[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
ti-am scris.. cele mai utilizate sunt matrix si sporax dar sunt si altele.... asra depinde de bugetul tau
cu pestii, mai bine intra pe forum la compatibilitati si te hotarasti acolo,la plante nu prea ma pricep.Sunt colegii mai experimentati care or sa iti dea sfaturi despre substrat si plante
Despre filtrare,nici nu se pune problema,filtru extern dar sa fie cu capacitate mai mare. Ia unul pentru acvarii de 3 sau 400l macar.Daca spune fabricantul ca e pentru max 200l... ala e doar teoretic... Filtru sa il complectezi cu medii filtrante bio.. Matrix,siporax.. sunt mai multe dar depinde de buget.Ar fi bine ca filtrul extern sa fie plin doar cu medii bio si sa utilizezi un prefiltru pentru filtrarea mecanica.. asa ai sa umbli mai rar la filtrul mare penru a-l curata si nu ai sa deranjezi asa des coloniile de bacteri.Pentru prefiltru..si eu utilizez un prefiltru sun sun 602.e rentabil, usor de demontat pentru ca e prevazut cu robineti si pe in si pe aut
pentru plante,vei avea nevoie de iluminare suplimentara.Dotarile stas ale bazinului sunt prea slabe si pentru plante easy
colegii o sa aduca completarile de rigoare...eu nu pot sa iti spun mai mult...si eu sunt novice
deci cum ti s-a spus... schimburi de apa dese,la 2 zile 20 sau 30% din volumul de apa existent,aspitrare la fiecare schimb si incearca sa achizitionezi cit mai repede filtrul...
nu gindi negativ... si eu am inceput exact ca tine.. multi din colegi au fost suparati pe mine....pentru ca nu prea faceamce mi se spune...
poti sa treci dar ai ceva de tras.
Cu o filtrare buna, schimburile de apa declorinata,la timp,poti sa treci de situatie cu minimul de victime... daca ai noroc de pesti rezistenti.POATE ca nu o sa ai victime.Daca tot ai vrei...fa ceva pentru ei sa ai ti cit mai bine
denitrol folosesc si eu... 10ml/40l.. da nu e problema de supradoza dar daca bacteriile nu au suport,degeaba pui mult,coloniile se dezvolta in functie de suprafetele unde poate sa colonizeze...
filtrarea interna cu care sunt dotate pachetele cimplete,nu sunt suficiente..am mai spus.. sunt doar pentru a asugura minimul necesar,iar la prima vedere ,cred ca ai putin canm mult pentru bazinul tau daca iti iei un filtru intern mai mare ,nu faci decut sa ocupi spatiul din bazin si inghesui pestii.. ti-am dat 2 variant,zic eu mai ieftine.. depinde de buget
orice bazin are nevoie si de filtrare bio... in mediile bio se formeaza coloniile de bacterii,care iti vor mentine o perioada apa din bazin la parametri .Doar o perioada ,de aceea e nevoie de schimburile de apa,reimprospatare

ce zici tu e doar temporar cu tatal si puiul in nano...tot acolo o sa ajungi,e nano...nu merge pentru pesti mari...iar carasii dupa spusele unor colegi mai experimentati,nu sunt pesti de acvariu ci pesti de iaz... in nano? sa fim seriosi,ce fericire e aia?.. bun eu ti-am zis varianta...totusi nanoul tau nu e chiar mic...sunt aici niste nanouri de 10 l superbe... tu faci unul de 54l... si asa il faci fericit si pe guppy-ta.punind-ul la locul lui cu prieteni de ai lui
la bazinul mare unde vrei sa pui carasii... nu cred ca vei avea nevoie de CO2,nu stiu cite plante cu cerinte medii rezizta la ei...dar incearca.. nu eproblema...daca nu merge .pui instalatia pe jungla nano
da... decit deloc... dar fiind chiar la inceput,ar fi rentabil sa increapa cu o filtrare buna...un extern sau unul cascada nu sunt asa de scumpe pntru un bazin ca al lui....

ex..

