[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mugurel
Forum Index » Profile for mugurel » Messages posted by mugurel
O lumina propice, astea cresc si pe pompe ...
BunicuW wrote:Multumesc,

Din pacate acei ocellaris sunt nascuti in captivitate si nu prea stiu ce este o anemona, mai mult stau in sarchopyton, de carpet nu se ating.

Clarkii sunt in stare sa colonizeze un carpet, ocellarisii nu prea, bubble pentru ei ...
Cel mult bacterii, altceva nu (ai de ce sa) bagi ...
Marius, imi place mult ce vad la tine ...
Ingrijit, curat, pesti alesi doar pa spranceana ...
Tot colectionar esti si tu, sarcophiton si SPS-i

A, uitasem de acel carpet verde ... ii faci o poza in detaliu, eventual si cu ocellaris-ii in el/ea?
Nici chiar Oscar ... dar nici Zmeura ...
Cat despre pesti ... grasi si lenti da` simpatici ... sigur la mine te-ai gandit cand i-ai ales ...
Nici nu prea aveai motiv sa folosesti pana acum ABC+- ul ... Poti renunta la el pentru moment ...
De departe e cel mai tare ...
Pentru acvariul asta pot usor sa uit ca am cochetat 5 ani cu marinele, iau bilet si ma asez cuminte la rând sa-l vizionez ...
Am chinuit dealungul anilor câtiva corali catalogati expert only, stiu ce implica mentinerea lor in viata, nu mai zic de asa propagare, la Cristi o duc mai bine ca-n ocean ...
Fie ele ce or fi, da-s frumoase ...
Si ceva pozi au iesit bine in poza ...
Ce anume a umplut, acvariul sau WC-ul de la serviciu????
I-ai scapat ceva mancare?
Daca da, asa se schimonoseste cand face kk, si iese ceva maro.
Ar mai fi varianta sa aiba flatworms, o scoti si o scuturi prin apa, intr-un recipient separat, iar daca curg chestii plate maro ... asta e ...
Mama ei nu are asa ceva, se inchide doar capul aflat in calea urmata de artemia cand hranesc pestii.
Fraguri sunt intr-adevar, dar le-am luat ca pe o gramada de surcele, amestecate si nu arata ca cele frumos lipite pe plug-uri.
Unele au fost afectate si astept sa se refaca.
mugurel wrote:Dupa decizia de a mentine actualul setup, am efectuat un upgrade la lumina, mai exact am introdus printre LED-uri si lampa originala Juwel T8 2 x 18 W (nu am avut curaj s-o bag p-aia T5 din motive de caldura si lumina prea multa), cu neoane JBL 15000 K si Sera Deep sea.
Coralilor pare ca le place, eu trebuie sa ma mai obisnuiesc cu noua lumina.
Dupa 5 zile observ ca se murdareste mai bine sticla din fata ...

M-am obisnuit cu noua lumina, coralilor le place, nisipul e de-a dreptul incantat ... s-a inrosit zdravan de la cyano ...
Intre timp am avut o infuzie de fraguri de SPS-i si ciuperci, care au fost imprastiati cam peste tot, acum se aleg care rezista, deci nu pot sa reduc lumina.
Lupt pe alte fronturi cu cyano ... schimburi mai dese, am pormit reactorul cu antiphos, clatit matrix ... dupa 1 an, ciupit un pic din ratia pestilor

mugurel wrote:Anthiasii arata mai bine in lumina mov-roz-albastruie de la Sera Deepsea, masculul continua transformarea, in sensul ca s-a inrosit pe corp, i-a crescut greabanul, prima radie dorsala deja are mai bine de 1 cm, are petele pe aripioare dar bleumarin deocamdata, si cel mai important a castigat haremul, celalalt ce incepuse transformarea s-a oprit dar nici nu se supune usor celui dominant ...

Cu ocazia acestor modificari anthiasul mascul a avut 2-3 zile de ezitare, suficient ca celalalt sa-l ajunga in transformare/dezvoltare ...
Acum am doi masculi aproape rosii, fiecare cu teritoriul lui, cele 3 femele tre` sa fie flatate ca au de unde alege ...

Per total in acvariu e vraiste cu acele fraguri imprastiate, pe nisip nu mai are loc nici cyano de atatea altele, nu-mi place cum arata, degraba nu fac ordine, asa ca pozele raman pe ultimul loc ...
Parerile mele ...
- Pune elegance-ul pe nisip
- Candy cane daca tot e fraguit poti pune fragurii in diverse locuri si ai sa constati ca la curenti mai slabi si lumina moderata se fac frumosi
- Daca hranesti sun coralul (altfel nu stiu cum a rezistat atat), poti repeta schema si cu Trachyphyllia, elegance ...
- Montipora digitata, ca orice SPS care se respecta, iubeste lumina si curentul ...
Eu unul ma iau de mana cu Pavelescu si nu mai vorbim cu tine...
Zsido wrote:Aseara a reusit Broxlin sa curete siliconul care era ..

Asta e deja un mare pas, la anteriorul nu s-a încumetat nimeni sa curete siliconul ...
Pereche se formeaza automat si din doi, dar ii poti ajuta mentinand exemplare de dimensiuni diferite.
3 pestisori si tot mi se pare cam mult pentru un acvariu tanar si cu volum mic.
Parca mai erau colegi care au cate un clown vaduv, fa-le acestora un bine ...
Scuze, am inteles ca te-ai dus cu apa de la tine la masurat ...
Blue14 wrote:Am fost la cineva cu pet shop care are marin si testele mi-au dat similare cu ale mele....deci testele nu sunt reale......
Tre sa imi comand teste....

Stai ca nu inteleg ... Pai daca rezultatele sunt similare, ce au testele?
N-am cu ce si ... n-are cine ...
Pe prima poate o rezolv cu un imprumut, dar la a doua ...

Forum Index » Profile for mugurel » Messages posted by mugurel
Go to: