[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvarist nou ----acvariu nou 112L - sfaturi  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

In sfarsit am facut si eu primii pasi in acvaristica ...de mult imi doream un acvariu cu pesti ( am de ceva ani 2 testoase ) ...
Am achizitionat un acvariu de la Hornbach 80*35*40 .
substrat aquabasic de la Jbl ( din pacate cred ca am pus cam putin ) 2.5 Kg asta la recomandarea vanzatorului care a zis "ajunge asta"
Filtrare am optat pentru un filtru extern DIY cu burete , carbune si deocamdata niste pietre ...as mai pune niste inele ceramice ceva..
capacul este confectionat din lambriu PVC ( cred ca se putea sa iasa si mai bine)...
Iluminare momentan un neon de 20W cu balast electronic ..
Acum il tin la ciclare dupa care mai vreau niste plante , neoni , guppy si ancistrusi..

astept sfaturi, pareri si noi prietenii...

image

Uploaded with ImageShack.us

In legatura cu iluminarea am vazut pe forum recomandat osram 865 sau ceva de genu...Neonul asta e special de acvaristica sau e neon normal(stiu ca osram este producator si de corpuri de iluminat casnice)..

Si o alta intrebare . Mai pot adauga substrat si dupa ciclare? sau voi afecta tot echilibrul creat?

This message was edited 3 times. Last update was at 15/11/2012 22:29:07

narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut. Stai linistit ca ai destul substrat fertil, insa nu stiu daca ai destul pietris peste el, iti trebuiesc cel putin 3 cm ca sa nu il amesteci cu substratul. NU poti sa mai adaugi dupa ciclare, ar insemna sa scoti apa, sa scoti pietrisul fara sa-l amesteci cu substratul fertil. Substratul fertil se imprastie in apa(aquabasic de la jbl), plus ca mare parte din bacteriile care tie iti sunt necesare stau in substrat.
Neonul de la osram este un neon dedicat plantelor, se poate folosi si in acvaristica.
Plante ar fi bine sa introduci de acum, nu trebuie sa astepti sa se cicleze acvariul.
[ICQ]
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Greseala mea cand am zis substrat ma refeream la pietris ...pietris pot sa mai adaug mai tarziu peste asta existent?
Si unde pot sa gasesc acest neon special pentru plante ??? la petsopuri am vazut decat jbl , resun etc...osram niciodata...in schimb osram am vazut la praktiker , bricostore si alte magazine de bricolaj...

in legatura cu plantele nu astept neaparat ciclarea ci fonduri suplimentare ca pana acum am anticipat gresit costurile de punere in functiune..si poate mai capat si eu de pe undeva ca la petshop in ploiesti au unele foarte scumpe si cu frunzele deja maro...
deocamdata am avut bani decat de cabomba si myriophillum si niste muschiulet... as mai adauga ceva plantute de mijloc, cateva de prim plan dar problema e ca in fata nu prea am pus substart fertil.. rezista plantele si fara daca mai adaug pietris??

Multumesc de sfaturi ...si asa cum am vazut ca se ureaza pe aici APE LIMPEZI TUTUROR!
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Daca nu pui plante pretentioase, rezista, mai ales daca mai faci si o aditie suplimentara in masa apei. Neoanele osram le cumperi de unde le gasesti, dar vezi sa ai specificat pe ele" osram fluora". Pietrisul care il adaugi, il speli bine , iar de pus il pui si tu cu o canuta, ceva, astfel incat sa nu-l torni de sus.
[ICQ]
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

o sa caut un neon osram cat de curand ...acum am un repti Glo de 20 W ...are lumina albastra ..din cate am inteles eu ajuta cresterea plantelor..

recent am adugat in acvariu 2 melci care cred ca sunt tot pomacea dar au culoare maro..cum i-am adaugat in acvariu s-au pus pe mancat din Cabomba Aquatica ...ce as putea sa le fac sa-i opresc din distrugere???fara sa-i inlatur sau omor bineinteles..

This message was edited 1 time. Last update was at 16/11/2012 17:38:08

tehrez
Member
[Avatar]

IP:

Pomacea aia ai putea sa-i legi cu sfoara intr-un colt sau le pui botnita... glumesc

Si eu am 2 pomacea care erau oarecum pasnici fata de plantele cand erau mai mici, dar cum au crescut, hop la papat plante. Momentan eu i-am scos si ii tin intr-un acvariu sparat, dar ca solutie sa nu pape plante in continuare nu prea stiu sa existe. Daca le plac plantele, le vor manca pana dispar, daca ai plante care nu le plac.. s-a rezolvat

Sa auzim numai de bine!
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Poti baga niste bucatele de morcov fiert in acvariu (nu prea mult) sau le poti da chiar granule pentru pesti,din alea mai mari care pica pe fund.Eu cu asa ceva hranesc crevetii dar pomaceea ajung mai repede la ele .

LE:Lumina albastra e pentru acvarii marine,tie iti trebuie un neon cu lumina calda,care bate putin spre galben daca ma intelegi.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/12/2012 16:30:57

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Multumesc de sfaturi...Chiar au mancat din plante pana au disparut din acvariu ( melcii nu plantele).

cu pomacea m-am lamurit...dupa ce mi-au ras multe varfuri de cabomba si niste frunze de la valisneria..
.Au facut asta dupa ce mancasera niste salata si ceva fulgi de-ai pestilor..Asa ca au ajuns in Sump-ul de la acvariul testoaselor...

Neonul l-am schimbat intre timp cu un Philips care urmeaza sa fie si el inlocuit cand o sa am un drum prin Obi de unde o sa iau un osram..

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: