deci...gata.bazinul e pe pozitie ,montat,populat si.......mai am de lucru.....
dci reluam detaliile tehnice ale bazinului
bazin 400l Tecnaqua... asa scrie pe capac
filtrare.un filtru intern lipit cu camera pentru preincalzitur.Filtrul este lipita pe lateral
un filtru extern enhem profesional,nu stiu ce capacitate are..e cu 2 sertare
filtru extern AEF302
ilumnare,2 neoane osram de 28 W,
flora: anubias,valisnersia spiralis,alternatera reiniki,lilaeopsis brasiliensis si inca 2 care le-am primit ca bonus la achizitionare impreuna cu pestii
fauna:2 carasi shubunkins,6 carasus auratus intre care 2 pui,5 cm,2 mai maricei cam 10 cm(unul e al meu) si 2 un jur de 12 sau 13 cm,si 3 pleco cred. unul sigur ca e al meyu,ei mi-au dat inca 2 dar astia parca sunt mai lati,al meu parca e mai suplu.. dar seamana..
Da .. nu ma certati.. stiu ca deja e cam mult...oricum m-am gindit ca de maine sa incerc sa dau..donez cei 2 babani mari si cei 3 pleco,vreau sa imi iau niste sanitari mai mici
Probleme
Filtrul intern nu are pompa,cred ca a functionat pe inul la enhein. cu toate ca nu imi dau seama cum a fost montat..mai ales ca in canistra era multa mizerie.vreau sa il reactivez cu o pompa de 600l/h.In filtru vreau sa pun macar jumatate de kg de siporax,um rind burete si peste un perlon si cu cele 2 canistre cred ca am scos-o cumva cu filtrarea.. sper... oricum pina in vara sper sa reusesc sa fac un sump... cu ajutorul vostru bineinteles
La canistra enheim cred ca e dusa garnitura....dupa montare incepuse sa curga.. nu stiam pe unde dar curgea...l-am dat jos sa varific daca are vreo fisura.. nu s-a vazud.. am dat jos garnitura,curatat,montat..degeaba.. dat jos garnitura intors,nimic,dat jos garnituta ,inainte de garnitura am baga o pitigumacerc..am pus garnitura... mai curgea mai putin.. m-am gindit sa mai pun una dar nu cred ca facea mare brinza.Apus hirtia impachetata in doua ,la buza de la capac unde se agata clemele..nu mai curge.. e o solutie care nu tine mult dar sprs sa imi iau o garnitura cit mai repede
Iluminareanu functioneaza deloc,dupa ce va scriu,o dau jos sa vad ce are dar totusi...56 W la 400....imi tre 4 neoane de 50W macar.. daca stiti cumva un su=istem ieftin.. daca nu e mai ieftin ca neoanele....lasam asa deocamdata si am sa cumpar 4de 50W si le adaptez la capac.. in cazul on care nu merge am sa decupez capacul si am sa montez neoanele deasupra