Aquael, Versamax FZN - 2;AQUAEL Multikani..astea sunt doar 2 dim multitudinea de oferte....depinde si de buget...poate gaseste aici pe forum ceva
aveam impresia ca e polistiren la cit de nivelat e
inca putin si ai pui in casa noua..
ai la fel ca mine.. si au am un guppysor linga carasi.. sti ca nu e bine.. daca tot il ai cit de cit plantat bazinul asta micu, in juvel baga carasii si mai ia citiva guppy si ... si iti populezi si pe asta mic.. asa il scutesti de stres pe piticul...e peste de cird si are nevoie de citva amici de marimea lui si in al 2-lea rind nici cu temperatura apei nu se impaca cu carasul
Eu vreau sa plantez bazinul asta de 100 l dar mai intai sa il vad pe roate pe cel mare dupa care ma apuc de asta mic,,, si vreau pesti de cird in el...
dar ce e sub substrat?...sub pietris vad ceva alb..
ti-am scris despre schimbul de apa si la ce sa fi atent
bacteriile,gasesti aditie de bacterii de la maimulte firme..la alegere sau fiole depinde ce gasesti.le utilizezi cinform prescriptiei de catre fabricant
dar sa nu te gindesti ca daca ai pus gata s-a rezolvat.. acelea nu sunt bacterii mature si trebuie sa formeze colonii.asta dureaza min 3 saptamani intr-un acvariu nepopulat..un acvariu populat... nu se poate spune cit v-a dura

PS. am uitat sa iti spun,apa de schimb trebuie sa stea 24 de ore la declorinat intr-un vas cu gura mare ,pentru evaporarea clorului,nu se introduce in bazin apa direct de la retea

nuimi fac problema sa nu ajung cu bazinul intreg
daca le aseaza bine... poate ca v-a da bine niste betisoare verzi pe acolo... ).. daca are noroc de carasei "cuminti"...o sa iasa ceva
asa cum au spus colegii mai sus... cauta sa dai spre pastrare pestii la cineva sausa ai donezi pur si simplu...
bazinul tau e suprapopulat si niciciclat
Filtrarea este insuficienta ,acel filtru e filtru mecanic,cu butrete,nu ai medii pentru filtrate bio
urgente
un filtru exterior sau un ul cascada pentru acvarii mai mari (ex 80l) cu medii filtrante bio
donarea sau mutarea pestilor pe perioada ciclari... daca ai cui sa ai dai sa ai tina o perioada,..si hotarastete ce pesti vrei sa ai
# Daca faci ciclarea cu pestii in acvariu,schimburi de apa,la 2 zile 30% din volumul bazinului cu aspirare substrat.Bazinul trebuie mentinut cit mai curat posibil
temperatura apei in bazin sa fie in jut de 24- 25"C si atentie mare la schimburile de apa,temperatura apei pe care o introduci in bazin sa fie aceeasi,pestilor nu le plac socurile termice

Daca utilizezi metoda # ,nimeni nu iti poate garanta ca pestii vor supravietui
de cate ori pe zi le dai de mancare si cita?....din ultima remarca se pare ca le dai cam mult de mancare..Nu trebuie sa te gindesti sa le dai demincare ca sa fie satui... da-le mincare cit sa manince in 2-3 min.Daca dai multa mancare,o sa se puna multa pe substrat,iar aceasta cind se va dizolva fa produce amoniacLa fel si dejectiile vietuitoarelor,cu cit mai multa mincare,dejectii mai multe.
nu iti fie frica sa dai putina mincare...nu ai sa vezi peste mort de foame..
eu am avut un peste bolnav si nu mancase nimic 3 saptamani...pe partea cu mancarea sa nu iti faci griji.. problema gea mai importanta este sa pastrezi apa la parametri care au pestii si plantele nevoie,sa controlezi nivelul de amoniac,nitriti si nitrati ca sa nu iti afecteze flora si fauna
deci ce vad eu acum la carasii mei...nu ai vad sa se dea la plate tot timpul dar ce cred eu, ce e mai greu sa ai plante si carasi este faptul ca ei ciufulesc substratul...poate ca nu am un substrat bun dar faptul ca ei "niveleaza' substratul,si daca mai ciupeste putin planta ,o smulge din substrat...eu am gasit deja 3 valisneria plutind,cu toate ca am taiat din ghiveciul de plastic, am bagat radacina prin grilaj si am plantat cu tot cu acea parte...dar daca tot ciugulesc substratul,au reusit sa o scoata..acum am plantat-o mai adinc.
plantele care nu au fost scoase,sunt plante care au mai multe ornamente in jur .Deci ca sa nu ti-o smulga,in jurul plantei pune niste pietre mai mari ca sa nu ciuguleasca substratul din jurul ei, dar trebuie plantata putin mai adanc....cred ca asa ar rezista cele care nu le place la gust
Deci cred ca multe plante,pe care nu le-ar maninca ,nu rezista pentru ca nu au posibilitatea sa se fixeze,nu au timp,daca le tot scoate....nu degeaba le souneti,porcusori...mananca si rama substratul

