[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Incerca sa vezi si parerea celor cu foarte multa experienta in asa ceva, sunt destule topicuri mai vechi, foloseste cu incredere functia search. Cu toate ca ma repet, cam toti au cazut de acord ca aceste canistre nu sunt utile la filtrarea mecanica. Cat despre canistra plina cu perlon....primul strat va opri mizeria, restul este nefolositor. Eu as schimba cu primul sertar inele ceramice pentru filtarea mecanica, restul pentru biologica. La sorb poti folosi daca vrei niste perlon, care il schimbi saptamanal sau il speli, la alegere.
Nici eu nu cred ca la un kh de 8, ai un ph 6,5......
Sa intelegem ca l-ai prins cumva de tavan sau vrei sa ne pacalesti si l-ai pozat de jos de pe covor.
Salut. Nebunie bazinul asta, insa am si eu o intrebare: de ce canistra plina cu perlon? Canistele nu sunt pentru filtrare mecanica, parerea este cam unanima. Plus ca trebuie sa o desfaci des, se va colmata repede, iar filtrare mecanica tot nu o sa ai.
Ai un test si de kh? Daca este mic, cu ajutorul substratului si al co2 se va ajusta repede ph'ul, dar iti trebuie co2 de la butelie, electrovalva si controler de ph pentru a nu baga prea mult co2 sa scazi ph'ul, dar si un indicator de co2 care sa stea pe verde-galbui maxim ca sa nu omori toti pestii sau ce mai ai tu vietuitoare pe acolo.
Daca in schimb valoarea kh este mare, apa de osmoza.
Se pare ca le-a priit din pli lipsa de lumina. Era si pacat sa nu te bucuri de asa priveliste.
Fa teste de apa. Daca testele de apa sunt ok, atunci te poti orienta spre varianta cu alergatul, stresul si altele. Fara teste de apa, concret, nu putem decat sa apreciem. Test nh3/nh4. Si ce teste folosesti?
Salut. Imi permit sa nu cred ca substratul este cauza cresterii ph'ului, cauta in alta parte. Dragos foloseste acest substrat, black si nu are probleme cu cresterea ph'ului (face si aditie de co2). In general substratul fertil se foloseste pentru a se dezvolt plantele armonios, ajuta la stabilizarea ph'ului in nici un caz nu duce la cresterea acestuia facand aditie de co2.
Sa nu mai tii apa 6-7 zile,ci doar o zi. Lasa doar 1 mascul de xifo, altfel nu va scapa.
@catalos Ce planta este cea care se vede in acvariul lui paul care el spune ca este echinodorus tenelus? Sunt curios pentru ca eu detin ambele, dar as dori sa stiu ce am.
Pai dupa cum spuneam, vina iti apartine in totalitate. La bricolarea acestui reactor pentru un acavriu de o asa capacitate, unde co2 vine pe banda rulanta, trebuia sa montezi si un difuzor de co2, care in prealabil sa sparga bulele de co2, astfel eviti acumularea de co2. Filtrul tau are un debit de vreo 1200l/h, in functie de ce ai pus in ele mai scade, deci nu ai un debit extarordinar, deci reactorul nu dizolva tot co2 si se acumuleaza co2. La tipul acesta de reactor, daca se acumuleaza co2 se formeaza o mica punga sus de co2, care se va mari pe masura ce bagi co2 si scade cand opresti co2.
L.E. Incerca sa scazi cantitatea de co2 care o bagi in reactor, degeaba bagi mai mult decat poate el sa dizolve.
L.L.E. se pare ca debitul este mai mare, am facut eu o confuzie, este de 1700l/h
Cate neoane are lampa?
Poti incerca si cu rama de ochelari de la bunica
@tyna Pai nu este vina reactorului, vina iti cam apartine. Daca nu ai un debit suficient de apa sa-ti miste bulele de co2 si sa le dizolve, normal ca se acumuleaza co2 in reactor, va face galagie, va baga co2 la greu dupa ce electrovalva se opreste. Baniesc si faptul ca ai lasat mai multe bule/sec ca sa ridici nivelul co2, dar reactorul nu le putea dizolva. Plus ca ar fi trebuit sa ai un indicator co2 care sa-l urmaresti, mai ales in perioada punerii in functiune al reactorului.
Salut catalin. Din cauza suprapopularii ai amoniau, banuiesc mancare multa, mizerie multa. Carasii fac multa mizerie, greu sa o scoti dintre plante, deci parerea mea scapa de carasi. Daca testul de no2 este corect, inseamna ca totusi ai o filtare buna, dar nu face fata si nu cred ca ar putea. Ce valoare nh3/nh4 are apa de la robinet?
Daca nu pui plante pretentioase, rezista, mai ales daca mai faci si o aditie suplimentara in masa apei. Neoanele osram le cumperi de unde le gasesti, dar vezi sa ai specificat pe ele" osram fluora". Pietrisul care il adaugi, il speli bine , iar de pus il pui si tu cu o canuta, ceva, astfel incat sa nu-l torni de sus.
In reactor se pune apa pana sus, reactorul ala il montezi la iesirea de la filtrul extern, ideea este ca nu face zgomot deoarece este plin cu apa, fara aer, iar co2 se dizolva. Nu se aeriseste nimic, il montezi si acolo ramane, eventual il cureti odata cu canistra. Daca il montezi corect, il strangi bine, nu are cum sa curaga, iar despre a face boom, niciodata.
Ca sa ma fac si mai inteles, (normal ca feropol contine si fier) nu poti ridica valoarea fierului doar din feropoll. Cat despre easylife ferrro, acesta nu contine fosfati. Intradevar contine si alti nutrienti, cum ar fi potasiul, dar intr-un complex stabilizat(asa scrie pe flacon).
De ce maresti doza de feropol si nu faci aditie de fier? Nu cred ca poti ridica valoarea fierului din feropol, iar explicatia scaderii este ca la inceput era o cantitate de fier acumulata, plantele nu au consumat mult la inceput, insa cand au inceput sa consume, stocul s-a lichidat repede.Incerca nste fier de la easylife

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: