Multumesc Gabi! Este o idee mai veche. De fapt a fost la concurenta cu "What Dreams May Come" si a fost ideea sotiei mele, Denis.
Cind lucram la proiect, mi-a aratat o poza dintr-o revista despre gradinarit si mi-a spus ca i-ar place un astfel de proiect. In cele din urma,
emotia generata de filmul "What Dreams May Come" a convins-o sa incepem acel proiect si sa-l aminam pe acesta.
Iata poza care i-a placut "sefei" :
Asa ca acum i-a venit rindul ... si pot sa-l ajut si pe Cristi! Cred ca asta este mai important.
Am vorbit de cele trei proiecte ale mele pentru acest an. Primul este "The Dawn of Live", un reset al primului meu acvariu A100.
Al doilea este "Cartea Junglei" in colaborare cu Gradina Zoologica din Barlad, prin managerul ei, Adi Carabat. Ei bine, iata-l pe al treilea.
In Barlad este un Pet Shop ("Petshop si Acavristica", postat pe Facebook sub titlul "Barlad Ham Ham") o mica afacere condusa de un baiat
inimos, Cristi. Recunosc ca, atunci cind l-am descoperit, chiar i-am spus ca "ai curaj, intr-un oras asa de mic cum e Barladul". Dar se pare
ca este un om hotarit sa faca un lucru bun si temeinic. Asa ca ne-am gindit la un acvariu de prezentare, care va fi plasat la intrarea din (inca)
micul lui magazin de acvaristica. Si aici intervine rolul meu.
Am cazut de acord sa facem un acvariu inspirat din imaginea (si ideea) de mai sus. Vom incerca sa reproducem "The Shire" din Fratia Inelelor.
Asta inseamna ceva sculptura in lemn, dealuri plantate cu mult gazon, copaci cu moss, plante de talie mica, o mare de verde, asa cum ii place lui
Cristi si nu numai. Vor fi garduri din uluci, casute cu usi rotunde, in stilul celor din film, ... in fine, cred ca toti ati vazut Fratia Inelului asa ca nu
mai trebuie sa va dau multe detalii.
Acvariul va fi un Juwel Rio 180, complet echipat, care vine din donatia unui prieten al lui Cristi. Nu am inca date tehnice clare dar va fi cu filtrare Eheim
iar iluminarea va asigura 0,5 w/litru (fara reflectoare). In rest, este treaba noastra sa-l echipam, sa-l amenajam, sa-l plantam.
Am inceput sa facem lista materialelor necesare (substrat, plante, pietre, radacini si lemn) si voi reveni cu lista completa cit de curind, asa cum se
cuvine la descrierea unui proiect nou. Cristi are suficiente materiale, am si eu destule plante si materiale care se potrivesc iar partea de elemente
din lemn si piatra le voi confectiona straduindu-ma sa respect modelul din imaginile din film (usi, horn, garduri, drumul pietruit, hotare, ...).
Termenul de executie : Martie 2018.
Ca de obicei, orice comentariu, sfat, sugestie ... incurajare, sunt mai mult decit binevenite din partea voastra. Multumesc frumos!
Rodo, este un proiect cu un anumit buget. Asadar, trebuie sa ne incadram in el. Pentru acvariul amenajat de mine, 4 x 80w este suficient.
Celelalte acvarii nu sunt foarte complicate din punct de vedere al plantarii, amenajarii, ... Vor fi cichlidae, scalari, acvarii comunitare, etc.
Nu ma bag in acele proiecte, imi vad de proiectul meu. Firma respectiva este bine vazuta, are multe realizari, nu este un atelier de taiat sticla.
Din cite am inteles, a participat si la concursuri de amenajari, are proiecte in derulare asa ca nu am emotii din acest punct de vedere. Pe
devizele pe care m-am uitat, datele tehnice sunt OK in ceea ce priveste sticla, intaritoarele, dimensiuni, iluminare, filtrare, ...
Masterline I + II, Tropica specialized, Ferropol, Kalium-Potasium; 1/3 din fiecare, din doza saptaminala recomandata sau recalculat la o aplicatie zilnica.
MasterLine 1 am vazut ca contine cupru. Afecteaza crevetii?
rodoselada wrote:Ca si Gabi am aceeasi temere, va fi foarte greu de intretinut dat fiind si volumul foarte mare, mai de graba un terariu care nu necesita atat de multa grija.
Ce sa mai oricum e ceva de vis, deja mi-ai deschis ochii si mintea.
Intretinerea acvariilor este deja contractata cu firma care le construieste si le amenajeaza. Fiecare acvariu din cele 8 va avea sisteme independente (de ex. filtrare Eheim, lumina 4x80 w t5, schimb de apa la picatura in sistem alimentat de apa OI, etc). Eu raspund de amenajare, plantare, fertilizare, .... partea asta. Voi baga si ceva banuti, ca nu au aprobat in proiect substrat fertil sau decoruri dar ... cred ca merita efortul.
Maestre, e o nebunie ce-mi arati! Ciar mi-ai rezolvat o problema mare, legata de partea de relief a templului, figurine, etc. Cam inteleg cum le-ai produs (mulaje adaugate, cred) dar ti-as ramine dator daca mi-ai da citeva detalii tehnice (materiale, executie, ...). Multam fain!
Gabi C wrote:Silviu te admir pentru pasiune si implicare. E o idee curajoasa. Mi se pare greu sa realizezi sub apa o scena de genu asta. Stiu ca ai experienta deja, dar sa creezi o compozitie unitara , sa dea bine ce vezi pe partea de culoare , proportii , zona de focus si alte alea ..... pfff .... Es ist schwer....
Multumesc Gabi. Ideea este sa gasim ceva legat de Gradina Zoologica. Mai sunt si alte variante dar asta imi pare cea mai atragatoare.
Gabi C wrote:Foarte tare si succes cu noul proiect.
Nu-mi dau seama din descriere ( poate am sarit ) este un acvariu plantat sau un terariu ?
Multumesc, Gabi!
Va fi un plantat, ceva de genul "What Dreams May Come".
Un templu acoperit de vegetatie, multe radacini, multe plante de genul Anubias si Bucephalandra, ... in fine, o jungla.
Dar, poate fara sa vrei, ai anticipat urmatorul proiect : un terariu! Da' aici mai avem de lucru.
Un acvariu de 27 de litri nu este deloc "simplu" pentru ca orice schimbare are efecte imediate si mult mai serioase decit intr-un acvariu de 100-200 de litri.
Nu cred ca doua ore in care filtrul nu a functionat a condus la deciclarea acvariului. Faptul ca semnele se manifesta numai la un singur exemplar arata ca nu este
o problema cu acvariul ci cu acel pestisor. Ai facut bine ca l-ai izolat. Vezi cum se comporta ceilalti pesti si apoi tragem o concluzie.