chestia e ca numai maine iau bazinul... m-au spart astia cu preturile lor de transport....no,daca nu am masina....e nasol cu parcarea,si circulatia e ca draq...pina la pet,supermarchet sau magazinul de bricolaj,ajung mai repede pe jos...si pe motivul asta nu mi-am luat... dar acum .. mi-ar fi trebuit... dar am rezolvat pentru naine...
ce tareeee suuunt... limba roman e uvorbit.... " am niste 2 cutii"
in primul rind ,esti constienta ca ai un acvariu suprapopulat,daca nu se vede ca intr-un viitor cit mai apropiat sa achizitionezi un bazin mai mare,risti sa ai pierzi pe rind...sunt tare inghesuiti si de aceea sunt stresati.Inca nu ma pricep asa bine la combinatii,dar nu cred ca ai o cmpatibilitate buna a pestilor,mi se pare putin ciudat,scalari guppy si pleco.Cel putin scalarii nu au ce cauta intr-un bazin asa mic
pestii ca rasbora neoni,guppy,sunt pesti de banc...pentru a se simti bine acesti pesti e bine sa fie minim 5...
una din cele mai grave probleme este filtrarea.Filtrul tau e pentru bazine de 60 l .Nu te lua dupa ce scrie producatorul...in orice caz un filtru interior cum il ai tu, la bazinul tau, este pentru necesitatile minime ale bazinului.Deci,avind bazinul suprapopulat.cu o filtrare insuficienta,v-a trebui sa faci schimburi de apa cel putin de 2 ori pe saptamana cite 30% ca sa poti mentine cit de cit parametri apei.
A 2 problema cu filtrarea,in general.aceste filtre mici,interioare , sunt pentru filtrare mecanica.Ele au,in general,doar burete si carbune activ.
Intr-un bazin suprapopulat,mancarea care se depune si dejectiile pestilor sunt intr-o cantitate mult prea mare pentru ca bacteriile dentrifiante care au colonizat in substrat,si pe unde au mai gasit,nu pot face fata cantitatii de amoniac care se produce prin dizolvarea mancarii si a dejectiilor.Deci ai nevoie de un filtru exterior sau unul cascada.Daca iti iei filtru interior mai mare , nu faci decit sa inghesui pestii mai mult.
Achizitioneaza un filtru exterior sau unul cascada pentru bazine mai mari,in care sa bagi medii filtrante biologice,pentru a marii numarul de colonii de bacterii
Deci ce este urgent de facut,schimburi de apa mai dese,asa cum am spus mai sus,achizitionarea de filtru, si, ar trebui sa dai cit mai repede din pesti,ar fi bine,pentru inceput sa scapi de pleco si de scalari,nu sunt pesti pentru un bazin asa mic...si eu am un pleco,dar din cite stiu creste mai mare de 35 cm,ajung chiar si la 40cm
Cauta pe forum la incepatori, este un post in care se explica compatibilitatea speciilor,si cum sa iti calculezi citi pesti poiti sa ai in bazin...

PS -Niste poze ar fi de mare ajutor pentru colegi...sa nu te gindesti ca ride cineva de tine... da o sa te certe dar de ris nu rade nimeni...aici vei primi sfaturi cum sa ai un bazin mai frumos si mai echilibrat
-Rog colegii sa corecteze unde am dat-o-n barci...
no..Jar ,ai pus-o... daca nu ai grija de tripartita... jar mananci...
am niste 2 cuti de plastic de 40l.. intr-una imi pun apa la declorinat... ma gindeam ca poate e buna una din ele sa transport pestii.. nu stiu cum o sa fac cu oxigenarea .Daca le folosesc pe amindoua,una pentru carasi si una pentru sanitari ,ar fi destul de mare cutia ca sa ajunga oxigenul vreo 2 ore?
la bazin,m-am gindit sa iau citeva cuti de cartoane mari si sa il incadrez pe laterale si dedesupt si sa incerc sa il ancorez cu niste chingi sa nu se deplaseze...si mobilierul la fel ancorat
la pet nu au masini pentru livrare,ir unde am gasit...ma costa de 5 ori bazinul...si am decis sa iau un prieten cu o duba mai mica
Adevarat a inviat

vad ca ai schimbat locul mascotei...unde era ,nu mai stia saracu ce se intimpla in bazin,acum,l-ai pus supravegetor sau la interventie...

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: