti sa-i bagi in 54 de litri.
 Nu sariti toti pe el, ma indoiesc sa fie pleco, mai degraba ancistrus, xipho si molly nu au ce cauta in 54 , de la 100 in sus, bancurile sunt de minim 6 , dar eu zic minim 3 pentru cyprinidae si 4-5 pentru tetra .
Du-te la un petshop si da scalarul, molly si xipho . Mai cumpara pesti 2 calystus si 3 filifhera.
|
 |
|
|
|
Plecostomus, este, dupa parerea mea un " sanitar" pentru "monster tank ", el in medie creste la 30-40 de cm si ce e mai rau, creste rapid.
Scalarul este si el un peste mare, pretentios la parametri chimici si mecanici ai apei, este un peste de grup, se aleg perechi pe viata , iar in perioada depunerii sunt foarte teritoriali, dar pot depune linistiti in acvarii comunitare cu pesti mici de grup.
Molly si xipho sunt si ei pesti mari pentru 54 de litri, am vazut la un petshop o femela de 20 cm( am mai spus asta o data pe un alt topic ) .
Esti SIGUR ca nu ai ancistrus? Arata o poza cu plecostomusul tau, oricat de proasta, nu conteaza, imi dau seama imediat.
|
 |
|
|
|
Adica stanga mea, sunt cel mai probabil depuneri, iar culoare se datoreaza probabil de la tetraplantamin.
Fracale bine cu un burete de vase si o sa se duca ( nu d-ala de sarma )
|
 |
|
|
|
Eu nu prea vad nimic, trimite-mi daca poti niste poze si iti pot spune ce este, probabil o depunere.
|
 |
|
|
anonym wrote:De unde esti ?
Poti da la schimb acei rechini sunt mai teritoriali si poti lua 3 guppy colorati sunt foarte frumosi dar sa iei masculti, daca nimeresti si o femele iti va incarca acvariul de pui .
Nu supra popula acvariul este prea mic .
Al meu tot de 40l este si am 3 cory / 5neoni / 2gupy / 2melci si un betta mic rau care se intelege bine cu toti .
Guppy cu tetrazone  , e o combinatie buna daca vrea sa le hraneasca, sa mai fie si colorati... ii mananca mai bine ca pe fulgi
|
 |
|
|